DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, June 25, 2009

key hell

apa ya mo di ceritakan?
o ya..locok dan mcm sial jgk la..lalalalala..
on the day aku p cuti ni..
mcm sadap bwak lancer p opis jap..
sedar2, jpj tahan aku..uhuhuhuu...
"sila ke tepi cik..nah ambil la ni.."

1)tidak memakai tali pinggang keselamatan
2)tidak mempamirkan pelekat P

sadapppp... terbang RM600 ku sia2...palatnya c azmie tu..dia yg kes lulus aku jpj dia yg saman aku dgn idung kembangnya tu...palatt.....!!!!

dahla aku lum packing brg..dgn site order dr kuarga lg..
dengan kesibukkan org uma kawenan adik sepupuku d uma..
dengan kerja d opis ndak beres lagi..
mcm mo gilak..hehehehe...sabar2

ingatkan mo p live show dayang nurfaizah d hardrock cafe tepat jam 11 pm..
siap berjanjian kunun dgn dayang mo p jgk...
jam 9 pm, aku terima sms saying that flight aku delay 2 jam..huhuhuhuhuhu
nasib aku lum suru teman d sana beli tiket..huh...

dahla aku d hantar awal..
mak bpk pun kena balik uma awal sbb da byk org d uma mo jumpa..
bygkan 2 jam aku sorg2 d airport mlm2 tu..huhuhuhu

kenak kau pakcik sebelah ku duduk tu ndak pandai diam..malar bertanya
stay mana nti? ada org ambil ka? dai..peningnya.....
last2 pegal sendiri dia aku diam mcm org bisu...hahahahha..
aku mo calling selingkuh2 ku..tapi, begaduh plak kami..
kenak kau yg satu ni xda ketanya rusak ada d bengkel...
dai cam jd bangang aku sorg2 d situ...

jd, aku bemsg la dgn gf ku yg paling comel tu.. c tenna...
kesian dia..betembung ma x-bf nya dan tunangan x nya tu jgk..
rupa2nya aku 1 flight ni ma tunangan x c tenna..
baccatnya ku tgk..mo jugak kayak mesra2..dah la jelek gendut...
cantik lg gf ku c tenna...hehe..

betul kata org..penantian satu penyiksaan...
jenuh..sampai kebas pantat duduk joww....akhirnya, kapal yg ku nti tiba jua...
cepat2 aku mengatur kaki melangkah dgn kaki yg sikit kebas..

jauh jln...penatnya....
nasib bawa beg sorong...
semangatnya aku terus cari seatku..
dpt trus duduk..selesanya..
sekalinya,
"miss can i see ur ticket?"
laaa salah tmpt duduk pulak..
punyala aku menghafal seat ku time xda keja d airport...
alih2 salah plak?
"mcm majik2" ku bilang..hahahahhaha..malu siot....

pindahla aku dgn rasa malu..
duduk la pulak d sebelah mamat ni..
nmpk mcm org da berkerjaya... cehh ensem gak..
bual punya bual..rupanya budak kolej..mo balik belajar da abis praktikal mcm c alex la jugak...huhuhu..
tapi,baik jugak la sbb dia yg bawa beg ku dari kapal sampai ke dalam bangunan..hehehe..namanya achimi ka ndak silap..hehee pelikkan?

sampai jak aku trus call antieku yg undut tu..
muka baccat dia amek aku bersama lakinya yg macho tu..
sbb sama2 menunggu d airport..sampai tertido drg kasian...

yg bestnya, akhirnya aku bole pergi jauh dari kesibukan kerja buat sementara..
yg ndak bestnya, balik dari cuti... aku bagai nak pecah tgk kerja yg tertunggak....!!
tolong la.. hehehehe..
tp bilang org, syukurla ada kerja kan? berbanding org yg ndak kerja2...
alhamdulillah...

kpd teman2,sanak saudara..
len kali aku p cuti baru ku carikan kamu hadiah ya..
xda kasian ole2 aku bwa utk kamu..huhuhu..



Monday, June 8, 2009

Kini 1990 ??

Semalam sebelum aku tido, sempat ku nengok2 salah satu blog yg aku follow.. Syukur la aku follow blog tu.. Nti aku bgtau korang blog tu yerk..

Ni nak cerita pasal cerita time kechik2 dlu la.. Mak aku la yg story ni.. Aku dari kecik lg mmg suka menyanyi.. Lagu pertama aku lagu nyanyian Francissca Peter. Judul dia "Kau Lilin Cintaku".. Masa aku suka nyanyi lagu tu mak kata aku baru masuk 5 tahun.. Aku da pandai nyanyi2 nih.. Hehehe.. Aku ingat lagi gmbr lama 1 keping tu.. Mak kata, tu la baju dia beli khusus utk aku pakai kalu nak nyanyi lagu "Kau Lilin Cintaku".. Hehe.. Ntah gmbr tu di mana daa.. Aku jumpa nti aku post la d sini ya..

Ha, berbalik pada cerita asal.. Blog yg aku dok mentioned2 tu kan.. Sebelum aku follow blog tu kan, aku tgh cari lagu2 lama tau.. Aku ni peminat lagu Melayu lama especially dari tahun 1988 hingga awal tahun 2000.. Pas tu lagu2 Melayu aku da kurang dengar sangat.. Bukan tak sokong produk Malaysia, tp nak sokong apanya kalu lagu tak sehebat sengatan lagu2 dulu2 kan?? Dan tak sehebat lagu seberang dan juga antarabangsa..

Cari2 lagu, akhirnya aku jumpa jugakla lagu yg aku nak sgt dgr tu.. Lagu tu lagu lama gak.. Dinyanyikan oleh salah sorang my favourite singer di Malaysia ni.. Fauziah Latiff atau dulu dia lebih suka dipanggil Gee.. Judul lagu tu, "Bukan Kemahuan Fikiran"..

Ha.. Semalam pas aku siap buat blog aku ni yg tak la seberapa indah.. Hehehhe.. Aku sempat lagi nengok2 lagu latest yg ada kat blog tu.. N then, aku nmpk la satu album tuuuu.. Album lama dari Gee gak.. Album tu panggil Kini.. Tahun 1990 la.. Aku mmg minat abis la lagu2 dlm album tu.. Masih hafal tau.. hehehehehe.. Punya aku gembira tak terkata la. Hehhehe.. Korang nak jugak album tu ke? Ha click la kat sini ...



Ni cover album Kini tu..

Yg ni pulak antara album yg aku minat gilak jugak la...




Thnx a lot to blogger yg upload lagu2 lama ni.. Sbb kalu harap kaset kita dlu2 mmg hangkang daa.. Tak leh nak dengar langsung daa.. Thnx again to mp3crypt.blogspot.com