DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 29, 2011

Mummy I Love You

Dear love,

Taburkan lah biar berjuta wang ringgit.
Apalah akan sama dengan derita dan penat lelah dia?
Pernah kamu cuba untuk merasai walau sedikit sakit dan penat dia?
Yang selamanya dari saat matanya jaga hingga matanya tutup untuk berehat barang sebentar?
Mungkin dalam rehatnya, masih jua sibuk memikirkan apa lah nasib kita?

Fikir semahunya untuk kita.
Untuk dirinya mungkin cuma 5% daripada fikirannya kepada diri kita.

Mummy..........

I miss u so much................


Luv,
Ur only daughter !!!

Wednesday, December 28, 2011

Lemah Selemah-lemahnnya

Sayang,

Malam ini tangis ku terburai jua bersama pekat malam yang makin mencengkam hati dan sanubari. Apa yang perlu dipersoalkan sedalam-dalamnya? Apa yang ada dengan jawapan? Kalau jawapan itu bukanlah suatu penyelesaian?. Apa guna mempersoalkan soalan yang kita sendiri tahu tidak akan ada penyelesaiannya?

Walau fikiran meronta untuk sebuah jawapan pasti, tetap akal menyanggal, "tidak ada jawapan yang kau cari jiwa".. Mana hentinya semua derita dan sengsara ini?

Puas sudah aku berfikir untuk lari dari sengsara ini. Makin aku cuba untuk lari dan menidakkan sengsara ini tetap jua ia berlari mencari dan terus menerpa aku yang sudah sedia lemah.

Jiwa, fikiran, akal, hati bersatulah kamu dalam aku. Tolong aku lepas dari sengsara ini. Kerna aku sendiri. Fizikalnya aku ramai. Hakikatnya aku sendiri. Aku dan aku sahaja yang mampu untuk selamatkan aku yang kian lemah. Jika aku kian lemah, hibalah jiwa yang sedalamnya aku perlukan selamanya..

Bukalah walau sedikit ruang cuma untuk aku juga lepas sedikit dari duka dan sengsara yang kadang ku fikir teman rapat ku. Duka dan sengsara.

~my heart my soul~


Tuesday, December 27, 2011

The Best Day Ever !

Hi sayang,

Hmm.. what i can say that, today (27 Dec 11) was the worst day ever. Sangat penat fizikal dan mental. Sampai tempat keja baru 1 jam berlalu aku dah start counting hours to lunch break. What a great worker i am?.. Bukan aku sorang ja yang menghidap penyakit "kira jam balik" ni, Eva pun sama. Dia tekejut sebab baru 1 jam berlalu. Hahahaha.. Kami memang pekerja yang sangat produktif lagi efisen.

3 days in a row menghadap laptop menyiapkan kerja yang aku rasa orang nya dah lama tunggu. Ayyakkk.. bila nak siapkan ni Naza? Pemalas tul ko yah.. Ku cucuk lobang idung kau kang..padan muka!

Apapun, life without my beloved Alya and my mum is so bored. Suma nak buat pun aku rasa macam boleh sangat untuk dilengah-lengahkan. And i think i had made a record of the year by waking up from bed at almost 12pm. Ini aktiviti paling sihat pernah dilakukan. Tapi, best la.. bukan selalu pun... Layan keja yang aku rasa ntah la bila siapnya. Siap sendiri kot? Buwekkkkkkkkkk...

Mengantuknyaaaaaaaaa... badan rasa letih macam eskrem yang nak cair kena sinaran matahari terik. Ahhh.. kan best boleh cair macam eskrem tu? Kot-kot boleh tido time cair tu. Kah kah kah kah..

Seyesly, i wanna say.. Saya adalah budak baek, ok. Saya tak kacau hidup orang.

And for today conclusion, i'm dying to sleep. Balik karang aku nak pengsan barang 5 jam.. Fuhhh. Mudahan tak terlebey kang kojol terus.. Hahahaha.. Kalau-kalau aku kojol, aku nak mintak mahap dari hujung rambut sampai hujung kaki dan dari otak sampai tulang jari kaki pada semua. Ingat, saya budak baek, Jangan nak jadikan saya budak jaat. Tak moooooooo... ;p



Luv,
Naza.

Sunday, December 25, 2011

Handphone Hello Kitty

Hi darling,

Hmmm... Berdasarkan tajuk entri ni, sudah pasti pemiliknya bukan aku. Dan tak lain tak bukan pemiliknya ialah Kak ipar aku yang hantu Hello Kitty. Baru-baru ni dia beli handphone ni. Sangat so like Hello Kitty. Tapi, handphone ni tak boleh on guna sim kad Digi. Jadik, dia tak boleh guna. Dia kena guna sim kad Celcom.

Tapi, seyesly.. ada lagi orang yang minat gila-gila sampai kalau boleh suma barang nak tukar jadi benda yang kita minat?? Hmm.. kak ipar aku lagi kot... Tak mo cakap banyak. Tengok sendirik. Sebijik Hello Kitty kan?

Huhuhuhuhu...

p/s : Aku tak hingin benda macam ni.. Comel sangat and tak berbaloi nak pakai.


Dari depan nampak macam patung-patung je kan? ;p (aku peminat syiling 50sen lama huhuhuhuhu..)

 Ni pandangan dari bolakang.. (ada speaker)

 Ni bila buka..baru nampak macam handphone..

 Ada camera.

Button pun comell.. aduhh macam kucingggggggg...!!!


Ok bai.


Saturday, December 24, 2011

Mari Belajar Tulisan Jawi

نام ساي اياله نذلييا ناسر
سايا اداله سورڠ ڤنوليس بلوڬ
توجوءن اوتاما ساي بربلوڬ اياله اونتوق ممبوءت دياري كهيدوڤن ساي.
ساي جومڤ ساتو لامن ويب يڠ مڠاجر كيت مڠنل دان ممباچا هوروف-هوروف جاو.
لامن ويب تو اياله كليق د سين.


Merry Christmas Lebai Google



Saya rakam video ni tadi.. tantekkk..
tahun depan apa pulak ye??

merry chrsitmas semuaaa...

p/s: Feliz Navidad...   : )

Friday, December 23, 2011

Burn

Kadang diri terfikir pelbagai kemungkinan..
semua bermula dengan perkataan "andai"..

Andai aku adalah pokok, kan bagus.
Aku hanya mengikut arah tiupan angin yang membelai dedaun ku.

Andai aku adalah meja, kan bagus.
Aku akan berada di mana juga aku diletakkan.

Andai aku adalah burung, kan bagus.
Aku akan bebas berterbangan ke mana jua sayapku membawaku.

Tapi, aku bukan pokok, aku bukan meja dan aku juga bukan burung.
Aku adalah aku.
Yang diciptakan oleh Yang Satu.

Bagaimana sekali arus kehidupan duniawi mencabar keberadaanku,
tetap aku adalah aku. Mensyukuri segalanya.


Sunday, December 18, 2011

Eksklusif Majlis Persandingan Aza & Raj

Hola....

Aku baru balik dari menghadiri majlis perkahwinan or should i say majlis resepsi? Hihihi.. (ntah aku tak tau....hik hik hik) kawan lama sejak dari awal sekolah menengah and that was our first time jumpa face to face ogehhhh...

Hihihihihi...tau napa aku cakap kami kawan lama tapi tak pernah jumpa?? Hahahaha.. Malu i nak story ektuali.. Hmmm... ku gagahkan jugak la nak bukak cerita lama ni.. Buwekkk..

Me and Aza Evianna Adique kawan lama dari pen pal. Have you guys ever heard that before? Hehehehe.. Let me explain further. Dolu-dolukan mana da semua facebook, twitter, blog segala bagai ni.. Hand phone pun tarak.. So, bagi mereka yang suka menulis dan mencari kawan satu jak cara that is by..... yes, you right. By writing.. i mean a real writing sending out letter by pos using stamp... Wahhh.. hihihihi.. Gitu la i dulu-dulu.. Kawan dengan Aza melalui surat-menyurat.. Tiap minggu tunggu surat.. Lau busy, bebulan juak baru ada kabar.. Tapi, aku seyes lupa who contact who ya.. Aza ke yang contact aku sebab aku post alamat di ruangan Daily Ekspree Ruangan Mencari Kenalan? Hahahaha.. Mrs. Raj, if you read this post, correct me if i'm wrong... ngeeeeeeee... Sebagai tambahan, aku rasa aku masih ada simpan semua surat dari Aza... Huhuhuhu...

Itu lah perkataan Aza cakap right before we shake hands.. "First time jumpa!!!" :) By the way, you look lovely darl..

Okay, back to our real story. Hmm.. Rasanya di KK ni, inilah pertama kali pegi tempat kawin di dalam Grand ballroom.. Nice.. Cute.. Lovely.. Pink... Hihihi.. Pengacara majlis best, penyanyi sangat best (meremang bulu mendengarnya both Hafiz & Alex... Goshhh sedappp ogehhh...) aku ada rakam duet mika tu Belaian Jiwa tapi, hampehhhhhhhhh.. sound quality totally out.. Aku lupa nak kurangkan volume huhuhuhu... Makan?? Adehhh.. sedappp jugakk.. Japanese style. Supeb la Aza.. Yummy... Video nikah tu.. mak aiii..nak terkeluar air mata aku (yang cengeng ni) tatkala melihat mummy Aza nanges.. Huwaaaa....

Yang tak bestnya??.. aku lupa bawak kamera ogehhh.. Cuma guna hand phone 5 MP jak.. Huhuhuhu.... At least ada kan? Hehehehe... Below some photo yang bole aku share..

Tahniah dear Azaaaa......
May you two stay the same. Cute couple. :) Hehehehe.. Aku ingat lagi camna Aza couple ngan Raj.. Buwekkkkkkkkkkkkkk.. Hahahaha...

 Sori terpaksa di hitam putih kan..sebab gambar tak best.. Tapi, korang memang best. Sempat berhenti untuk pose lalu dekat aku. Hihihihi... Aza siap bagi peace.. Hehehe..

 Cute ogehhh....

I'm at table 38.. :) Good table Za.. hikhikhik... 

Tejukkk... Ngeeeeeeee..

The Menu :





The gift:


The end.

PS: Sori encek Ali..dah tanggal 18.. huhuhu.. lagu dah siap??? Call ja ok...

Saturday, December 17, 2011

bekas gigitan

hi syg...


ntah apa menatang yang menggeget tangan aku ni tak ilang-ilang tau bekas dia...huhuhu buat hina tangan ja bah..


i menci tauuu....


sebab dia huduh...


uwaaaaaa...


Published with Blogger-droid v2.0.2

Friday, December 16, 2011

Budak Kecik Zaman Dulu

Pada suatu ketika dulu, ada sorang budak tomey nama yaya. Dia anak pompuan tunggal daripada empat orang adik-beradik. Oleh kerana yang demikian, beliau tersangatlah indipendendnya. Beliau tidak menenen botol susu sedari kecil. Beliau hanya menenen susu menggunakan gelas (yang nyata bukan botol susu baby2).

Budak tomey itu juga sangatlah independend ketika makan. Sedari kecik, dia makan sendiri tanpa disuapkan oleh mak dia. Dia nak makan sendirik macam orang besar. Beliau akan duduk di kerusi (tengah-tengah meja) macam bos. Makan dengan berselera sehinggalah tiada lagi ahli keluarga yang berada di meja. (menunjukkan betapa dedikasinya beliau ketika makan). Menurut mak beliau, budak comey itu akan makan sehingga kepala beliau tersembap ke piring kerana tertidur.!

Begitulah nekad dan azam budak tomey tu makan. Beliau mengikut sunnah nabi iaitu mengunyah sehingga 44 kali.

Sekain.

baju ni warna puteh..ada miau2 warna mewahhh..hik hik hik...


Wednesday, December 14, 2011

Dream

Hi darling,

How am i suppose to say this? Okay, let me start. It all began with a weird dream i had last night. In the first part of the dream i can't barely remember anything. It look like I'm having a vacation or what.. But, the weirdos occurred in the second part of my dream last night.

Here it goes...

We are on our way to Tanjung Aru Beach in my little white viva going to have a family picnic. Suddenly, the road jammed with no cause at all. And there’s a black motorcycle at my left side trying to make a way in that chaotic jammed.

Then........ BUMMMMPPP !!

The motorcycle hit my car and run away just like that. With no further delay, i drove as fast as i can just to find that motorcycle. Not more than 100 yards, i look back using the side mirror and i saw a horrible accident. That motorcycle accident by itself (maybe too fast and the road condition is not that good).

At that same moment, i slowly drove my car to the side road and let my father go and take a look at the motorcyclist. I just wait there and sit by the pedestrian walk. Few minutes later, here goes the weirdo again !!

A car that i once knew, stop by the side road too. The driver walk pass me and slowly walk to the scene without locking his car. Noticing that, I try to catch him but it happens that somehow i knew this guy. I stopped and quickly hide myself in the crowd when i saw him walking back to lock his door. And oh my goshh !! Yes, i knew this guy.

Taraaaaaa... tu jew....The end. Sekain.

Morale of the story: I'm in pain of forgetting all the memories. Or perhaps this dream try to tell me something that, he already pass me ultimately so... walk away stupid Naza.. :)



Morale of the story two: Nombor 4D Toto kuar miss dua number ja...special okay..1055 haissshhh.. hahahahhaha....

Sunday, December 11, 2011

Pandang Ke Depan

Hye sayang,

(+_+)
pandang biar ke depan. hengat senang ka? hihihi.. kadang pandang belakang pun best tau. tengok di mana kau berada pada saat itu masa itu tahun itu. Apa kah aku melalut ni? Hehehe..

Tiada aktiviti jugak hari ni, jadi full time nanny untuk Alya ja. My mom and dad pegi Kota Marudu hantar atok berubat. Entah sakit apa atok aku tu. Lama tak ke Beaufort. Haisshhh malas la nak ke sana. Takut terserempak someone. :D. Hopefully atok sihat lah pas ni. Tapi ya la kan orang tua. Sakitnya macam-macam.

Hari ni aku memandang ke belakang. Entri-entri yang lalu ku baca satu-satu.. Sampai ada satu aku post ke fb. Macam best entri tu. Hihihihi.. Tu la pasal kan. Kadang-kadang kita kena tengok belakang jugak. Just to remind our self apa yang pernah berlaku dulu..

Chuuuppppp...

Right now kan.. encek Madi sedang melamar. Haissshhh..

klau madi nak malamar naz, naz nak ke?

hehe awalnya..nti madi nyesal
hehe

nyesal....knapa pla?

ya la..madi blum jmpa lg
nti rupanya naz ni lain dr yg madi kenal
hihihi

naz yg madi plih...jdi kena trima s'andainya....
cantik ka....x cantik ka....mdi x ksah...yg pting baek...



wahhh...punya maen seyes aku.. never look back huh ! i guess so la jugak.. shhhhhhhhhh...

ok bai.. 


Saturday, December 10, 2011

Saya Nak Jadi Tukang Kayu

Dear sayang,

Sepanjang minggu ni, keja aku asik mengeluh.. Ngeluh pasal apa? Hmmm... pasal mata aku yang asik gerak-gerak / kelip-kelip. Orang cakap ada maksud. Apa lah konok maksud nya tu if kelopak mata kanan bahagian bawah asik kelip-kelip?? Ada kawan aku cakap, "ko tunggu hari ke 45, kompom ilang sendiri !" Watt?? Am i gonna leave this world on day 45? Hihihihi.. Gasak kang kawan aku tu. Hihihii..

O ya.. hari ni best.. Aku buat apa mau ku.. Such as buat rak kecik-kecik tu.. Hihihi.. Cute.. Hasil tangan guwe nih... Apa pun, aku nak jadi carpenter. Carpenter best.. Macam Noah.. Hehehehe.. Please watch this clip.. This is the best script in this movie "The Notebook".. Sob.. sob.. sob.... Uwaaaaaa.. nak tengok lagi.. Hihihihi..


Apapun, wa cinta ama Ryan Gosling... Muahhh. Hihihi.. Favourite dialogue Ryan always say :

"What do you want?"

Would you stop thinking about what everyone wants? Stop thinking about what I want, what he wants, what your parents want. What do YOU want? What do you WANT?

What... do... you... want? 
Whaddaya want?


Ok bai..

Tuesday, December 6, 2011

Ujan o Ujan

Dah musim hujung tahun kot ndak da matahari...
dan akibatnya seperti di bawah......
semoga aku berjaya menghabiskannyaaa dalam tempoh sejam..
hukhukhuk...


aku nak bagi siar gambar antu ujan eh antu anti ujan hihihihihi supaya tak ujan terus...
ni lukisan aku tau...hehehhe...perkenalkan, sayalah "antu anti ujan".. miahahahhaha...

kawan aku eva takut tgk lukisan aku yang indah ni..hahahhaha..

ok bai.


Sunday, December 4, 2011

Sama atau Serasi ?

Tuan tuan dan puan puan,

Persamaan dan keserasian itu adalah dua benda yang berbeza.
Cari keserasian bukannya persamaan.
Agaknya, gambar pokok ni boleh cerita kan perbezaan


persamaan atau keserasian

itu?