DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 27, 2009

Cinta Yg Hebat, Radit ke Jani atau Jani Ke Radit??

Radit n Jani


Filem indie dari Indon..
Bagiku, filem terbaik setakat ini..
Tiap kali ku nonton, pasti mengalir airmata..
Pasti.... tatkala melihat Jani menangis kerna Radit meragui kehamilannya..
Kehamilannya nyata mengundang kabar buruk bagi Radit, sedangkan Jani selama ini setia disampingnya...

Jika kita lihat kehebatan cinta Radit n Jani...
Cinta siapa yang lebih hebat??
Radit ke Jani atau Jani ke Radit???

------- Jani ke Radit--------

Kerna sayangkan Radit yg kononnya suatu hari akan membahagiakan Jani..
"Suatu hari aku pasti..."
Tipu... dusta..... bohong....
Kalau benar Radit begitu cintakan Jani, kenapa perlu menyuntik??
Jani sudah ada.. miliknya yg sah....
Kenapa perlu ada benda yg terang-terang hanya ngabisin uang?????
Hanya nyenagin diri sendiri???

Walau Jani sakit.. Dia hanya tipu bilang ngak sakit... bilang ngak ngidam....!!!!
Sumanya karna siapa? "Siapa bodoh???"
Suma karna utk nyenagin hati insan yg Jani cinta.... Radit...

"Radit..... Kamu bangsat... Aku benci kamu!!!!!!!"

------Jani ke Radit-----

"Aku ngak kan ninggalin kamu"
Gilak.... Saat Radit gian benda sial....

Sampai saat Radit sendiri nyerahin kembali Jani ke bokapnya....
Baru Jani bisa ninggalin Radit tanpa rela....

Sampai saat ketemu kembali setelah Kirana lahir ke dunia...
Jani masih mengungkapkan "I miss you bodoh"

Moral of the story,

Agungnya cinta wanita buat lelaki yang telah wujud dalam hatinya...
Namun, lelaki tidak cukup dengan apa yang ada di depan mata...
Masih perlu hiburan lain yang nyata hanya mengundang celaka...

Agungnya cinta wanita buat lelaki yang telah wujud dalam hatinya...
hingga diusir baru dia pergi.....(itupun cinta masih wujud dalam dirinya buat lelaki yg sgt dicintainya....)

Cintailah sepenuh hati kamu wahai insan2 yg bergelar lelaki kpd wanita2 yg telah berikan hatinya buat kamu!!!!
Dia akan berikan kamu segalanya...
Her life n her soul....

Photobucket

Sunday, April 19, 2009

"Teruskanlah"

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu
Teruskan lah… teruskan lah..





heartbreak Pictures, Images and Photos

Share ?


Life is short
Break the rules

forgive quickly

kiss passionately, love truly

laugh constantly


And never stop smiling

no matter how strange life is

Life is not always the party we expected to be
but as long as we are here, we should smile and be grateful

smiling lil poor kids

Friday, April 17, 2009

"Sacretly Agnezious"

Barusan ku dengar lagu2 Agnes Monica dalam albumnya "Sacretly Agnezious"..

kasian dek lo. jarang ba ku tau kabar2 dari muzik baru @ terkini ni ndukk na rayang...

Komentar guwe setelah mendengar puluhan kali lagu2 dlm album ini (ngak d beli donk d rampok aja di internet-nti guwe gtau ya d mana seneng banget milikin nya..) iyahh.. seperti dalam jangkaan dong.. sedap d dgr.. tapi, ngak semua yah..

bagi aku ada couple of song saj ayang enak d dgr kala sendirian deh..
1) Teruskanlah
2) Berlebihan
3) Coz I Love You
4) Rapuh

agnes monica