DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, June 25, 2012

New Free Smartphone From Teddy

Dear darl,

Biarpun smartphone nya biasa-biasa saja. But, it's still new and i got it for free...
Nehhhh.. kau ada? indak da kan? kah kah kah..

#LG Optimus P500 Red..#

Nanti, sayang mau #HTC X One# ya darling???
Hehehehe... muakssssssssssss..

Ok bai.


Wednesday, June 13, 2012

Keropok Angry Bite

Hi darl,

I miss him :(

Hehehe.. Sedap keropok angry bite ni. Keluaran Kimanis Food Industries yang terletak di Jalan Bundusan Kota Kinabalu, Sabah. Brand dia guna D-Jack. Pada mulanya aku tak percaya ipar aku bagitau ada keropok angry bird. Rupanya dorang guna nama ANGRY BITE. Harga RM1.20 saja.. Aku beli di Pasaraya Sunny, Tanjung Aru.

Ada tida perisa :

1) Cheese - Sedapp
2) BBQ - Lagi sedapp
3) Ayam - Boleh lah...

Ok bai.. (sedang makan yang perisa cheese...... ;p )




(P/s: Aku minah popok.. tanya la aku semua pasal keropok. 
Aku lah raja !! Di iktiraf dari tahun 1990)

Tuesday, June 12, 2012

Baraka Habbatus Sauda Di KK, Sabah

Hi darl,

Semalam ada kawan minta cari kapsul Baraka Habbatus Sauda. Dia cakap kapsul ni baik untuk kesihatan. Tapi, sebenarnya dia tu tengah sakit gaut @ Raja Segala Penyakit. Mungkin boleh kot bagi kurang sakit gaut tu. Tu yang dia minta cari. Jadi, bila aku gugel-gugel, banyak sebenarnya jual online harga dalam RM10 sekotak pun ada.

Jadi, tadi pas balik keja aku ronda-ronda la Karamunsing. Then, akhirnya aku terjumpa lah kapsul Baraka Habbatus Sauda di satu kedai jual buku-buku agama Islam. Kedai tu betul-betul berhampiran Giant, Karamunsing. Harga sekotak RM18.

image dapat dari "sini"

Ini antara kelebihan kapsul ni, menurut blog yang jual online lah.. Dan kedai blog tu yang paling update sekali lah.. Bagus di amalkan pada yang lelaki belum kawen yang penyakitan.. Hehehehehehe...
- Meredakan penyakit batuk, paru-paru berair, sesak nafas.

- Hilangkan lendir@kahak serta selsema.
- Melancarkan peredaran darah, tekanan darah, melarutkan kolesttrol dlm darah.
- Membina daya tahan tubuh.
- Membantu kendalikan kekuatan sel limpa untuk melawan penyakit barah.
- Menguatkan tenaga zahir dan batin.
- Melawan penyakit demam kuning dan hepatitis.
- Mengubati penyakit rheumatik, kulit, sakit kepala, penat,lenguh dan sengal-sengal.
- Melawaskan perut daripada angin-angin, asid-asid dan bersihkan perut daripada serangan cacing pita.
- Melegakan penyakit gastric dan ulser.
- Bantu sembuhkan penyakit kencing manis.
- Khas untuk wanita-sembuhkan penyakit senggugut.


Monday, June 11, 2012

Cara nak putihkan badan

UPDATE 11 Aug 2012.
Sapa yang seyes nak cream ni, ada jual dekat McDonald 1Borneo. Dorang buka 1 booth dekat McD tu. Ok? Beli sendiri. Saya tak ambil order. Sekian. Terima kasih. :)

Hi darl,

Sebenarnya banyak cara kan yang kita semua tahu cara nak putihkan badan ni. Tapi, kerana faktor malas dan tiada masa yang buat kita berat sikit nak spare masa putihkan badan. Bukan untuk siapa-siapa juga kan? Untuk kepuasan diri sendiri dan pasangan (bagi yang dah berkahwin). Produk ni kecil sahaja dan murah juga. Adik saya yang perkenalkan. Senang sangat cara dia tau. Gosok-gosok ja di area badan yang nak diputihkan. Contoh, dalam opis time bosan-bosan menghadap komputer, rileks la kejap amek krim tu dan sapu. Kesan dia best. Kulit jadi licin dan sedikit putih (sebab dia bagi hilang daki-daki kot) ;p Tapi, dalam instruction cakap for best result, lepas mandi baru gosok. Aku ni men hantam jak.. Hihihihi..

Penat you all baca kan? Hahahahaha.. Ok la nama produk tu...................

Ryana Beauty Vanishing Cream Skin Care Beauty.

Nama macam untuk muka kan? Tak berani aku letak dekat muka. Sebab kesan serta-merta. Kulit muka kan sensitif so, jangan nak tenyeh di muka ok? Beli di Karamunsing Mall, KK. Harga RM15 sebotol kecik ni. Beli 3 botol RM35. Hihihi.. Cuba la yerk..

Mutu gambar kurang memuaskan. Maaf :(

Saturday, June 9, 2012

Mendua

Hi darl,

Quick post.

Mendua ?

Aku ?

Lantak lah..

Sapa suruh abai ?

But, at the same time, aku tetap tunggu dia supaya tunggu aku.

:(


Monday, June 4, 2012

Jangan Tipu, Please . . .

Darl,

Aku nda pernah meminta-minta
Satu jak yang aku mau

Jujur.
Jangan tipu.

Sakit ba tu ditipu. Sakit.

Kalau kau menipu, kau bukan tipu aku sorang.
Kau tipu semua... tau !!

Dan sekarang,
aku sedang menunggu . . katamu.

p/s : Sadis betul jadi aku. Asyik macam ni. Tuhan, tolonglah terangi jalanku. Aku nda mampu. :(

Gambar ni, abg aku yg ambil. Cantik kan?

Friday, June 1, 2012

Pesanan Keropok Anda Telah Sedia Untuk Dihantar

Kepada yang berkenaan,

Sila tinggal kan alamat anda beserta number telepon untuk tujuan penghantaran. Hal ini kerana pesanan anda sedia untuk dihantar. Saya tak nak lama-lama biar dekat uma kang tikus geget atau manusia yang nda tahan godaan tu menggeget. Untuk makluman saudara juga, semua adalah bangsa ikan. Bangsa udang kebetulan kehabisan stok tatkala ibunda saya memborongnya di kawasan borong paling laku balik ke kampung halaman saya.

Sila bertindak pantas, agar saya boleh menunaikan kewajipan saya.

Sekian dan terima kasih.

Berkhidmat bagi nusa dan bangsa,

- (^-^) Bingung ka? -