DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, May 20, 2018

39 weeks of my pregnancy

Salam. Selamat berpuasa bagi yg menjalankan ibadah setahun sekali ni. Ai is can not. Huhuhu.

Ramadhan ke 4 ni ai is masuk minggu ke 39. Berbeza dengan kandungan pertama. Yg ni akhir kandungan baru berkeluaran segala penyakit 44. Ai still remember (by looking at previous entri hahaha) masa kandungkan Nazrin, ai sakit di trimester pertama. Dan my Nazrin is boboy. Even masa scan banyak yg cakap girl.

Yg ni masuk week 38 and getting worse minggu ke 39. Ai actually sihat. But the moment si hubby demam selsema, nah situlah me and Nazrin also sakit. Hubby dah ok. Nazrin tinggal berhingus and batuk. Me? Sumaaa is sakit.

1) demam
2) selsema
3) batuk berkahak
4) panas dalam (mata merah & bertaik)
5) kulit tengkuk mengeras & menghitam
6) kencing²
7) sakit pinggang
8) GDM

Yg paling nda tahan tu batuk berkahak plus kencing². Allahhhu. Sandinya. Utk yg panas dalam, ai minum air rendaman kembang semangkuk. Dua hari ja hilang syukur Alhamdulillah.

GDM tu sbb kementerian turunkan gred number. Eh macam dah cerita in previous entri. Syukur jugaklah my BSP result ok. Dua kali jak ambil BSP. Bilang si doktor, utk rekod hospital saja nanti.

Bah. Itu jak la ai nak mgomel malam ni. O ya. Hari ni Sunday, ai turun opis kes setel semua benda. And start esok 21.05.2018 (Monday) ai is cuti maternity. Hmmm. Susah ba keja lau batuk² mata merah berjalan pun payah. Hehe. Ai tak nak bebankan mata yg melihat. Hahahaha.

Ok bye. Doakan ai mudah bersalin dan selamat ya. Byeeeee..

Tuesday, May 1, 2018

36 weeks

Salam.

Masuk minggu ke 36 dah. Syukur Alhamdulillah.

Next week General Election ke 14. Maaf kali ni tak dapat balik mengundi. Doctor dah tak benarkan ai terbang. So sad. Kurang satu undi. 😑

Baby dah 2.7kg. Ada kecik sikit dari abgnya. Hopefully. And still not knowing the gender. 😓 but ada sikit guts say should be a girl. Sebab too difference from my first pregnancy.

If girl, baba dah ada nama but if boy, langsung takda idea. Sabo jer la.

Barang2 baby dah lengkap tinggal pampers and minyak kayu putih ja. Barang ai ni belum lengkap. Aishh.. Besalah kan kena ada kurma, milo 3in1, modes, hmmmm..

Oh ya. Tahun ni KKM ada guideline baru utk ibu mengandung. 5.1 bacaan gula awal pagi for GDM test, you fail. Kena bawah than 5.1. My last result ya 5.1. Shit. Ai is consider kencing manis. Lucky, this is my 36 weeks suda. If not, ai may repeat several times. No wonder KKIA makin ramai org. 😏 nurse dan doctor pun dah pening. Kalau KKM kasi turun pegi 6.0 ok la ba kan. Ni jauh nya p 5.1. Ishhhhhh.

Keja d opis still belambak. Ai is not confident ai can pass all the work smoothly. But, guess what? Who cares? Ai is tak sabar cuti panjang. Yeay... 😂

Thats all. Arios. Doakan ai selamat melahirkan anak ke dua saya. My husband, anak dia ke 6 !!! 4 org tu dah besar pjg. Harap sentiasa dalam lindungan Allah. Aminnn.

Bye..