DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, February 26, 2011

Mak..bauk bawang PURPLE !!!

Ha..hari ni nak kongsi satu cerita lawak..dan bagi aku adalah lawak of the year...

Budak dalam gambar tu ikut mak dia g Maybank coz mak dia nak bukak account..Hari tu pulak line punya panjang..so kena Q lama laaa...Budak ni memang setia dengan mak dia ikut Q jugak... 
Di jadikan cerita, this is their dialogue :

Budak : Mak, bauk bawang bah ! (Dalam nada separuh berbisik)
Mak : Bauk bawang apa Man?
Budak : Bauk bawang purple tu...
Mak : (Try menghidu jugak..konon nak cari kepastian..)
          Oooo..bauk badan lelaki depan ni la Man.. (Dalam nada Shhhhhh...)

Aiman bukan nama sebenar..is for me very talanted God given talented in making others lough & cook as well.. Ni gambar dia masak tau...




Friday, February 18, 2011

I also want to _________

One by one my dearest friend have found their way to the second stage of life. Me? I'm yet alone. Alone in this cold dark room. With no one to hold and hug when the cold wind blow. Sometimes I wonder if I ever can be like them? Why do I have to swallowed all this all by my self? Oh Almighty, I give myself to You. If fate state that I'm destined to be alone, I will just keep on living.. Because I know You always listen to all my prayers..

Tuesday, February 15, 2011

Mak Ku Yang Ku Rindu...

Hari ni aku emo yang tersangat2...huhuhu...Pressure yang aku terima hari ni sangat membebankan minda dan hati ku...Terus mata terpandang handphone yang sejak kemarin dulu tak berbunyi-bunyi..kadang aku terpikir ni  menatang handphone ke jam?? Huhuhuhu... Call me bah someone....Hehehehehe..

Balik kepada cerita emo aku...bila terpandang jak handphone tu..jariku cepat mendail number handphone mama ku...
Sebenarnya dah hampir 1 minggu lebih aku tak jumpa mama dan papa..dorang masih di Tawau huhuhu..ada urusan konon..aku ni siap nak belikan tiket bas minta dorang balik...sebab...aku dah rindu sangat dengan mak..tapi, dorang amsih ada kerja nak diselesaikan di Tawau...mak, please la mak...balik la...aank mu ni dah tak tahan sangat...

Makkkkk, i miss you !!!!!


Air mata pun terkeluar saat handphone di matikan...sob sob sob...
>>>>>aku anak mama<<<<<


Sunday, February 13, 2011

Siren Elektronik

Ha.... kepada yang bijak pandai..sila la explain bagaimana litar siren elektronik ni berfungsi??
Aku dah nak demam ni ... memang mereng dah...
Sila sila jangan segan...
Huhuhuhuhu...


Mak datuk..eh eh..sori la sebab baru ada masa bukak balik belog ni..yg marah2 tak kenak bg respon tu sori yerk..aku cari jawapan sampai siap tanya cikgu KHB..tp cikgu nya pun ada bebal sikit..wakakakakka..akhirnya aku temukan byk laman web om putih yang bincang mengenai fungsi IC555 ni..cuba korang google "IC555" tup...belambak..ha ambek kau...siap ada 1 IC..2 IC..mcm2 ada.. jawapan aku bagi tugasan ni hehehe..pikir sampai nak pecah kepala beb...apa yg penting korang mesti sebutkan fungsi IC555 tau..korang baca je la jawapan aku kat bawah ni...


Berdasarkan litar skematik dalam soalan, punca kuasa pada litar adalah debanyak 15 voltan. Rangkaian pertama mensimulasikan siren dari kereta polis Inggeris. Sistem ini menggunakan dua IC555 di litar. IC555 di sebelah kanan adalah kabel sebagai generator nada penggera dan pemasa manakala IC555 kedua di sebelah kiri adalah sebagai multivibrater astabil. Output dari timer kiri adalah untuk memodulasi frekuensi waktu yang tepat. Hal ini menyebabkan frekuensi timer berganti-ganti antara 440Hz dan 550Hz pada peringkat Hz 1. Transistor PNP yang digunakan adalah untuk membantu mengukuhkan isyarat ke pembesar suara. Gelombang elektrik yang masuk pada tamatan akan mengalir melalui gegelung pada pembesar suara. Hal ini akan menyebabkan medan magnet dihasilkan pada gegelung. Medan magnet yang dihasilkan oleh megnet kekal. Tindakbalas akan menyebabkan gegelung menolak diafragma. Tolakan ini berlaku berulang kali dan menyebabkan diafragma bergetar. Getaran inilah yang akan menghasilkan gelombang bunyi.

Thursday, February 10, 2011

Mata oh mata



pak nya ku rasa..oho my dear bloggie..camna nak siap kan kerja belambak-lambak ni?? i mean keja di rumah tu la..(assignment-OUM) = Cikgu-cikgu yang mo nek gaji tu la..goyang kaki jak..tapi..lantak dorang la nak sonang-sonang dapat degree..yang penting kami kumpulan pekerja swasta yang keja part time buat assignment...hehehehhehe...

pagi bangun mandi..keja.....sampai uma dah kul 7 malam..mandi makan...dah kul 8 lebey.. bukak laptop mata dah sarat nak bukak...aduiii...camna nak ajar mata ni??? oleh sebab mata aku payah sangat nak di bukak semalam..so aku ingat nak tido kejap rehat kan minda..sekali bukak mata, PAPPPPP..jam 6 pagiiii...!!! Aduyai..bila nak siap ni??? ada 9 assignment suma tauuu..aduhhh..

Moral of the story,

Assignment OUM
=
RM

Saturday, February 5, 2011

Sabtu ku di Tawau..

Bibir kering... equals to bibir luka-luka. Shit!!.. Asal cuti di Tawau ada sak sakit... Really spoil my holiday la.. Jangan kan pasal kesihatan aku.. Ni tetiba jak ada member ajak dengar business.. Oho.. Please la orang-orang suma.. I hate it.. Ni benda MLM ka apa ka benda nih.. Betul aku tak MINAT okeyyyyyyy.... Kalu nak bagi duit jak korang yang beranak kan tu duit hokey jugak... Serius aku tak suka mende-mende tu yah.. Aduhai... But, you know what?? Its so hard to say NO to old friend... Hala..aku p jgk la.. But, hopefully my sama kepala friend c >>>>Cat pipi gebu tu<<<<< nak la teman kan aku yerk... Hehehehehhehehe....

Tengah ampai-ampai di rumah ni... Benci la pulak.. Sepanjang pagi aku duduk mengadap laptop ku yg kechik mcm tuan punya badan ni,pong pak pong pak pong pak pong pak... Hisssssssshhhhhhh... kalu ko nak kawin ko kawin la... bising !!!!!!!... Agaknya musim hujan ni musim mengawan jugak ker??... Menciii.... ele..begitu lah bila status "SINGLE" ni.... shit... hati asyik say huhuhuhuhuhuu jak.....bila dengar bunyi kompang.... Isk isk isk... Mak, hati anak mu ni sodih tau?? Sodih.................. Sob sob sob....

Apa pun, hari ni hari Sabtu...aku nak jenguk kawan-kawan di DY...cian dorang keja ni hari..ahahhahahahha...pastu jumpa old friend konon nak p dengar business la.."ala modal murah jak...RM2o6 jak bah..." huhuhuh.. p jak la walau hati kata TAK NAKKKKKKKKKKKKKK....................

You Lose Me

 
I am done, smoking gun
We've lost it all, the love is gone
She has won, now it's no fun
We've lost it all, the love is gone

And we had magic, and this is tragic
You couldn't keep your hands to yourself

I feel like our world's been infected
And somehow you left me neglected
We've found our lives been changed
Babe, you lost me

And we tried, oh, how we cried
We lost ourselves, the love has died
And though we tried you can't deny
We're left as shells, we lost to fight

And we had magic, and this is tragic
You couldn't keep your hands to yourself, oh

I feel like our world's been infected
And somehow you left me neglected
We've found our lives been changed
Babe, you lost me

Now I know you're sorry and we were sweet
But you chose lust when you deceived me
And you'll regret it, but it's too late
How can I ever trust you again?

I feel like our world's been infected
And somehow you left me neglected
We've found our lives been changed, yeah
Babe, you lost me