DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, March 25, 2009

Pegal

"Astaga ! Lamanya sudah tu kamu di suruh buat.

Napa tidak bagitau yang c tuut tidak buat.

Ko ni atur ba suma kerja. Jangan aku tanya ada-ada saja alasan kamu.


Bagitau pun susah ka? Apa juga masalah kamu.

Macammana mau kerja kalau alasannya yang satu lambat bangun

dan tidak mau bercakap dengan kau.

Abisla semua kerja tidak jalan."


Paling semmat suda tuh..

Aku ni duduk2 saja ka di opis??

Paling jarang online da aku ni..

Rehat pun ndak kuar..

Maka, kenak tiau jugak ma bos ku..


Bukan aku kuat merepot..

Bukan aku betrepp..

Tapi kalau gara-gara orang punya urusan aku yang kenak taiknya

memang la aku bertindak sikit..

Jangan mau di pijak2 orang jak ba...


Live life the fullest jow...!!!!


Tuesday, March 10, 2009

Tolong menolong amalan mulia

asi ka?

malar orang minta tolong....
lau orang mintak tolong maka, dengan baik hati nya kita tolong...
tapi time kita minta tolong...dai na.. bekira babun....
bukan kita ndak ikhlas bukan kita mengungkit...

tapi, bilang orang..

tolong menolong ba asas kejayaan...
dai na.. betul ka jugak tu asas kejayaan?..

hari ni hari mu senang
esok mana ko tau ko pulak susah kan?
maka, dengan tolong menolong la baru hidup kita ndak sesusah mana.
betul kan?

ini..kedekut mcm taik idung masin jak... apa la tu konok??

cehhh... aku ni marah sapa ni?
bukan marah la cuma mengingatkan...
yang tolong menolong ni amalan mulia..
nabi suka umat nya yg suka menolong satu sama lain biar pun berlainan agama, fahaman...

jadi, mulai ni hari.. tolong menolong la kita ya kawan....

.p

Monday, March 2, 2009

Bakal2 Chekgu

Awal tahun ni banyak lak peluang2 utk bukan chekgu yg kepingin jadik chegu (salah seorang dari ribuan pemohon tu aku la hihihiihi) di buka.

Antaranya :

1) Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT)
- Ni paling senyap sekali la... Mksudnya ndak da la p BSN beli nombor pin... Aku tau pun dari teman sefutsal ku... Trima kasih daun keladai kawan..
- Seperti biasa kelayakan nya 5 kepujian dlm SPM termasuk BM la.. n Ijazah mesti 2.75 CGPA ke atas..
- Lau mau apply, amik borang di Pejabat Pelajaran Tawau.

2) Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI)
- Caranya? P BSN bawa duit RM20.60 bagi ic n nama penuh..
- Dapat no.pin dalam bank in slip tu p laman web http://jpt.mohe.gov.my/
- Pandai2 la cari yerk...

3) Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI)
- Ni sama gak dgn DPLI bezanya duitnya kok RM6.00 sahaja..
- Dapat no pin p la laman web http://www.moe.gov.my
- Ni sonang cari nya beb...

Ha kpd bakal2 chekgu.. ceh (utk aku jugak la kot...heheh Amin Amin...
Mudahan kita dapat membentuk generasi yang lebih baik dari kita utk masa depan yang lebih cemerlang, gemilang dan terbilang.. hohoho...

Padahal, ndak silap ku la aku ada temuduga da utk GSTT ni bila yerk? hemmmm...12hb kot.. jam 8.30am... nak apply cuti la awal2..hihi..

Kawan..doakan kejayaan ku ok.. aku berjaya kamu jgk yg sonang jow... nti ku blanja kamu yah.. dain na asi ka? aku terus belanja kamu??... separuh gajiku khusus utk makan..makan..makan...tu la aku makin gundut...hihihi nasib bek ada futsal hihihihi.. tapi apa la sangat la dibuang lau pas men futsal p singgah selalau melantak roti canai, nasi lalap, mee goreng udang... kenak kau milo tarik lagik huiiissss.. sadap jow... penat2 main p melantak bgtu..hahahhaha..

bah sekian dlu cerita ku pasal chekgu2 ha... hai la chekgu..jgnla ko jaat ma aku bah... paling bagus d tawau ba aku ni.. hihihihi... ariossssssssssssssssss..........

Paling poning!!!

Ndak la ku taunya inih....

Upis? 9.44pm???

Talabih la bai nih...

GP ka? Ambal hak??

Bengkak la mataku ni esuk tau....

huhuhuhuhu.....

apa ni? penyiksaan ka penderitaan ka??