DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, January 30, 2013

The most beautiful of me

Hi bloggie,

Syukur alhamdulillah. 29 Jan 2013. I saw the most beautiful face of me. I was like the bright moon light. Brightening the dark place. I never saw my face like that before. Like never.

And. He saw it too. Dia cakap, lidah dia kelu. And he walk away. Tak boleh renung dia cakap lagi. Sangat mencairkan. Aku sendiri heran. Kenapa boleh begitu? Kerja Tuhan kot. Hehehehe.

Makin cepat lah urusan kamiorang ni. Kahkahkahkah.

Sunday, January 27, 2013

Sekali lagi

Hai all,

Entri dah makin berkurangan. Aku tau tu. Aku pun ndak tau apa mau share. Sorry ya dear bloggie. Bukan aku lupa daratan atau lebih semat kalau ku kata kacang lupakan kulit, tapi aku betul-betul no idea what to write. Hmmmm... what if aku story pasal my so call perubahan? Hihihihi..

As you all know, baru dekat 2 bulan aku kawan dengan si Abang. Mak kauuu.. baru 2 bulan ya?? Aku rasa macam dah 4-5 bulan dah. Kahkahkahkah. Itulah kot namanya cinta sejati.. mangkali?? Hahahaha.. Sepanjang 2 bulan ni, aku dah jauh berubah (ni orang cakap lah). Aku tak perasan sangat. Sebab aku yang empunya diri kan? Hihihi. Orang cakap lah, aku makin lembut (gitewww) tak garang sangat dah. Keep calm on the road jugak, semualah serba serbinyaa.. Hihihi. Semua thanks to him la kan. Lelaki yang bisa mengubah aku kepada yang lebih baik. Syukurlah. Love him.

Sebenarnya, sedar tak sedar dah sampai musim buat assignment lagi. Aku banyak rejek kertas orang. Malas aku nak buatnya lagi. Kenak-kenak lagi orang yang banyak songeh. Malas aku nak layan nya. Buang karan je. Baik buat yang senang dan tak banyak songeh. Senang sikit pikiran.

Haaaaa.. sebuat pasal pikiran, baru-baru ni aku dapat sakit kepala yang teramat sangat. Tahan punya tahan, sampai si abang marah. Paksa bawa hospital check. Sebab kalau pegi klinik memang sah doktor akan cakap sakit kepala biasa je ni cik. Malas aku. Jadi kami pegi Queen. Huhuhuu. Percaya tak percaya. Aku dapat migrain yerrr.. Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan yang banyak bagi aku benda nak pikir tu. Syukurlah ada abang. Dia nasihat. Lepas ni, sayang jangan banyak pikir yer. Biar abang yang pikir untuk sayang. Ecehhhh.. begitu sayang abang aku nih dekat aku tau. Hehehe. Dan lepas hari tu, migrain dah tak datang-datang lagi. Hihihi.. Mujarab kot nasihat abang aku tu. ^_^v.

Lepas migrain, aku dapat demam selesma. Kali ni pegi klinik dekat IP je. Dengan abang jugak sebab ngam-ngam semua orang rumah kuar pegi Maulidur Rasul. Aku tak dapat pegi sebab hmmm sebab sibuk buat keja assignment lah. Hihihi. Teruk aku selesma. Malu jugak dengan si abang. Cute banget muka aku kot  masa sakit tu. Sampai dia asyik bagi aku ketawa. Hihihi.

InsyaAllah jika tiada aral merintang, ada rezeki, kami....................
.
........
.........
................
....................
...........................
...............................

sekeluarga akan balik Tawau Febuari cuti Tahun Baru Cina nanti. Hihihii. Suspen jer kan? Pasal kahwin, insyaAllah October ni. Ecehhhhhhhhhhhhh.. Semangat aku nih. Rumah dah hampir siap. Baju tengah pilih-pilih color lagi. Tempat? Mungkin di KK saja. Hmmm.. Tengoklah nanti camna. Hihihihihi..

Ok Time to finish the assigment.... Baiii..

Manchester United ... (tiba-tibaaaaaaaa kahkahkahkah..)



Sunday, January 13, 2013

Fikiran Untuk Alya

Hai semua,

Seronoknya bercinta dengan orang yang jauh lebih berusia. Terasa sangat-sangat disayangi. Lelaki yang berusia ni jauh lebih romantik lebih penyayang dari lelaki muda atau yang seusia dengan perempuan. I've been with many young guys. Perasaan jauh lebih senang dengan si abang. Jauh sangat bagai langit ke tujuh dengan kerak paling dalam bumi. I feel so secure. Hihihi. Jangan jeles okay. Ini lah hadiah buat aku yang bertahun hidup sendiri ada kawan pun asyik nak mainkan aku jer. Syukurlah kan. He love me with all his heart. Gedik la pulak. Hahahhhahaha.

Post ni sebenarnya untuk Alya. Aku dah bincang dengan abang baru kejap tadi. Aku minta izin dia untuk ambil Alya sebagai anak angkat yang sah. Aku ingat dia tak setuju dengan cadangan aku ni. Rupanya dia cakap, "Abang tu, yang penting sayang gembira dan tak susahkan sayang" Ecececece. Makin sayang aku dengan si abang. Hahahahahahaha.

Alya kan selama ni hidup dipassing sana sini oleh so call mummy dia tu. Aku sakit hati betul kalau ingat. Cian Alya dah masuk 2 tahun lebih belum disunat belum dicukur jambul. Huhuhu. Sayangku Alya. Umi janji, hidup Alya akan jauh lebih baik kalau mak betul Alya setuju dengan cadangan Umi ni. Eceh. Ber Umi segala aku. Hahahaha. Si Abang pun ada cakap, dia akan suruh anak-anak dia panggil aku Umi. Cerita selebihnya, kita sensor jer lah kan? Hihihihi..

Banyak orang yang rapat dengan aku bagi nasihat. Fikir dalam-dalam untuk terima abang aku ni. Solat istikharah banyak-banyak minta petunjuk dari Allah. Abang, awal-awal dah buat solat tu dah banyak kali dah dia cakaplah. Kesannya? Makin mudah urusan dia untuk masuk dalam keluarga aku. Petunjuk yang baiklah tu kan? Hihi. Aku ni memanjang kotor. Susah sangat nak solat. Lepas ni aku buatlah solat istikharah tu. Mudahan Allah beri aku petunjuk bahawa abang aku ni lah jodoh aku yang terbaik. Sesungguhnya Allah yang lebih tahu yang terbaik untuk setiap umatnya. Aminnn..

Happy sangat mak aku bila aku cerita yang si abang setuju dengan cadangan aku. Ya Allah. Mudahan mudah urusan nya semua ni. Sayang sangat dekat Alya. Muahhh. Alya sayang, Umi sayang Alya. Abah pun sayang Alya tau. Hihihihi..

Bye semua...

with my love Alya... muahhh...

hihihi. tu si abang aku.. hihihihi...


Monday, January 7, 2013

Hari Terakhirku 2012


Hai sayang.

Hari terakhir bagi tahun 2012 ialah 31 Disember merangkap hari bekerja iaitu hari Isnin. Macam biasa aku pergi kerja tapi kami orang balik awal sejam. Jam 5 gitu balik dah. Happy sangat sebab semalamnya tu tidur aku diganggu. Ha... cerita pasal gangguan tidur ni, aku pelik sangat. Selama ni, i mean beberapa bulan terdekat ni, aku kalau dah tidur mau bunyi bom kali baru boleh terbangun. Tapi, kalau hari kerja tu macam biasalah mata automatik bangun jam 6.30. Jadi, malam 31hb tu, tepat jam 2 pagi aku terbangun dari tidur akibat mimpi buruk pasal hantu yang aku langsung ndak ingat. Esok dia aku cerita dengan mak, mak cakap dia pun sama mimpi hantu mengigau dua kali bapak bagi bangun. Abang aku dekat uma pun tak nyenyak tidur. Ditambah pedas rasa cerita ni, pekerja "si abang" di rumah depan pun kena ganggu makhluk hitan yang tinggi lampai tu. Huh. Gila diserang kami malam tu (agaknyalah). Tapi, lepas kejadian malam tu, tiada lagi aku diganggu.

Sebenarnya dah lama draft perenggan di atas ni. Aku tiada masa nak update blog lagi. Sorry darling. Busy. Seyes busy. Ni pun aku curik-curik taip dekat opis. Guna NOTEPAD. Hihihi. Emel ke emel peribadi then malam lepas edit boleh publish. Gitew busy aku sekarang. Huhuhuhu.

Tau tak kenapa aku busy semacam ni? Hmmm. mesti korang tau kan? Hihihi. Tu lah pasal nyahh. Aku busy dengan "si abang". Sebagaimana entri sebelum ni, kan kami declare 12.12.12 giteww nak spesel date lah gamaknya. Yang sebenarnya dah lama kawan pun mungkin dalam awal Disember. Aku pun tak ingat sangat. Hehehe.

You all bayangkan lah. Declare 12.12.12. 5.1.13 dia datang rumah jumpa mak bapak aku pasal dia nak dapat restu berkawan dengan aku. Then, esoknya 6.1.13, mak, bapak dan abg amat aku terutama dah tanya aku bila kami nak kawen. Lagi cepat lagi bagus katanya. Mak aihhh. Mabuk aku masa meka serbu aku tu. Si abang pun lepas call aku, bagitau dia pun terkejut sawan angin sepoi-sepoi gitew. Dia lagi suka. Hehe. Gembira sangat dia. Dia pun nak kawen awal tapi tu lah, sekarang masih busy katanya banyak projek kena setel. Lepas PRU, mungkin? Makkkk... seram nyahhh..

Abg amat aku suggest. Lepas PRU. Kalau tak, Jun. Kalau tak, Ogos. Huh. Ingat kawen ni main-main ka? Geram juga aku dengan meka. Tapi, bak kata si abang aku, tak boleh nak salahkan meka. Meka eksited tu at last, aku cakap pasal kawen dengan meka. Hahaha. Kot ye pun, agak-agak la kan? Cepat sangat. Tapi, to be honest, aku dan si abang serasi. Aku suka dia suka bagi aku gelak sebab dia suka dengar aku mengekek. Kalau benda ni menjadi (si abang cakap, kompom jadi punya jangan risau hehehehe..) memang akan super gila busy lah aku karang. Even sekarang pun, kami dah prepare rumah kami. Mak aihh. "Rumah kami" tu.... Pelik gak pertama kali aku mendengarnya. Hehehe. Ala..rumah kecik-kecik jer buat permulaan. Kami nak konsentrate projek-projek lain dulu. Kumpul duit macam gunung baru buat rumah bapak banglo punya besar. Hihihi. Besarnya cerita kami kan? Hihihi.

Buat EX-EX aku yang tengah baca entri ni, cerita ni betul tau. I'm madly in love dengan dia, my si abang. Abang ada cakap, dia syukur sangat-sangat dipertemukan dengan aku yang ganas kalah jantan ni. Seyesly, he change me to be more gentle. Korang jumpa aku karang tak kenal dah. Hikhik. Doakan aku kawan-kawan. Seyes aku sayang mati dia.. Sabrin @ Sahrin Haji Mat Baraim.

P/S: Google la kalau korang dapat jumpa apa2 pasal dia di internet. Kahkahkah. Dia seperti yang selalu aku minta dalam doa2 ku, insan yang tak sentuh internet. Miahahahahahahaha... TQ Allah.