DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, April 19, 2018

Handing over the jobs

Syukran Alhamdulillah. Sedang dalam proses handing over jobs to my kolik.

Tapi biasalah kan. Hujung2 bulan begini. Tu penyakit malas nauzubillah. Ahahaha. But its ok ai akan buat punya. Yg complete punya. Tak ajar pun mungkin drg boleh buat sendiri. Mungkin lahhh. Hope so.

Si baby punya tendangan sekarang. Allahu. Kuatnya. Kadang pandai teteriak ba mama nakkk. Pelan sikit sayang aaa..

Tapi seyesly, mama masih nda tau gender baby. Betul2 lah mama nda gunaaaaa..  
Pa kan daya. Tu doktor pandai tukar2. Ada doc cakap girl ada last2 tukar boy. Huhayy. Mama is bingung. P scan pun hmm no words suda. Biar la. Asal baby sihat dan selamat. Mama nda kisah nak.

Bah. Tu jer la ni kali cerita dia.  Hahahahaha..

Byeee.


Monday, April 2, 2018

My Second Pregnancy

Salam my dear,

It's been too long from my last writing. Huhuhu. Actually ada jugak nak post dari apps handphone but turns out Redmi tak dapat guna Blogger Apps. Huhuhu.

Yup. I'm on my second pregnancy!! Dah masuk minggu ke 32 dah.. Hihihi. And seriously, sama macam first pregnancy. I didn't know the gender. Masa scan majoriti doctors say it's a girl. Tetiba ada one doc say it's a boy!

Oho.. Mak stress. But, this time i ada sikit bijak. Mak beli baju colour putih jaa hahaha. Beli sikit ja sbb baju abg Nazrin yg lama masi baru lagi. Tak mau membazir.

Mengandung kali ni mmg jauh berbeza dari yg pertama. 2 kali mak ke Emergency tau!! Yg pertama tu sebab sakit belakang yg menyucuk2. Graso macam nak mati ja. Memang pertama kenak sakit tu, mak cuba bawa bertenang. Minta husband tolong urut2 kan belakang. Ada kurang sikit. Sekali middle of the night tu, mak dah tak tahan. Nangissssssssssssssss...

Terus kami ke Queen. Sbb tu yg dekat. Masa sampai terus masuk Green Zone. Doc cakap apasal nda ke Likas? Dia ada cakap jgk, no ambulance available masa tu, kalau tak mmg kenak naik ambulance la i ke Likas. I cannot talk suda. Sakit sangat....... Then, dorang decide bagi ubat tahan sakit. But ada mention jgk this will effect my baby. I ask them what  kind of effect? Dia blg just that baby akan ikut kurang gerak sbb mabuk oleh ubat. I ask lagi. Its that akan give side effect to my baby? Dia cakap, no nanti ubat hilang, the baby akan ok jugak. So, i said ok.

Nah.. after makan the ubat, i disuruh berehat. Before i fell asleep, there goes my muntah. Huhuhu. Sorry! Betul2 tak tahan. Sampai ke pagi kami di sana. Dalam jam 7 macam tu baru discharge. Masa di rumah, sakit tu datang balik. :(

I said ni mesti bukan sebab the pregnancy. Ni mesti sakit perut or benda lain. Then, dalam jam 10 pagi,  kami ke Klinik Dr Bahrain di Pekan Sabindo ja. Tp, my husband said mau jumpa yg betul2 Dr Bahrain. So, pegi la kami ke Sembulan. Mak aihhhhhhhhhh. Rupa2nya, standard dia 1 patient = 1 hour. Bayangkan brapa lama mak tungguuuuuuuuuu.. Maybe dalam jam 5 baru dapat jumpa doc.

Tapi memang berbaloi la penantian tu. The doc said actually i kena sakit kencing kotor which is very common utk ibu mengandung. But he said kalau dibiar akan menyebabkan keguguran. Ohohohoho. Then, dia cakap ubat hospital tak membantu pun hilangkan sakit tu. Jdi dia bagi ubat antibiotik yg tolong hilangkan kuman di tmpt pundi kencing. Dia cakap within 48 hours i should be normal again. Yep. Apa dia cakap betulllllllllll.. Huhuhu. Hospital222222 baik tak yah pegi.

Sakit kedua yg menyebabkan mak ke Emergency is perut kejang. Ni kali mak direct ke Likas. Actually, mak tak nak ke sana sebab jauh sangat and mak rasa sakit ni sebab mmg perut yg ada kembung angin. Tp, si husband insist!!!!!!!!!!! So, pigilah kami. Ingatkan bole jumpa doc yg area emergency jak.. Ampunnnnnnnnnn.. oleh sebab kandungan dah cecah week 27, dipaksa naik ke PAC !!!! Allahhhhhhhh..

You know ka PAC is what? Huhuhu. Mummies akan kena cek seolah2 you mau deliver suda. All the cek2 bukaan, all the Cardiotocography (CTG) la and so on. Huhuhu. Mak rasa nak tumbuk baba dah malam tu. I already said i did not want to go Likas. Huhuhu. Ai this is very sad story. Stop.

Tu la dua cerita setakat ni. Nanti mak sambung lagi OK?

Daaaa....