DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 30, 2012

Setan Tolong Jauh-Jauh

Hai sayang,

Semahunya aku mahu suci.
Semahunya aku mau indah.
Semahunya aku mau rindu yang mesra.

Tapi,
Bila si setan ada...

Semua jadi hina.
Semua jadi jelek.
Semua jadi suram.

Yang bermaharajalela cuma setan.

Hilang sudah,
Rindu yang indah.
Madah yang berlagu bahagia.
Kiasan yang tinggi martabatnya.

Pergilah jauh setan laknatullah.
Ko pergilah ganggu gugat bangsa ko sendiri.
Ahhhh.. mustahil setan buat begitu. !
Sudah matlamat hidupnya setan menyesatkan manusia.

Manusia dengan sifat lemahnya sering akur dengan kehendak dan bisikan setan.
Bahagianya si setan bila manusia itu akur lalai lagi.

Argggggghhhhh...
setan tolonglah kau nyah dari dekati aku !!!

~~ hanya mampu mohon pada yang Satu..dijauhkan dari gangguan dan bisikan si setan ~~

tapi yang ni ahhh ke ai la pulok ! dem..

Wednesday, April 25, 2012

Selamat Hari Jadi Naz..

25 April datang lagi..
syukur ya Allah aku masih diberi peluang untuk melihat dunia
mencongak perubahan tahun lalu dan tahun ini.

banyak yang ingin dikecapi
sudah tercapai
dan banyak juga yang ingin dikecapi
belum tercapai..

mudahan apa yang sudah tercapai berkekalan dan membawa lebih bahagia
mudahan apa yang belum tercapai akan tercapai andai Allah telah takdirkan impian itu milik ku..

aku tetap aku.

pic sumber : Mr. Google.


tq dear abang Amat and her beloved wife Yana..
for their kind heart celebrating my bday at Secret Recipes 1Borneo, KK.

I luv you both !!


Saturday, April 21, 2012

I miss you so much

Dear darling,

Why does the feeling of missing someone is a burden?
A burden to our heart?
Don't that feeling suppose to bring us happiness?

Right now..i only can let my eyes pour out all the sadness.
I'm so damn miss my dear Alya.
Last week i gone through my lappy.
And there she goes.
I found a video of her.
Talking to herself.
Looking at herself.

Ya Allah.
Rindunya aku dengan budak ni.

I uploaded her video in my youtube account.
Hoping that someday, she can see herself of how much i loved her.

Ini perasaan aku yang malam saja dapat bermain dengan dia.
Bagaimana dengan perasaan mak aku yang setiap saat dan ketika bersama dia?
Tiba-tiba hilang begitu saja.
Mak, maafkan aku kerana tidak dapat membetulkan keadaan.

Alya oh Alya..
Auntie rindu Alya.
Rindu yang sangat-sangat.
Alya jangan nakal-nakal ya.
Jangan bagi orang yang jaga Alya marah Alya pukul Alya.
Nanti auntie sedih.
Nanti auntie nangis.

Alya jadi orang baik ya sayang.
Nanti sudah besar boleh jumpa auntie.
Auntie rindu Alya.
Sangat !




Saturday, April 14, 2012

Ada orang mahu beli taman ?

Beruang : Tok tok tok...
               Ada orang dalam ?

Kechik : Ada.. Ada apa ya ?

Beruang : Tumpang tanya, boleh ?

Kechik : Boleh.. ndak jugak dicas apa-apa kan ?

Beruang : Iya. Hehehe.

Kechik : Bha mo tanya apa encik ?

Beruang : Ini taman bha ada yang punya ka ?

Kechik : Hah ? Taman yang mana encik ?

Beruang : Taman ini lah. Yang ada bunga sekuntum tu. Yang ada papan tanda "Di Larang Main-Main Di Sini". Yang sejuk tu. Yang ada bangku kayu sebijik tu. Yang ada buaian sebuah tu. Yang ada rama-rama seekor tu.

Kechik : Ohhhh.. taman tu. Tiada yang punya tu encik. Kenapa encik tanya ?

Beruang : Saya mau beli. Mau di kasi cantik lagi biar berseri biar lebih banyak bunga yang tumbuh mekar. Biar lebih banyak rama-rama pelbagai warna datang. Biar lebih ceria.

Kechik : Hmmmm.. encik seyes ka ni mau beli taman tu ? Bukan apa encik. Mahal taman tu setahu saya. Kalau encik seyes mahu beli. Nanti saya tanya tuan punya taman ya.

Beruang : Saya mahu sekarang. Lagi cepat lagi bagus. Saya takut ada orang lain beli.

Kechik : Ndak lari gunung dikejar encik.

Beruang : Ahhh. itu gunung. Jangan samakan dengan taman yang cantik ni.

Kechik : Sebenarnya, saya lah tuan punya taman tu encik. Encik seyes nak beli ni ? Sanggup ? Banyak songeh ni taman encik. Kadang-kadang pandai mekar bunganya rumputnya. Kadang-kadang pandai layu tu. Encik mesti faham pe el nya baru encik dapat beli taman ni. Apa kata encik sewa dulu ? Kenal-kenal dulu dengan pe el taman ni.

Beruang : Ndak mau sewa-sewa. Mau terus beli ni. Seyes. Awak mahu jual ?

Kechik : (Tergamam seribu bahasa...)

Beruang : Mahu ndak ? Saya bukan apa cik. Saya jatuh hati dengan taman ni. Saya mahu sangat taman ni. Taman ni kalau di baja ni, kompom la mekar sampai anak cucu cicit ni. Percayalah cik.

Kechik : Ekkk? Hmmm...baiklah encik. Kalau sudah encik berkata begitu. Saya bukan apa encik. Saya takut encik sia-sia kan taman yang sedang-sedang ni. Banyak orang datang tanya-tanya taman ni. Tapi, saya ndak jadi jual sebab orang yang nak beli pertama jak nampak serius. Lepas beberapa minggu dah buang tebiat. Encik begitu ka nanti ?

Beruang : Tidak. Jangan samakan saya dengan orang lain. Kalau saya sia-siakan taman ni, cik ambil pisau terus tikam saya ya. Lepas tu cik bunuh dirilah supaya ndak ditangkap. Hahahaha. Jangan risau lah cik. Saya betul-betul mahu taman ni. Saya sanggup. Saya akan usahakan yang terbaik untuk taman ni.

Kechik : Baiklah encik. Encik masuklah dulu tengok-tengok taman ni. Manatau makin jatuh hati tu. Hehehe.

Beruang : Ok. Terima kasih cik.
               (Aduhhh.. mati lah aku. Cantiknya taman ni.)

Kechik : Oh.. sama-sama encik. Saya jual ya ?

Beruang : Saya beli.

- The end -


Ini lah encik Beruang tu. 
Kechik dah jual taman tu dekat dia !!
(Blush)

Sunday, April 8, 2012

Petang Yang Jingga

Suasana petang yang jingga.
Diambil 7 April 2012. 6.32 petang.


Sejingga otak dan jiwa aku yang kian jingga.
Hilang warna.
Hilang semua.
Bosan dengan warna ka
Bosan dengan jingga?

Pedulik la.
Siapa pedulik kan?
Sedang aku tak pedulik.
Yang kau pedulik pa hal?

Lantak dengan pedulik.

Titik.

Saturday, April 7, 2012

Tikar Baru Yang Cantik

Hi Lalink,

Cute kan tikar baru bilik i? Suit my room color theme which is brown.
Tukar angin sikit. Hari tu tikar warna pink tapi jenis getah yang ada lekuk-lekuk. Yang ni best. Design cantik sangat. Lagi satu yang best dia tak mudah kotor. Boleh lap terus. Konfim boleh pakai lama. Ada banyak warna tau biru ada hitam ada orange ada merah ada. Suma cute.

> _<

Kalau banyak yang suka yang nak jugak sebijik dua bijik lima puluh bijik jangan segan. Komen laa.
Kirim ke Semenanjung pun boleh.. Hehehehe..


Wednesday, April 4, 2012

Lawatan yang singkat

Hi Lalink,

Jumaat lalu and the weekend i spent at my dearest place on earth where else kan? Tawau lah. Punya main cikijap. Huhuhu. Nak buat apa kan dah takdir. Actually banyak aku nak habaq. Macam terlalu banyak sampai aku tak tau camana nak start. First time, blurrrrrrr... ngeeeeeee..

Ok aku start jugak lah.............

Rancangan nak balik Tawau ni memang dah berminggu-minggu di rancang. Malam sebelum bertolak tu, abang aku pesan bunyik macam ni lah, "lepas aku tengok tajul muluk ni, esok pukul 5 bangun siap-siap pukul 6 kita gerak ngam jalan". Macam tu lah. Then, pas kemas-kemas barang kemas uma, aku tido lah.. nak rehat banyak sikit. Awal aku tido malam tu, dalam kul 10.30. Esoknya..................

"Hoiiiii.... ko nda mo balik Tawau ka?" abang aku ketuk pintu kuat-kuat sambil teriak bagai nak pecah pintu bilik aku. Masa abang aku kejut bagi bangun tu, dah kul 5.50am. ngeeeeeeeeeeeee... (ketahuan tak Subuh !) Dijadikan cerita, kelam kabut lah mandi, sumbat barang dalam kereta, minum air panas sahaja (uwaaaaaaa..) dan macam-macam lagi lah. Siap perut aku meragam sepanjang jalan. Mencari Vitagen dari Tuaran sampai Kinabatangan nda jumpa-jumpa a. Huhuhuhu.. Nasib baik jugak la perut nda berapa meragam.

Skip cerita disepanjang perjalanan. Kita beralih kepada Tawau. Hihihihi..

Fulawei adedededede. Wa cakap lah. Berapa bulan nda balik Tawau. Seyes. Semat. Banyak perubahan. Ada Drive Through McD (to be open soon), Big Apple, Kubuta Square, White Coffee, ntah apa lagi la. Hehehe. Dan yang pasti jammed bukan alang-alang. Sepanjang keberadaan aku di Tawau, tak jumpa kawan-kawan pun. Aku busy memanjang layan adik sepupu dua orang yang sangat lah cute. Yang satu Haiqal Rujuki dah 5 bulan. Yang satu Iqram Azizi dah 4 bulan. How time flies. Nasib baik dua-dua baby ni tak mengenal dan cepat mesra. Best.. Hihihi..

~ Ni Haiqal ~ macam muka Cina. Langsung tak sama macam muka mak tau bapak dia. Herannnn..

~ Ni Iqram ~ Muka sejibik macam abang dia time kecik-kecik. Hihihi..

~ Ni Wawa dan Riena kakak kepada baby di atas. Dorang tengah layan ipad game Barbie. Hihihihi. Produktif nya makcik-makcik aku ~

Habis cerita baby comel. Ni cerita makan la pulok.

Seperti banyak yang dah maklum. Ecececece. Uncle aku kan chef. Antara yang terbaik di Tawau. Hihihi. (iya kot??? >_< ) Dia memang aku dah bagitau awal-awal aku nak treatment perut balik kang. Hahaha. Sampai jak petang jumaat tu, mak aku dah sedia lauk kegemaran aku. Sayur pakis urap and Sagul pari. You all tau tak? Hahaha. Yang ni teda gambar. Tak ingat nak ambil sebab dah kebulur macam Somalia. Ramaii kuarga yang datang jugak sekali makan. Pakcik-pakcik, makcik-makcik, kazen-kazen. Best. Atuk aku yang hensem tu pun datang Ngeeeeeeeee...

Esok malamnya, turn uncle aku pulak sedia makan malam. Hihihihi.. Aku request nak makan Butter Prawn dan Kangkung Belacan and Ikan bakar dengan sambal yang hebat. Plus, ipar aku beli sayap ayam si Mas Kongfah. Adedededede. Suapan pertama kan, aku rasa macam sedang terapung-apung di udara. Siok. Ngam. Sedap. Terbaik. Ntah apa lagi nak cakap. Seyes superb. Ok. Huhuhuhu. Tq pakcik jul. Kau lah juara. (Tapi, aku tak pegi jenguk dan belajar sebab sebok jaga baby dua orang tu. Huhuhuhu. )


~ Udang Butter ~

~ Kangkung Masak Belacan yang kaw kaw ~


~ Ikan bakar dan sambal yang susah nak dapat. Ada tomato, bawang, belacan. Aku tak tau tapi sangat sedap sampai rasa nak terbang ~

~ Sayap ayam Mas Kongfah. Sambal dia yang bagi beza sayap ni dengan sayap-sayap yang pernah aku makan KK or Tawau ~

Habis cerita pasal Tawau. Ni nak habaq pulok cerita pasal pemandangan sepanjang Tawau - KK. Mesti yang dari Semenanjung tu nak tau sangat kan apa yang menarik disepanjang jalan Tawau - KK. Hmmm.. Banyak aku nak cerita ni tapi dah ngantok. Nanti la ada masa aku bukak entri baru pasa jalanraya dan pilihanraya ok. Mudahan ada masa. Hehehe... Enjoy the view (sikit jak tau. Nanti letak banyak-banyak ya). Sorry, pic nda berapa best sebab aku pakai kamera Fujifilem 14MP ja.

~ Sebenarnya nak bagi tengok jalan yang macam hamkacan tu.. Teruk ok..seyes teruk. Terutama di jalan baru Beluran tu. Macam main video game. Ke kiri ke kanan.. Uwaaaa.. Abang aku cakap, mo tau YB ok ndak tengok jalan dia dulu (kawasan yang diwakili YB tu). Beluran sapa yang pegang erkk? Sandakan la.. Hahahaha.. Bukan KM Sabah ka? Hihihihi.. ~

~ Seumur-umur tengok kelapa sawit jak. Kayanya Sabah. Tapi, ke mana kaya Sabah tu? Sit. ~



~ Seram kan? Sangat berkabus. Huhuhu. Terpaksa on emergency light. Ni dekat Kundasang. ~


Ok bai.