DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 25, 2014

Kelebihan kad mesra Petronas (https://www.kad-mesra.com.my/default.aspx)

Hai Bloggie,

Sorry lama nda berblog. Hehehe..
Cerita kali ni pasal kelebihan kad mesra Petronas. Mesti korang ada kad ni kan? Entah-entah korang ada macam-macam lagi kad lain kan? Hehehehe.

Dah lama sebenarnya pakai kad ni. Tapi, baru hari ni mencuba gugel-gugel info pasal kelebihan kad ni. Rupa-rupanya ada banyak kelebihan kad ni tau. Tapi, tu lah kan biasa-biasa saja. Hehehe.

Antara kelebihan kad ni yang aku tengok ada dua yang pertama ialah diskaun pembelian di kedai Mesra Aku baca dalam page meka.

"Step 3
Collect Mesra points at all PETRONAS stations with any purchase of fuel and Kedai Mesra
items. You will earn one point for every litre of fuel purchase and every RM1 spent at
Kedai Mesra."

Kelebihan kedua ialah pasal diskaun jugak. Kita dapat diskaun bila beli barangan atau mendapatkan perkhidmatan daripada rakan-rakan niaga Petronas Mesra (Partners). Ada 19 syarikat  yang menjadi rakan niaga Petronas Mesra. Yang available di Kota Kinabalu (setau aku lah kan) ialah Kopetro (yang ni ada di Tanjung Aru Plaza), Burger King dan Celcom. Tapi korang mesti bear in mind yang partner-partner nih reserves the right to change the privileges offered without prior notice. Kalau korang nak tau lebih lanjut, buka sini ye. Gambar print skrin di bawah antara Partner yang join ya.

Antara partner yang join. Ada lagi beberapa tapi tak termasuk dalam print skrin ni. Hehehe.

Dekat sini aku hanya print skrin 3 partner yang available di Kota Kinabalu ni ya.. 
1- Burger King

2- Celcom (Samsung Galaxy Tab tuuuu and Celcom PortaWifi & USD Modem)

3- Haaa yang ni untuk pakej Umrah hehehehe.. Mudahan ada rezeki pegi Umrah dengan si abang and my parents.. Amiinnnn..

So, tu saja lah perkongsian ilmu yang dapat aku berikan. Kalau ada info tambahan atau kalau info aku ni salah, sila komen ya. Hehehe. Sharing is caring gitu.

Bye.

Sunday, March 9, 2014

Step by step

Dear bloggie,

It's just my first step (kursus pra perkahwinan). Banyak lagi mau dibereskan. Hope can catch up.

I have three more asimen to finish by this week !!!

Daaa..

Ps: Kejadian MH370 :( berlaku.. I don't have anything to say. Just my thoughts are with them and their families... Semoga Allah mempermudahkan segala urusan.. Amiinn..