DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, December 30, 2013

Percutian di Ostrich Village Lodge (OVL), Kg. Rampayan Laut, Kota Belud.

Dear you alls,

Ecehhh. salam kepagian yooww..
Just a quick update on our activity on last weekend.
Kazen aku minta kami sekeluarga datang meramaikan majlis hantaran dia dengan cewek manis berbangsa Iranum dari Kota Belud. Alih-alih, bapak aku yang jadi tukang becakap sana yaaa.. siap berpantun lagi. Kau ada? hihihihi... Nama tempat tu Ostrich Village Lodge. Best jugak tempat tu sebabnya lengkap untuk apa-apa acara pun. Meka ada servis untuk meeting room, seminar, even dewan dia pun besar kauuu. Katering ada.. Kanopi ada.. Adehh.. I'm having a thought suda mau buat my wedding there. Ahaks. Bilik dia pun banyakkkk kauu.. Lengkap dengan katil, air-cond, tandas. Tapi, tiada TV. Lols.. Lagi satu, kalau kau guna line telepon DiGi memang baik kau bagi off jer la. Takda line. Kecuali kau keluar dari lodge tu. Hehehehe. Celcom line kuat sana. cantik view dia ooo.. Boleh nampak tu Gunung Kinabalu. Aku ada tanya staff cleaner sana. Aku cakap tempat selalu kenak booked ka? Dia bilang nda jugak sebab meka banyak terima tempahan makan-makan untuk pelancong Korea jer. Pelancong Korea akan datang dalam jam 4 petang. Meka tak tidur situ cuma makan jer and menjalankan aktiviti paling siok katanyaaa.. Which is watching fireflies.. mau pigi tempat tu kena naik sampan. Siuk bilang pekerja tu.

Kalau korang nak pigi sini better bawak kete yang besar sebab jalan masuk ke tempat ni ehem2 la best dia. Jauhh jugak nak masuk sini. Lepas tu kalau jalan terusssssss lagi akan jumpa perkampungan Iranum jugak and sebelah dia laut sesuai untuk memancing. Tapi, siang mesti pigi sebab no lampu jalan. So malam memang gelap gilaaaa.. And you can see ada banyak tanah perkuburan. Ngeeeeeeeeeeeee...

Ok. Ni antara gambar yang sempat aku snap khas untuk tatapan korang.

Oh ya, si abang pun ikottt.. Siok banar dia bilang. Hehehehehe..


Si Abang marukuk la sejaaa..





Cantik kan pemandangan laut dia? Paling di sukak tu pelancong Korea tinguk sun set.




Warung Pendekar Mustar daaaa...Ni warung sebelah saja sama tu lodge. jalan kaki jer dalam 300 meter. Eksesais pepagiii...



Mee guring dia punya laaa... Hehehehe..


Eksesais la sangat nyahh. Minum neskupi nai.. Aku minum 3in1 old town white coffee.


Ada munyit dipelihara. Nama dia Roro.




Ni pejabat dia. Santai abis tempat ni. No rules on check out yaaaaaaaaa tuan2 dan puan2. You can check out anytime you want..






Ada quad ride. Giteww.. Sewa ni.



Yang ni ektuali bilik pameran kaum Iranum. Cantik. Ada tempat kawen. ada macam2. Ada gift juga untuk dibeli.


Mini mart kedai ni sebelah lodge. Satu building.



Yang bangunan besar sikit tu Pusat Internet Kg. Rampayan Laut. Yang kecik sikit tu kedai runcit sebelah saja ni lodge.


Ni pamplet OVL.



Ada muka Pandikar Amin sanaaaa.. jagakkk...


Cantik kan siling dia? Huhay. Siling macam ni ada di pejabat saja. Kami suka santai sini sebab ekon dia sejuk. Ngeeeeeeeee..

That's all guys.. Sila jeles.

Ya ampunan. Sori lupa wish. Selamat Bertunang kazen ku. Alvin.

Saturday, December 28, 2013

Kita Semua Sama

Salam.

Kita sama jak. Kau nda percaya? Atau kau angkuh dan tinggi diri hingga merasa diri kau seagung Tuhan semulia Nabi. Mari kita kasi terang sama kau yang kita ni sama jak.


































Kau di atas ka.
Kau di bawah ka.
Kau tinggi ka.
Kau rendah ka.
Kau busuk ka.
Kau wangi ka.
Kau baik ka.
Kau jahat ka.
Kau pemihir ka.
Kau pembersih ka.
Kau jantan ka.
Kau betina ka.
Kau sundal ka.
Kau suci ka.
Kau kaya ka.
Kau miskin ka.
Kau putih ka.
Kau hitam ka.
Kau kacak ka.
Kau jelek ka.

Sampai satu masa kawan, sampai masa tu baru kau akun kita ni sama jak.

Masa tu, baru kau menyesal dengan semua perbuatan mu di atas muka bumi Allah ni. Yang dia bagi pinjam sementara untuk kita ni hamba-Nya berbuat baik antara satu sama lain, untuk kita ni hamba-Nya sama-sama menambah takwa tambah iman agar ada bekalan kita bila menghadap Dia kelak.

Kita bukan maksum. Kita manusia biasa macam manusia lah. Jadi janganlah angkuh janganlah tinggi diri. Sebab semua yang kita ada bersifat sementara. Tiada yang kekal melainkan amal ibadah kita. Fardhu ain ka fardhu kifayah ka. Semua amal baik dan jahat kita Dia akan bagi kita dan semua kita-kita tengok sama-sama.

Masa tu baru kau akun kan? Yang kita ni sama jak.

Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

Sekain.


Wednesday, December 25, 2013

Blog Tok Wan: Harta Benda Ujian Terbesar Umat Muhammad s.a.w.

Blog Tok Wan: Harta Benda Ujian Terbesar Umat Muhammad s.a.w.: IMAN adalah aset rohani manusia yang tidak ternilai harganya. Tinggi atau rendahnya martabat manusia di sisi Allah ditentukan dengan k...

Thursday, December 12, 2013

Genap Setahun

Salam semua..

Hari ini aku happy sangat. Tapi, agak penatlah. Huhuhu. Biasalah wanita bekerjaya gitu. Sabar jer lah kan. Syukur diberi peluang mencari duit sendiri. Hehe.. Eksited sangat aku hari ni, sampai ada kawan opis tanya kenapa muka kau happy ni moi? Erkk.. Obvious sangat ka? Hahahhaha..

Ya.. Hari ni genap setahun usia perkenalan aku dengan si Abang. Hehehe.. Tak sangka kan? Tahan jugak si Abang sama aku ni. Hihihihi.. Dari 12.12.12 jow... Jangan jeles yah..Buwekkk... Tapi, seyes aku jeles dengan Che Ta. Dia nikah 11.12.13 kan? Huhuhuhu.. Rezeki dia la tu.. Hmmmmm..

Kali ni kami tak celebrate sangat. Aku tak banyak masa nak keluar. Busy terus la katakan...

Di kepsi jak yang sempat. Ngeeeee~~~~~~~~



Dear Love,

Thank you for loving me..

I LOVE YOU.. :)