DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, April 4, 2012

Lawatan yang singkat

Hi Lalink,

Jumaat lalu and the weekend i spent at my dearest place on earth where else kan? Tawau lah. Punya main cikijap. Huhuhu. Nak buat apa kan dah takdir. Actually banyak aku nak habaq. Macam terlalu banyak sampai aku tak tau camana nak start. First time, blurrrrrrr... ngeeeeeee..

Ok aku start jugak lah.............

Rancangan nak balik Tawau ni memang dah berminggu-minggu di rancang. Malam sebelum bertolak tu, abang aku pesan bunyik macam ni lah, "lepas aku tengok tajul muluk ni, esok pukul 5 bangun siap-siap pukul 6 kita gerak ngam jalan". Macam tu lah. Then, pas kemas-kemas barang kemas uma, aku tido lah.. nak rehat banyak sikit. Awal aku tido malam tu, dalam kul 10.30. Esoknya..................

"Hoiiiii.... ko nda mo balik Tawau ka?" abang aku ketuk pintu kuat-kuat sambil teriak bagai nak pecah pintu bilik aku. Masa abang aku kejut bagi bangun tu, dah kul 5.50am. ngeeeeeeeeeeeee... (ketahuan tak Subuh !) Dijadikan cerita, kelam kabut lah mandi, sumbat barang dalam kereta, minum air panas sahaja (uwaaaaaaa..) dan macam-macam lagi lah. Siap perut aku meragam sepanjang jalan. Mencari Vitagen dari Tuaran sampai Kinabatangan nda jumpa-jumpa a. Huhuhuhu.. Nasib baik jugak la perut nda berapa meragam.

Skip cerita disepanjang perjalanan. Kita beralih kepada Tawau. Hihihihi..

Fulawei adedededede. Wa cakap lah. Berapa bulan nda balik Tawau. Seyes. Semat. Banyak perubahan. Ada Drive Through McD (to be open soon), Big Apple, Kubuta Square, White Coffee, ntah apa lagi la. Hehehe. Dan yang pasti jammed bukan alang-alang. Sepanjang keberadaan aku di Tawau, tak jumpa kawan-kawan pun. Aku busy memanjang layan adik sepupu dua orang yang sangat lah cute. Yang satu Haiqal Rujuki dah 5 bulan. Yang satu Iqram Azizi dah 4 bulan. How time flies. Nasib baik dua-dua baby ni tak mengenal dan cepat mesra. Best.. Hihihi..

~ Ni Haiqal ~ macam muka Cina. Langsung tak sama macam muka mak tau bapak dia. Herannnn..

~ Ni Iqram ~ Muka sejibik macam abang dia time kecik-kecik. Hihihi..

~ Ni Wawa dan Riena kakak kepada baby di atas. Dorang tengah layan ipad game Barbie. Hihihihi. Produktif nya makcik-makcik aku ~

Habis cerita baby comel. Ni cerita makan la pulok.

Seperti banyak yang dah maklum. Ecececece. Uncle aku kan chef. Antara yang terbaik di Tawau. Hihihi. (iya kot??? >_< ) Dia memang aku dah bagitau awal-awal aku nak treatment perut balik kang. Hahaha. Sampai jak petang jumaat tu, mak aku dah sedia lauk kegemaran aku. Sayur pakis urap and Sagul pari. You all tau tak? Hahaha. Yang ni teda gambar. Tak ingat nak ambil sebab dah kebulur macam Somalia. Ramaii kuarga yang datang jugak sekali makan. Pakcik-pakcik, makcik-makcik, kazen-kazen. Best. Atuk aku yang hensem tu pun datang Ngeeeeeeeee...

Esok malamnya, turn uncle aku pulak sedia makan malam. Hihihihi.. Aku request nak makan Butter Prawn dan Kangkung Belacan and Ikan bakar dengan sambal yang hebat. Plus, ipar aku beli sayap ayam si Mas Kongfah. Adedededede. Suapan pertama kan, aku rasa macam sedang terapung-apung di udara. Siok. Ngam. Sedap. Terbaik. Ntah apa lagi nak cakap. Seyes superb. Ok. Huhuhuhu. Tq pakcik jul. Kau lah juara. (Tapi, aku tak pegi jenguk dan belajar sebab sebok jaga baby dua orang tu. Huhuhuhu. )


~ Udang Butter ~

~ Kangkung Masak Belacan yang kaw kaw ~


~ Ikan bakar dan sambal yang susah nak dapat. Ada tomato, bawang, belacan. Aku tak tau tapi sangat sedap sampai rasa nak terbang ~

~ Sayap ayam Mas Kongfah. Sambal dia yang bagi beza sayap ni dengan sayap-sayap yang pernah aku makan KK or Tawau ~

Habis cerita pasal Tawau. Ni nak habaq pulok cerita pasal pemandangan sepanjang Tawau - KK. Mesti yang dari Semenanjung tu nak tau sangat kan apa yang menarik disepanjang jalan Tawau - KK. Hmmm.. Banyak aku nak cerita ni tapi dah ngantok. Nanti la ada masa aku bukak entri baru pasa jalanraya dan pilihanraya ok. Mudahan ada masa. Hehehe... Enjoy the view (sikit jak tau. Nanti letak banyak-banyak ya). Sorry, pic nda berapa best sebab aku pakai kamera Fujifilem 14MP ja.

~ Sebenarnya nak bagi tengok jalan yang macam hamkacan tu.. Teruk ok..seyes teruk. Terutama di jalan baru Beluran tu. Macam main video game. Ke kiri ke kanan.. Uwaaaa.. Abang aku cakap, mo tau YB ok ndak tengok jalan dia dulu (kawasan yang diwakili YB tu). Beluran sapa yang pegang erkk? Sandakan la.. Hahahaha.. Bukan KM Sabah ka? Hihihihi.. ~

~ Seumur-umur tengok kelapa sawit jak. Kayanya Sabah. Tapi, ke mana kaya Sabah tu? Sit. ~



~ Seram kan? Sangat berkabus. Huhuhu. Terpaksa on emergency light. Ni dekat Kundasang. ~


Ok bai.




4 comments:

  1. makannnnn tak hengattttttttttttttttttttt...buyuttttttt buyuttt buyutttttttttttttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hidup untuk makan..

      agi idup agi ngalaban eh melalut..

      sedappp sangat2222... ngeeeeeeeeeee...

      Delete
  2. hehehe..pasnie leh panggil naza buyut..lalalalalalalalaalla

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaahhhhhhhhhhhhh...
      paku serpih..mgata org dia yg lebey....
      wakwakwakwakwak.... ;p

      Delete

Nak komen? Sila layan diri..