DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, December 13, 2009

Naza's Cafe in Cafe World FB


Well, what can I say? This is my first time reaching 105.0 buzz rating!!!..
Cafe World..I played for about more than 1 month already. The secret to reach the highest buzz rating (currently, 105.0 is the highest) is to make as many doors as you can. But, at the same time make sure you have enough waiter to serve and to clean the table. If not, your buzz rating will deduct by unsatisfied customer. If your buzz rating is high, you will get as many customer coming by to your cafe. Another trick is organize your table wisely, to make your waiter easy to serve your customer. In other words, save time. Always remember to satisfy your customer. Then, you can make as many coin as you want. Enjoy Cafe World.

Thursday, December 10, 2009

Boyfriend saya


Ini la dia hehehehe "sayang" saya...
Perkenalkan Encik Mursidin Amiruddin..
Now, we are apart of each other..
Sia di Kota Kinabalu, Dia kat Kuala Lumpur..
Praying and hoping we will be strong..
I luv u, Bidin.. He luv me too...
Jan jeles ar...hehehe..

Ninja Assassin


I know memang agak telat utk aku bercerita mengenai movie ini. Actually aku tgk movie ni sbb I lurve Rain. Hehehe.. But, memang ndak sedap duduk la tgk movie ni. Bukan sebab ndak best boring.. tapi, sebab too fast..

Everything are too fast for me. Terutama sekali jalan cerita dia. Bagi aku, time frame cerita ni memang sangat panjang. Therefore, bagi movie ni utk dibuat sekadar 1 jam lebih tidak cukup. Dia kasi jimat masa dengan memasukkan terlalu byk flashback.

Yang buat aku ndak puas hati sangat :

1) Too fast
2) Too many blood
3) Too ganas
4) Perkaitan antara watak yang tidak cukup kukuh
5) Time frame
6) I still confuse actually di mana jugak tempat Rain bunuh father dia tu? Berlin? China? Jipun? Korea? Laju jugak dia sampai lau bukan di Berlin...

Wakwak betul la movie ni..apa pun kredit utk :

1) Rain...punya macho oo body dia.. hehehe
2) Whispering within ninja's..hehhehe..mcm betul bacakap dr otak..hehehehe..

Tuesday, December 8, 2009

Mangalai Am I?

5hb Disember 2009. At my brothers wedding ceremony. Hahahahaha.. Im dancing.. !! I can't believe it myself.. But, yes I did. Itu pun sebab nak temankan my kak ipar menari with my brother. The ceremony took place at Kg Sembulan Lama KK. I got RM81.00 for panji. LOL.!!

Dalam video ni ada aku (naza), Acik (gf adik ku), Ahmad (my big bro) and her wife (Nayana Masih). Tukang rakam pulak is my lil bro Tootong.

Quit lucu jugak la video ni sbb bukan nya lama pun kami menari. Tp tangan dah kebas so terpaksa la berenti awal. Ingat nak kumpul panji sampai RM100.00. Hahahhaha.. Bole ke?

Well, enjoy this video as much as I do ok..

Monday, November 16, 2009

"Fitti"

Tempat : Depan Uma Masa : Pas Isyak


Aku : “Mak..Pak..aku jalan dulu ya..”

Makcik : “Eh..tunggu.Belikan adik Wawa pampers ya..Jenama Pureen Saiz M”

Aku : “Okay” (Emm..ni kena singgah kedai ni..nanti tanya syg la nak singgah mana..)


Tempat : Dalam keta Masa : 8.30pm


Syg : “Kita singgah kedai dekat Batu 3 tu la ya?”

Aku : “Okay” (Emm..nak beli barang bulanan gak la..heehee…)


Tempat : Kedai Batu 3 Masa : 8.45pm


Aku : (Mana satu pampers adik Wawa ni yerk…hemmm..yang ni la kali…ok siap..)

Syg tolong pegang sebab aku nak beli barang lain pulak. (Ha..nasib dekat sini gak barang ni…cian syg pegang pampers untuk aku..tq syg..)

Jurujual : “Encik,beli pampers untuk anak ka?”

Syg : “Ha? Emm..iya”

Aku : (Wahahahahahhaha…cian syg..berlakon la tu…)

Jurujual : “Ni encik,kami ada promosi. Ada pampers baru untuk jenama Fitti. Kami bagi free untuk encik try la dengan anak di rumah. Pampers ni bagus jugak encik..murah..senang..bla bla bla…"

Aku : (Hahahahahahahahhahahaha..sambil menuju ke tempat syg di temubual.) “Kenapa bang?”

Jurujual : “Ni isteri encik?”

Syg : “Iya..”

Jurujual : “Cuma bagi nama dan nombor telefon jer puan.Puan boleh la try pampers baru ni pada anak puan.” Anak berapa umur ya puan?”

Aku : (?????...hehehehehhehe..aku tergamam ndak tau mo cakap apa..aku tahan ketawa mo mampus..tapi syg tetap cool..menjawab…)

Syg : “6 bulan”

Jurujual : “Terima kasih ya encik,puan.Harap sesuai la pampers ni dengan anak encik dan puan”

Syg : “Sama-sama.Terima kasih ya..”

Syg…syg…Hahahahahahahhaha..sampai tika dan saat ini hati ku masih tertawa mengenangkan betapa selambanya syg berlakon jadi suami ku.Walaupun ianya tidak benar namun,jauh disudut hati aku berdoa agar semua ini menjadi kenyataan.Kerana aku sungguh senang ketika bersamanya. Aku gembira. Syg tau ambil hati ku.


Sunday, August 9, 2009

Wedding year? I guess..

Heyyaaakkkk....
Semalam di rumah ini, kakak sepupuku yang sulung getting engaged with her beloved fiance huhuhu.. Mr.Diman. Aku ada dengar auntie sebelah mum dia cakap, "At last Alen...hehehe congrats".. huhuhu memang at last ada gak jodoh kak aku ni. Coz aku rasa kak da quit berumur gak. Maybe 30 la tis year... O my.. What about me? Hahahaha...

Ni pic dia smlm. yg santek2 ada d kamera.




Last 2 weeks pulak aku ke KK atas urusan abg kandung aku pulak. He's getting engaged too...Huhuhu..dengan officemate dia gak.which a lot more younger than me. Her name is Nayana. We call her Ana. Sekali cuti d KK ni, p la ,meronda2 with my younger bro gf Miss Acik @ Azimah. Dia keja di Queen E. Byk perubahan da KK since my last visit. Flyover sana sini. Huhu.. I wish keja sini tau..

Ni plak sum of our pic at KK.





Tuesday, July 28, 2009

TM

Tajuknya... TM

Khas utk mu TM..

Kerana kegagalan mu beroperasi telah menyebabkan aku keponingan lagi..
1 mesin terbakar..."BOOM BOOM POW"...1 Tawau tidak beroperasi...
Pelik tapi benar dong..kita dok bayar bulan-bulan..
Tapi,takkanlah kerana 1 mesin kita tidak boleh menggunakannya langsung???
Bukan gara-gara mesin terbakar saja, malah beberapa hari sebelum ini dong..

Kesian bagi mereka-mereka yang ketagih alam maya..
Puasa la kamu ya..aku agak-agak adalah dalam beberapa hari lagi..
Na..sabar kamu ok..bagus tu kalau beberapa hari,lau 1 minggu lagi?na siap kerja jowwww.....terima kasih....

Thursday, June 25, 2009

key hell

apa ya mo di ceritakan?
o ya..locok dan mcm sial jgk la..lalalalala..
on the day aku p cuti ni..
mcm sadap bwak lancer p opis jap..
sedar2, jpj tahan aku..uhuhuhuu...
"sila ke tepi cik..nah ambil la ni.."

1)tidak memakai tali pinggang keselamatan
2)tidak mempamirkan pelekat P

sadapppp... terbang RM600 ku sia2...palatnya c azmie tu..dia yg kes lulus aku jpj dia yg saman aku dgn idung kembangnya tu...palatt.....!!!!

dahla aku lum packing brg..dgn site order dr kuarga lg..
dengan kesibukkan org uma kawenan adik sepupuku d uma..
dengan kerja d opis ndak beres lagi..
mcm mo gilak..hehehehe...sabar2

ingatkan mo p live show dayang nurfaizah d hardrock cafe tepat jam 11 pm..
siap berjanjian kunun dgn dayang mo p jgk...
jam 9 pm, aku terima sms saying that flight aku delay 2 jam..huhuhuhuhuhu
nasib aku lum suru teman d sana beli tiket..huh...

dahla aku d hantar awal..
mak bpk pun kena balik uma awal sbb da byk org d uma mo jumpa..
bygkan 2 jam aku sorg2 d airport mlm2 tu..huhuhuhu

kenak kau pakcik sebelah ku duduk tu ndak pandai diam..malar bertanya
stay mana nti? ada org ambil ka? dai..peningnya.....
last2 pegal sendiri dia aku diam mcm org bisu...hahahahha..
aku mo calling selingkuh2 ku..tapi, begaduh plak kami..
kenak kau yg satu ni xda ketanya rusak ada d bengkel...
dai cam jd bangang aku sorg2 d situ...

jd, aku bemsg la dgn gf ku yg paling comel tu.. c tenna...
kesian dia..betembung ma x-bf nya dan tunangan x nya tu jgk..
rupa2nya aku 1 flight ni ma tunangan x c tenna..
baccatnya ku tgk..mo jugak kayak mesra2..dah la jelek gendut...
cantik lg gf ku c tenna...hehe..

betul kata org..penantian satu penyiksaan...
jenuh..sampai kebas pantat duduk joww....akhirnya, kapal yg ku nti tiba jua...
cepat2 aku mengatur kaki melangkah dgn kaki yg sikit kebas..

jauh jln...penatnya....
nasib bawa beg sorong...
semangatnya aku terus cari seatku..
dpt trus duduk..selesanya..
sekalinya,
"miss can i see ur ticket?"
laaa salah tmpt duduk pulak..
punyala aku menghafal seat ku time xda keja d airport...
alih2 salah plak?
"mcm majik2" ku bilang..hahahahhaha..malu siot....

pindahla aku dgn rasa malu..
duduk la pulak d sebelah mamat ni..
nmpk mcm org da berkerjaya... cehh ensem gak..
bual punya bual..rupanya budak kolej..mo balik belajar da abis praktikal mcm c alex la jugak...huhuhu..
tapi,baik jugak la sbb dia yg bawa beg ku dari kapal sampai ke dalam bangunan..hehehe..namanya achimi ka ndak silap..hehee pelikkan?

sampai jak aku trus call antieku yg undut tu..
muka baccat dia amek aku bersama lakinya yg macho tu..
sbb sama2 menunggu d airport..sampai tertido drg kasian...

yg bestnya, akhirnya aku bole pergi jauh dari kesibukan kerja buat sementara..
yg ndak bestnya, balik dari cuti... aku bagai nak pecah tgk kerja yg tertunggak....!!
tolong la.. hehehehe..
tp bilang org, syukurla ada kerja kan? berbanding org yg ndak kerja2...
alhamdulillah...

kpd teman2,sanak saudara..
len kali aku p cuti baru ku carikan kamu hadiah ya..
xda kasian ole2 aku bwa utk kamu..huhuhu..



Monday, June 8, 2009

Kini 1990 ??

Semalam sebelum aku tido, sempat ku nengok2 salah satu blog yg aku follow.. Syukur la aku follow blog tu.. Nti aku bgtau korang blog tu yerk..

Ni nak cerita pasal cerita time kechik2 dlu la.. Mak aku la yg story ni.. Aku dari kecik lg mmg suka menyanyi.. Lagu pertama aku lagu nyanyian Francissca Peter. Judul dia "Kau Lilin Cintaku".. Masa aku suka nyanyi lagu tu mak kata aku baru masuk 5 tahun.. Aku da pandai nyanyi2 nih.. Hehehe.. Aku ingat lagi gmbr lama 1 keping tu.. Mak kata, tu la baju dia beli khusus utk aku pakai kalu nak nyanyi lagu "Kau Lilin Cintaku".. Hehe.. Ntah gmbr tu di mana daa.. Aku jumpa nti aku post la d sini ya..

Ha, berbalik pada cerita asal.. Blog yg aku dok mentioned2 tu kan.. Sebelum aku follow blog tu kan, aku tgh cari lagu2 lama tau.. Aku ni peminat lagu Melayu lama especially dari tahun 1988 hingga awal tahun 2000.. Pas tu lagu2 Melayu aku da kurang dengar sangat.. Bukan tak sokong produk Malaysia, tp nak sokong apanya kalu lagu tak sehebat sengatan lagu2 dulu2 kan?? Dan tak sehebat lagu seberang dan juga antarabangsa..

Cari2 lagu, akhirnya aku jumpa jugakla lagu yg aku nak sgt dgr tu.. Lagu tu lagu lama gak.. Dinyanyikan oleh salah sorang my favourite singer di Malaysia ni.. Fauziah Latiff atau dulu dia lebih suka dipanggil Gee.. Judul lagu tu, "Bukan Kemahuan Fikiran"..

Ha.. Semalam pas aku siap buat blog aku ni yg tak la seberapa indah.. Hehehhe.. Aku sempat lagi nengok2 lagu latest yg ada kat blog tu.. N then, aku nmpk la satu album tuuuu.. Album lama dari Gee gak.. Album tu panggil Kini.. Tahun 1990 la.. Aku mmg minat abis la lagu2 dlm album tu.. Masih hafal tau.. hehehehehe.. Punya aku gembira tak terkata la. Hehhehe.. Korang nak jugak album tu ke? Ha click la kat sini ...



Ni cover album Kini tu..

Yg ni pulak antara album yg aku minat gilak jugak la...




Thnx a lot to blogger yg upload lagu2 lama ni.. Sbb kalu harap kaset kita dlu2 mmg hangkang daa.. Tak leh nak dengar langsung daa.. Thnx again to mp3crypt.blogspot.com

Monday, May 18, 2009

Wanita & Lelaki

Wanita oh wanita. Menyebutnya sahaja pasti menimbulkan suatu kesenangan suatu kedamaian dalam minda juga dapat dirasakan dalam hati. Kenapa aku berkata sedemikian rupa? Jawapannya hanya satu. Siapa insan yang paling kita sayang didunia ini? Pasti jawapannya bukan kekasih bukan pakcik bukan cikgu dan bukan juga makcik bedah sebelah rumah. Satu jawapan yang pasti ialah ibu atau mamak atau mummy atau emak atau umi atau mungkin bonda. Betulkan?

Tidak kah kamu wahai kaum Adam merasakan berdosa seandainya kamu berbuat jahat pada seorang wanita? Wanita yang juga pada dasarnya segolongan dengan insan yang paling kamu sayang di dunia ini?? Wanita yang bertarung nyawa melahirkan kita ke dunia.


Photobucket

Fitrah kejadian wanita adalah berasal dari kejadian Nabi kita yang pertama, Nabi Adam (a.s). Tidak wanita itu dicipta dari bahagian atas badan kamu untuk kamu junjung dirinya. Tidak juga wanita itu dicpta dari bahagian bawah kaki kamu untuk kamu pijak-pijak dirinya. Sebaliknya, wanita itu diciptakan untuk kamu dari bahagian yang paling dekat dihati kamu untuk kamu sayangi dan lindungi dengan penuh rasa tanggungjawab.

Tuhan tidak berikan kamu lidah untuk menabur kata-kata indah sekadar untuk menyenangkan hatinya. Setelah dia bersenang hati dengan kehadiran kamu, setelah dia mahu kamu untuk melindunginya dan menyayanginya baru kamu tunjukkan siapa kamu sebenarnya. Mengapa perlu berkata manis sekadar untuk mendapatkan kesenangan duniawi sementara? Mengapa perlu menidakkan perkara yang terang lagi bersuluh benar dan mengiyakan perkara yang nyatanya salah dengan penuh rasa keyakinan?

Fikirkan lah wahai kaum Adam berapa banyak hati wanita sudah kamu sakiti? Betapa hancur hati mereka, makhluk yang disayangi pencipta-Nya??




Thursday, May 14, 2009

I'm Not Like You ~ ~ at all

Wujud.. Apa yang ada pada wujud??

Kerna adanya wujud, maka wujudlah tanggungjawab.. (ku ringkaskan saja)

Bila terlalu terbeban oleh tanggungjawab, maka wujudlah pelbagai permasalahan..

Namun, wujudnya permasalahan kerna pasti ada penyelesaian..

Penyelesaian bukan hanya ada satu bukan hanya dua dan bukan juga tiga.. banyak!! Tepuk dada tanya selera eh salah ketok kepala tanya akal..

Dia telah berikan segalanya.. cukup... lengkap.. Bukan macam insan istimewa.. Namanya istimewa namun dia kadang tiada penglihatan yang tajam untuk dia melihat. Kadang juga dia tiada tangan untuk memegang perkakasan, peralatan yang canggih manggih yang kadang kita jadikan peralatan itu tidak semanggih seperti yang ingin sekali dicanggihkan oleh insan istimewa itu.. Kesian dia..

Kesian? Siapa yang kesian? Insan istimewa ka kita ka yang cukup sempuna bak lagu Yuna Cinta Sempurna.. Dia da bagi.. Terimalah hadapilah.. Dengan niat kita di dunia hanya sebagai khalifah..

In English, I'm Not Like You @ all...

Photobucket

Friday, May 8, 2009

Akan Kah Terlerai??

Wujudnya Kita kerna adanya dua entiti..
Kau.. Aku...
Apa adanya Kita..
Jika Kau tiada atau
Jika Aku tiada atau
Jika Kau dan Aku tiada..??

Miss You Bodohhh.....!!!

Photobucket

Monday, May 4, 2009

KAMI

Cerita KAMI ?? Eya eya lah jak ya ratek, ira... Hehehe..

Ini daripada version ku jak yah..

Sitcom Pertama : Naza dan Ratnah
Situasi : Minggu Suai Kenal Thn I. Kg.A, UMS KK.

Di tandas ka di mana ka? Hehehe lupa siot...

Ratnah : Kak, ada tudung ka?
Naza : Napa?
Ratnah : Pinjam bah. Bilikku terkunci. Aku mo pi ambil kunci pendua di bawah.
Naza : Nah pinjam lah.

Sitcom Kedua : Naza dan Ira
Situasi : Dalam kelas BI Tahap I

Ira : Eh Juma', kami (Ira dan Ratnah) ndak sukak tu budak (Naza) !!
Ratnah : Iya. Bising mulutnya.

Nduk na kasikna aku eh...

Nah.. Sekalinya dari zaman belajar di UMS tahun 2003 sampei sekarang (2009) KAMI bekawan.. Ok apa? Hehehe..

Moral of the story :
- Org bising mulutnya pun boleh ba jd kawan..
- Hormat org yg ndak dikenal dengan panggilan sopan 'kak'.. Hahaha.. (Mmg tua dr dia pun...)

-The End-

Photobucket

Friday, May 1, 2009

Tuak lagi syukur la nak..

Baru ada masa mo buat speech ni.. For my belated bday of coz... Hehehe..

Jutaan terima kasih yg tidak terhingga buat teman rapat guwe.. Cik Ratnah Kula atau lebih glamer guwe panggil Ratek.. Kerana idea beliau utk menyambut hari jadi guwe yg ke 18... Hahahaha.. Bole ba kan lau aku? Asikkk...

Tidak guwe lupa teman guwe yg kerja di Bt 3 sana.. Cik Muslinah Baddu atau nama glamer beliau Ira.. Beliau dtg bersama adik manis beliau Cik Hasnih juga nama glamer beliau Ana (ya mcm nama rakan sekerja guwe... Cik Hasliana Bia dengan nama paling glamer beliau Yana Umairah....) Tapi, Cik Ana tidak mau join petang itu utk acara mkn2 kerna beliau ada urusan peribadi..malar peribadi terus hahaha..kompom kawen ni tahun nih...)

Ya..kepada tetamu2 yg hadir, terima kasih.. Mereka ini dari golongan designer tempat karaja guwe... Encik Ren, En Alex dan En Yus Ger.. .Terima kasih atas humor nya... Atas snap nya.. Atas kesudian kalian semua.. Juga buat tamu paling jarang ketemu Cik Shafa.. Terima kasih atas layanan kpd humor teman sekerja guwe.. Menyerikan suasana.. Terima kasih...

Akhir kata, buat kedua bokap nyokap guwe.. Terima kasih tidak terhingga kerna kamu aku wujud di dunia ini utk merasakan pahit manis liku2 kehidupan.. Dgn ucapan, pd usia ini, aku masih sendiri.. maaf kan aku bokap nyopkap.. Huhu bukan pinta ku kasian.. Segala yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya kan.. Sabar yah.. Aku yakin segalanya pasti akan lebih baik.. Amin2...

Syukur pd mu ya maha Esa.. Aku ada segalanya.. Alhamdulillah.. Muchas gracias...
PhotobucketPhotobucket

Monday, April 27, 2009

Cinta Yg Hebat, Radit ke Jani atau Jani Ke Radit??

Radit n Jani


Filem indie dari Indon..
Bagiku, filem terbaik setakat ini..
Tiap kali ku nonton, pasti mengalir airmata..
Pasti.... tatkala melihat Jani menangis kerna Radit meragui kehamilannya..
Kehamilannya nyata mengundang kabar buruk bagi Radit, sedangkan Jani selama ini setia disampingnya...

Jika kita lihat kehebatan cinta Radit n Jani...
Cinta siapa yang lebih hebat??
Radit ke Jani atau Jani ke Radit???

------- Jani ke Radit--------

Kerna sayangkan Radit yg kononnya suatu hari akan membahagiakan Jani..
"Suatu hari aku pasti..."
Tipu... dusta..... bohong....
Kalau benar Radit begitu cintakan Jani, kenapa perlu menyuntik??
Jani sudah ada.. miliknya yg sah....
Kenapa perlu ada benda yg terang-terang hanya ngabisin uang?????
Hanya nyenagin diri sendiri???

Walau Jani sakit.. Dia hanya tipu bilang ngak sakit... bilang ngak ngidam....!!!!
Sumanya karna siapa? "Siapa bodoh???"
Suma karna utk nyenagin hati insan yg Jani cinta.... Radit...

"Radit..... Kamu bangsat... Aku benci kamu!!!!!!!"

------Jani ke Radit-----

"Aku ngak kan ninggalin kamu"
Gilak.... Saat Radit gian benda sial....

Sampai saat Radit sendiri nyerahin kembali Jani ke bokapnya....
Baru Jani bisa ninggalin Radit tanpa rela....

Sampai saat ketemu kembali setelah Kirana lahir ke dunia...
Jani masih mengungkapkan "I miss you bodoh"

Moral of the story,

Agungnya cinta wanita buat lelaki yang telah wujud dalam hatinya...
Namun, lelaki tidak cukup dengan apa yang ada di depan mata...
Masih perlu hiburan lain yang nyata hanya mengundang celaka...

Agungnya cinta wanita buat lelaki yang telah wujud dalam hatinya...
hingga diusir baru dia pergi.....(itupun cinta masih wujud dalam dirinya buat lelaki yg sgt dicintainya....)

Cintailah sepenuh hati kamu wahai insan2 yg bergelar lelaki kpd wanita2 yg telah berikan hatinya buat kamu!!!!
Dia akan berikan kamu segalanya...
Her life n her soul....

Photobucket

Sunday, April 19, 2009

"Teruskanlah"

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu
Teruskan lah… teruskan lah..





heartbreak Pictures, Images and Photos

Share ?


Life is short
Break the rules

forgive quickly

kiss passionately, love truly

laugh constantly


And never stop smiling

no matter how strange life is

Life is not always the party we expected to be
but as long as we are here, we should smile and be grateful

smiling lil poor kids

Friday, April 17, 2009

"Sacretly Agnezious"

Barusan ku dengar lagu2 Agnes Monica dalam albumnya "Sacretly Agnezious"..

kasian dek lo. jarang ba ku tau kabar2 dari muzik baru @ terkini ni ndukk na rayang...

Komentar guwe setelah mendengar puluhan kali lagu2 dlm album ini (ngak d beli donk d rampok aja di internet-nti guwe gtau ya d mana seneng banget milikin nya..) iyahh.. seperti dalam jangkaan dong.. sedap d dgr.. tapi, ngak semua yah..

bagi aku ada couple of song saj ayang enak d dgr kala sendirian deh..
1) Teruskanlah
2) Berlebihan
3) Coz I Love You
4) Rapuh

agnes monica

Wednesday, March 25, 2009

Pegal

"Astaga ! Lamanya sudah tu kamu di suruh buat.

Napa tidak bagitau yang c tuut tidak buat.

Ko ni atur ba suma kerja. Jangan aku tanya ada-ada saja alasan kamu.


Bagitau pun susah ka? Apa juga masalah kamu.

Macammana mau kerja kalau alasannya yang satu lambat bangun

dan tidak mau bercakap dengan kau.

Abisla semua kerja tidak jalan."


Paling semmat suda tuh..

Aku ni duduk2 saja ka di opis??

Paling jarang online da aku ni..

Rehat pun ndak kuar..

Maka, kenak tiau jugak ma bos ku..


Bukan aku kuat merepot..

Bukan aku betrepp..

Tapi kalau gara-gara orang punya urusan aku yang kenak taiknya

memang la aku bertindak sikit..

Jangan mau di pijak2 orang jak ba...


Live life the fullest jow...!!!!


Tuesday, March 10, 2009

Tolong menolong amalan mulia

asi ka?

malar orang minta tolong....
lau orang mintak tolong maka, dengan baik hati nya kita tolong...
tapi time kita minta tolong...dai na.. bekira babun....
bukan kita ndak ikhlas bukan kita mengungkit...

tapi, bilang orang..

tolong menolong ba asas kejayaan...
dai na.. betul ka jugak tu asas kejayaan?..

hari ni hari mu senang
esok mana ko tau ko pulak susah kan?
maka, dengan tolong menolong la baru hidup kita ndak sesusah mana.
betul kan?

ini..kedekut mcm taik idung masin jak... apa la tu konok??

cehhh... aku ni marah sapa ni?
bukan marah la cuma mengingatkan...
yang tolong menolong ni amalan mulia..
nabi suka umat nya yg suka menolong satu sama lain biar pun berlainan agama, fahaman...

jadi, mulai ni hari.. tolong menolong la kita ya kawan....

.p

Monday, March 2, 2009

Bakal2 Chekgu

Awal tahun ni banyak lak peluang2 utk bukan chekgu yg kepingin jadik chegu (salah seorang dari ribuan pemohon tu aku la hihihiihi) di buka.

Antaranya :

1) Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT)
- Ni paling senyap sekali la... Mksudnya ndak da la p BSN beli nombor pin... Aku tau pun dari teman sefutsal ku... Trima kasih daun keladai kawan..
- Seperti biasa kelayakan nya 5 kepujian dlm SPM termasuk BM la.. n Ijazah mesti 2.75 CGPA ke atas..
- Lau mau apply, amik borang di Pejabat Pelajaran Tawau.

2) Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI)
- Caranya? P BSN bawa duit RM20.60 bagi ic n nama penuh..
- Dapat no.pin dalam bank in slip tu p laman web http://jpt.mohe.gov.my/
- Pandai2 la cari yerk...

3) Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI)
- Ni sama gak dgn DPLI bezanya duitnya kok RM6.00 sahaja..
- Dapat no pin p la laman web http://www.moe.gov.my
- Ni sonang cari nya beb...

Ha kpd bakal2 chekgu.. ceh (utk aku jugak la kot...heheh Amin Amin...
Mudahan kita dapat membentuk generasi yang lebih baik dari kita utk masa depan yang lebih cemerlang, gemilang dan terbilang.. hohoho...

Padahal, ndak silap ku la aku ada temuduga da utk GSTT ni bila yerk? hemmmm...12hb kot.. jam 8.30am... nak apply cuti la awal2..hihi..

Kawan..doakan kejayaan ku ok.. aku berjaya kamu jgk yg sonang jow... nti ku blanja kamu yah.. dain na asi ka? aku terus belanja kamu??... separuh gajiku khusus utk makan..makan..makan...tu la aku makin gundut...hihihi nasib bek ada futsal hihihihi.. tapi apa la sangat la dibuang lau pas men futsal p singgah selalau melantak roti canai, nasi lalap, mee goreng udang... kenak kau milo tarik lagik huiiissss.. sadap jow... penat2 main p melantak bgtu..hahahhaha..

bah sekian dlu cerita ku pasal chekgu2 ha... hai la chekgu..jgnla ko jaat ma aku bah... paling bagus d tawau ba aku ni.. hihihihi... ariossssssssssssssssss..........

Paling poning!!!

Ndak la ku taunya inih....

Upis? 9.44pm???

Talabih la bai nih...

GP ka? Ambal hak??

Bengkak la mataku ni esuk tau....

huhuhuhuhu.....

apa ni? penyiksaan ka penderitaan ka??