DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, November 17, 2013

I Love Nuffnang (How to get extra money from Nuffnang)

Alohaaaaaa!!!

Alhamdulillah syukur... Terkejut sangat aku yah. Bila buka nuffnang, RM55.80 !! Jumlah ni memang la sikit. But, seyes question, "kau ada?" hihihihi..

Ni lah power of blogging. C abang marah aku berblog. Sebab bilangnya nda da faedah. Cehhh... Dia lom nampak ni ooo.. Aku jarang pun blogging. But, how do i manage to get this amount of money??

Kamurang mau tau ka caranya? Betul ni mau tau? :)

Sonang jak ba. Follow this four simple steps:

1) Create blog account
2) Create Nuffnang account
3) Put in your Nuffnang campaign in your blog
4) Finish

Kalau nak tau lebih lanjut, you can always ask by leave your comment below and wait for my reply.

Kamurang macam nda percaya jak kan about the amount i get by blogging? Kihkihkih.. Nah di bawah sa sertakan bah tu gambar print screen.. Hihihihi.

Klik to enlarge or just put your cursor on the pic !

Klik to enlarge or just put your cursor on the pic !

Muaahhh !! Love Nuffnang......... :)


Monday, November 4, 2013

I Love You


Khas: Dedikasi buat bakal suamiku.

Abang,
Biar apa pun halangan kita,
Aku tau kita pasti akan bisa menempuhnya.

Abang yang kenal aku.
Abang yang paling sayang aku.

Tapi, orang tak tahu dan mungkin abang sendiri pun tak tau sebab abang mana bukak Internet, bukak blog aku ni. Aku sayang abang lebih dari sayang abang sama aku, tau?

Ya. Sekali lagi aku ucapkan Syukur Alhamdulillah. Allah pertemukan aku sama abang. Sebijik apa yang aku pinta dalam salah satu doaku.

"Ya Allah yang Maha Mendengar Yang Maha Mengetahui akan segala sesuatu. Aku tahu aku hambamu yang paling hina, dalam kesedihan baru ku meminta-minta pada-Mu sedang Kau sentiasa mendengar lagi mengetahui akan setiap yang ada di langit dan di bumi. Satu pintaku Ya Allah. Berikanlah aku kesenangan hati berupa seorang suami. Dialah suamiku yang matang, yang baik hati, yang akan menyayangi aku sehingga ke mati ku, yang akan menjaga aku dan yang akan membawa aku ke syurga bersama dia, suamiku. Biar siapapun dia, walau buta IT sama sekalipun, hadirkan dia dihadapan pintu rumahku. Akan aku sambut dia dengan senyuman ikhlas dari hatiku yang rawan. Aamiin Ya Rabbal Aalamiin."

Aku mau abadikan apa yang ada dalam hatiku.
Biar jadi tatapan anak-anak kita suatu masa nanti,
Betapa umi dorang sayang abah dorang.

Nanti sudah abang pandai guna Internet, bukak blog aku ni.
Baru abang tau yang selama kita bertunangan, aku curah rasa sayang aku sama abang hasil penulisan aku dalam blog ini. Lepas baca tulisan ni, mesti abang kesat-kesat airmata gembira tu kan? Abang tu memang. Cengeng. Macam sayang. Hehe.

Selamat malam abang.
Tidurlah dengan lena. Semoga kita cepat disatukan. Supaya hidup abang tak keseorangan lagi.

Nukilan,
Sayang abang yang cengeng tapi comel.

P/s:
Dear readers, its my own thing. Korang baca jer ye. Jangan sampai muntah ya udah.
Mode: Madly in love (^_^)V - Kurang sudah aku bingung sebab ada abang. Pelengkap hidupku. Buwekk.. :)