DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, May 28, 2011

The Long Journey To Tawau Ever !!!

Sepanjang aku hidup ni..jalan sana jalan sini...but mostly di Sabah jugak la. Ada 1 kali jak ke KL... this is the most shocking, unpredictable journey i've ever been into. Planning memang dari bulan April lagi...eh ndak..dari bulan January lagi. But, at the end this what happen.

Let me story from the begining.

Semalam 26 May, dad cakap nak jalan esok (27hb) kul 6 pagi. And then, when my lil bro datang cakap he cannot make it sbb dia mo ambil charger handphone dia yang tinggal di bengkel and gf dia baru abis keja shift malam. So, we all decide la jalan jam 8. Biasalah Melayu, jam 8 maksudnya jam 8.30.

Minyak dah full tank, so ndak da la singgah2 lagi. Jalan ok jak pagi tu. Aku baru jak update status di facebook, say "otw ni...yehaaa !!! hope cuti kali ni, smooth la ya..na mo sakit2..." Bila naik jak di bukit Tamparuli, dang........ keta adik aku berasap..cit betul..i think base on their conversation, adik aku lupa refill minyak enjin.. Huhuhuhu... Bila dah berasap tu, nasib abg aku nampak and terus suru berenti. Luckily, tempat kami berenti tu ada double line plus ada sebuah pondok kayu buruk. Yang zink dia dah berkarat, kayu dah reput, paku kuar sana sini, kayu tempat duduk dia ada yang boleh dicabut-cabut. Dannggg... dubbusshhh... But, syukurlah kan.. O ya..5 meter ke atas di seberang jalan ada air bukit tau... Huhuhuu syukur lagi... sejuk nya airnya.. kak ipar aku sempat minum lagi.. dia bilang macam air mineral jugak bah.. hihihi.. aku ndak berani.. takut sakit perut.. Tau la perut orang kaya kan.. mana bole minum sembarang.. Hmmm...

Petama tu, adik aku ada try basah kan enjin dia dengan menggunakan semua air minum bekal kami... Huhuhuhu... ndak da suda air minum kami.. Adehhhh... Pas 10 minit, abg aku decide nak balik ke Tebobon bawa keta Viva ambil barang-barang workshop adik aku and try buat enjin dia. Al-maklumlah adik aku ni memang keja mekanik. Tapi, hmmmmm..bole gak keta dia rosak. Hish.. pening aku..

Jadi, kami yang stay di pondok tu, menunggulah macam org homeless di pondok kayu buruk tu. Nasib mak dah bekal banyak makanan macam nasi putih, ikan goreng, belacan, mee hun goreng..(bukan mee makcik ya ). Tapi tu la ndak da air minum. Adehhh... Tunggu punya tunggu Viva balik jugak sini bawa barang-barang workshop dalam jam 12 gitu sampai. Bayangkan berapa jam tunggu tu.. Cian baby Alia.. Nasib lah budak ni ndak cerewet macam baby lain. senyum jak dia.. Happy jak dia.. And luckily lagi, ada katil pasang siap dia.. Bole la letak dia di katil dia tu. Ha..time measang katil ni lagi satu hal. Punya main susah. Last-last tepasang jugak. Walaupun ndak sempurna. Tidurlah baby Alia sana.

Dari pukul 12 dorang adik aku, gf dia dan abg aku try buat enjin hanjing tu..sampai jam 4 petang kami tersadai di situ.. Damnnnnnnnnn.. what the hell ooo..??? Bila aku pikir-pikir kan.. bagus jugak la tesadai sini.. Be ngam jugak balik ahli kuarga lain dgn gf adik aku yang mulut ndak pandai diam.. tapi, itu la aku rasa hati dia baik..

O ya...isu yang timbul sini is.... sepanjang kami tersadai sini..dengan sign segitiga 10 langkah diletak dibelakang keta adik aku yang rosak tu..dan Viva yang dah pasang signal kecemasan, haram ndak da kereta yang lalu ni yang berenti dan singgah untuk bertanya atau menghulurkan bantuan. HARAM ndak da... Jangan kan keta orang biasa, keta polis ba yang lalu vrooommmmmmmm jak dia lalu tanpa memandang keta kami yang tersadai dan kami yang macam org gila dah ni..terutama aku.. dengan spek hitam...huhu panas gilak...aku kompom dah menghitam ni.. ingat nak balik nak show muka bersih...nak tengok best friend kawin kan.. memang la nak kelihatan cantik. Jangan kan menghitam.. bejerawat lagi idung aku yang jambu ni...adehhhh....

Bila aku pikir2 kan...memang ini ka budaya sopan santun orang Malaysia yang konon nya terkenal diserata dunia dengan budaya tinggi..sopan dan santun... macam sial jak ku rasa... bodoh bangang...siap ada yang pandu perlahan semata-mata nak tengok number plate.. eksiden ka ni ya..bole beli number ni..,manatau kenak... bedebahnya ku rasa..

Lau di negara orang putih ni kali...mesti ada yang berhenti dan bertanya malah menghulurkan bantuan...tapi, ini lah hakikatnya negara kita Malaysia... sangat kurang ajar..sangat tidak bertimbang rasa..sangat sombong..sangat jahanam... cuba bayangkan berada ditempat kami...  apa-apa pun, aku nekad..bedoa dalam hati..mudahan kamu semua selamat dalam perjalanan...

Akhir cerita, jam 4 lebih gak kami memulakan perjalanan ke Tawau... Jam 8 di Ranau ya.. adehhh.. Last-last, sampai di Tawau at home jam 4.30 pagiiiiiiiiii.... Penat tapi sangat-sangat bersyukur....... Tq Allah...











Wednesday, May 25, 2011

A story of a broken hearted girl


What did she do?
Why it's too hard for her to understand?
Why do they like to toying her?
Is she that easy to toying with?
Is it wrong for her to love and give her heart to somebody that verbally admit that they already gave their heart and soul to her?
Or she's the one who wrongly understand their true feeling?
Or is it that hard to accept her for who she is?
Or they just really need somebody like her to fill the emptiness in theirs' heart?
She don't need the greatest love from them
She don't need all the loves song from them
All she need is the assurance; the words from them
Combine and make it into action !


I'm pretty fucking sure that she will love them more than what they can imagine. Because she's really a true loyal lover. She never betrayed anyone before. She never left anyone. She never hurt or break other's heart. She's a loving person. And just because few have hurt her so many times before, she's now became a very sensitive person. She's so afraid of giving herself vulnerable to other's. If she feel leftout, she will retreat and disappear...


- A story from a very good friend of mine, Miss Nazliah Pasir -


Wednesday, May 18, 2011

Warna kehidupan

Ada sapa nampak langit saat azan Maghrib berkumandang di area Anjung Selera? Subhanaullah Maha Suci Allah yang menciptakan suasana langit yang penuh warna. Terkaku mindaku kala melihat keindahan langit saat berlalu di situ. Jammed jalan tidak ku hirau sudah. Hati penuh tawaduk mengucapkan kalimat kesyukuran kerana diberi kesempatan untuk melihat kecantikan langit yang cukup memberi banyak pengertian kepada yang melihatnya.


Sebelum itu, hati ku tidak tenteram. Mungkin penat kerja. Mungkin juga sebab sejuta persoalan dalam fikiran yang masih belum punya jawapan pasti. Mungkin juga kerana keadaan lalu lintas yang tidak seperti biasa. Mungkin juga keadaan kesihatan yang tidak berapa baik. Pelbagai kemungkinan.


Saat azan berkumandang, mataku terpaku pada indahnya warna-warna yang terhidang dalam kanvas putih di atas. (Aku lebih berfokuskan pada warna awan yang penuh meliputi langit yang kebiruan). Hati yang sebelum ini tidak tenteram kembali menjadi aman, damai, sejuk. Akal ku laju mengira berapa warna yang terdapat pada kanvas putih itu. Ada warna putih, biru muda, jingga, biru tua, sedkit merah, kelabu, hijau daun (eh ni mungkin daun-daun pokok). Hatiku sibuk berzikir memuji indahnya warna-warna itu. 


Lantas akal ku menyimpulkan, begitulah juga warna-warna yang ada dalam hatiku dalam hidupku. Aku suka pada warna putih. Namun, sekadar putih tidak akan cukup untuk menyerikan suasana. Perlu ada warna-warna lain untuk menyemarakkan lagi seri hidup. Namun, jika warna-warna itu tidak disusun indah dan dibentuk semulianya, apa akan jadi pada warna putih? Kemana hilangnya dia jika warna-warna itu bermahajaralela bertabur hingga menutup keputihan dan kesucian kanvas putih?


Maha Suci Allah yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui Akan Setiap Sesuatu. Aku mohon pada-Mu, beri aku kekuatan dan suluhkan aku jalan yang benar yang Kau redhai dalam setiap langkah ku agar aku menjadi hamba-Mu yang kamil. 


Malangnya, aku tidak sempat merakamkan detik indah itu. Gambar di bawah adalah keadaan yang lebih kurang dengan suasana indah itu.



Tuesday, May 17, 2011

Teknologi Murahan

Teka apa benda aku nak melalut malam-malam begini?? Teka la teka la teka la..kompom kamu tau la apa dia.. ni benda yang media gembar-gembur kan..Siap buat laman web rasmi lagi.. Untuk kemudahan rakyat konon. Cepat lah teka.. Tak tau lagi.. ok next klu. 


Teknologi ni mampu milik la bagi rakyat di negara ni. Idea asal nak mengurangkan jurang teknologi antara rakyat di negara-negara maju dan membangun. Lain-lain negara mempunyai lain-lain teknologi. Lau di Amerika, Eropah, even Korea dan Jepun.. Dorang dah tak pakai da kelajuan 3.6 Mbps yang orang kuning tu sediakan dengan bayaran RM38 sebulan. So, dah dapat teka? Nehhh... Tet... betul... apa lagi lau teknologi komunikasi "Berukband" atau nama sebenarnya broadband.


Tahukah anda bahawa kelajuan dan kawasan liputan suatu pembekal jalur lebar di negara kita adalah yang terbaeekk dari ladang? Sapa setuju?? Raise your hand... hahahhahahaha.. I bet suma orang menyampah kan? dengan perkhidmatan yang kita dapat tak setimpal dengan apa yang dibayar..


Sedarkah anda bahawa negara kita semakin menghampiri tahun yang dari zaman Tun M lagi dikatakan zaman kemajuan dari pelbagai aspek?? tak kisahlah aspek apa pun.. but maju bha.. you know maju?? Peggghhh.. dengan perkhidmatan ciput begini? Malaslah nak banding-banding dah.. Lu pikir la sendiri.. Dengan iklan sana sini "Dapatkan talian jalur lebar anda melalui pembekal-pembekal jalur lebar sedia ada".. behhh.. mo pingsan aku ba.. hebph bagai nak rak..tapi, ada dorang pikir ka how bad is the line is???? Bengang sampai bingung aku.. ngam lah dengan blog ni punya nama B-I-N-G-U-N-G  !!!! malar keponingan...


Aku rasa da baiknya contohi negara maju yang lain dalam sektor pembekalan perkhidmatan jalur lebar ni., Sebab teknologi bukan akan digunakan 10-20 tahun, tapi selagi Bumi ada kot... I guess so.. whateva.. 


Aku nak tido.. encik Abe bengang sampai tertidur dengan line ku yang bikin panas.. Sori abe, macam mo jak aku sambung kuali keluar rumah dan sambung di modem berukband ku agar dapat aku kuatkan lagi line yang sememangnya menghampakan bukan aku sorang tapi berjuta pengguna berukband di negara ni. Lau orang Tawau, mo suda dorang bakar pencawang Celcom sebab pengguna Berukband Celcom mostly bayar free bulan-bulan tanpa ada talian jalur lebar yang stabil.. Kesian.


Bha...sori ya abe...bukan mahu syg tau.... :(





Sunday, May 15, 2011

Dugaan dan kini aku yakin.


Benarlah kata orang, dalam bergembira bersuka ria jangan melebih batasan sebab pasti ada perkara dukacita akan berlaku. Aku ndak pasti lah ini pepatah kah bidalan kah atau perumpamaan kah tapi nyata ianya benar. Berapa hari ni aku gembira sangat sampai lupa beringat-ingat. Tapi ndak sangka benda yang ndak baik bukan kena pada aku tapi kena pada dia yang seikhlas hati nak aku gembira jak biarpun dia ndak. Terharu sungguh dengan hatinya yang katanya ada taman rama-rama di dalam hatinya. Katanya lagi, "don't judge a car by it's look, tapi tengok orang di dalamnya" huhuhuhu... tabik la abe.. :)

Kenapa aku cakap ada kebenaran dalam berpada-pada tika bergembira? As i said earlier on, yup aku sangat-sangat happy berapa hari ni oh no..berapa minggu ni. Semua atas sebab dia. Dia sehabis baik buat yang terbaik untuk aku stay happy..Ya Allah, Kau makbulkan doaku hambaMu yang selalu lupa pada Mu.. Kau kirimkan aku seorang Adam yang padaku cukup sempurna bagi ku. Sesungguhnya Kau lah yang Maha Mengetahui akan setiap sesuatu. Syukur pada Mu Allah yang Maha Berkuasa.

Balik pada kebenaran berpada tika saat gembira. Ya..kesian dia, dia yang tanggung semuanya. Tanpa ada sikit pun keluhan dari dia. Dia cuma cakap, "ni ketentuan, abe redha".. 
Bukan satu tau masalah yang melanda dia. Petama tu handphone dia sekarang keta dia plak. Aku cuba berfikir positif akan apakah hikmah disebalik semua yang berlaku ni. Sebab korang pun pernah dengar kan tentang apa pun musibah yang berlaku ada sebab ada hikmah disebaliknya.

Aku yakin pasti ada hikmah disebalik semua ni. Yakin..

Apa yang buat aku menyesal sepanjang perkenalan. Aku kerap kali cakap pasal ndak percaya atas apa yang berlaku pada kami. Kenapa kami sama dalam kebanyakan aspek? Sampai tergamak cakap pada dia, mungkin dia yang rancang semua ni?? Huh..apa bangang nya aku ni? Takkan lah dia sengaja suruh kedai CD tu pasang video tu? Suru orang letak CD tu dalam keta dia? Suru dia nyanyi lagu aku suka? Off coz la aku keliru atas semua ni. Sebabnya, aku dah tak percaya ada insan yang akan muncul dalam hidup aku yang sehati sejiwa. aku sangka aku takkan jumpa lelaki seperti dia. Jadi, bagi aku semua yang datang cuma nak main-main kan aku. Aku yang lemah ni. aku yang mudah terpedaya. Kenapa aku jadi begini? Kenapa aku hilang kepercayaan pada takdir dan ketentuan Nya? Semua atas sebab kejamnya lelaki lain sebelum dia yang tega-tega melukai aku yang jujur aku yang lurus ni.

Kenapa aku tak terkejut atas semua persamaan yang berlaku antara kami? Semuanya berlaku pantas. Semuanya seperti yang aku impikan. Mungkin, mindaku masih mengelamun bersangka yang semua ni adalah mimpi. Huh...terima kasih yang tak terhingga kepada lelaki-lelaki yang berjaya melukakan aku sehingga aku hilang percaya pada kaum sejenis mu. 
Apa pun, kami bertemu di alam siber di tempat pencarian si dia.

Namun, selepas berbincang dengan dia, kasih ku yang sama tapi tak serupa tu... akhirnya, aku percaya semua ini adalah realiti. Bukan dongeng indah yang ingin diciptakannya untuk aku bergembira berlari riang dalam taman rama-rama nya dan selepas aku percaya aku bisa berlari seriangnya di taman rama-ramanya aku akan jatuh tersungkur lagi. Jatuh dan tak bangun-bangun lagi. Kalau nak berdiri sendiri ambek masa lagi. huhuhu...Sakit tau tertipu dan ditipu ni. Sakit yang teramat. Aku tak sanggup lagi dengan sakit yang satu ni. Biarlah aku luka fizikal. Terpotong jari, terlanggar batu, tersadung di jalan grabel, termakan durian, termakan taugeh...eeyaaakkk !!! dari sekali lagi dilukai.. Ndak sanggup..

Abe, kali ni aku yakin sepenuhnya semua adalah takdir dan ketentuan Allah. Dia yang tentukan semuanya. Kita cuma lambat dipertemukan untuk mungkin berjuta bahagia di depan perjalanan kita di dunia yang sementara ni sebelum kebahagiaan abadi di akhirat nanti. Insya Allah. Amin

Allah, aku bersyukur yang teramat Kau dengar dan makbulkan doaku. Kau temukan aku dengan dia yang sejujurnya temanku suka dan duka.

Abe, akan ku genggam tanganmu erat bila sampai masanya.. 
Aku sayang kamu !!! 




My love, can you give me strength
Somehow I forgot how to ease my pain
I know I'm right where I belong
Something from nothing never proved me wrong..

I would share my whole life with you
Would you do the same for me
I would give all I am to you
Would you do the same for me?



Kami sama tapi tak serupa !!!

Salam bloggie ku...


Perlukah aku nyatakan siapa gerangannya yang berjaya mencuri hatiku? :) Ndak payah la kan.. Kali ni kita buat surprise ja... Hehehehe...


Kami sama tapi tak serupa... Is this the best quote in describing how much we are in common?? Hmmm.. Korang judge ok..


Ok cerita pasal cinta-cinta ni kan..mesti ada selit lagu-lagu yang konon punya kesinoniman dengan cerita cinta kamu-kamu kan? Bagi aku pun begitu..macam ada sak lagu yang ngam ni untuk aku menyampaikan rasa hati ma dia.. Hehehehehe... But, this one is trully amazing.. Ceritanya begini.. Jalan-jalan di CP nak cari kedai baiki hand phone dia, then masuk la kedai CD ni, dia nak cari CD game xbox nya.. Video muzik yang cun-cun dipasang masa tu guess who??? My favourite international performer tak lain tak bukan -Celine Dion-.. Sebelum ni, kami tak penah cerita psl Celine Dion tau.. Video tu time konsert Celine Dion di Boston.. Aku ni teruja la terus tengok ja.. Dengan tak semena-mena dia ikut nyanyi (pelan2la) la.. Of coz aku tekejut gilak la bila dengar kan? Ya la dia minat Celine Dion? Hmm.. jarang benar lelaki minat penyanyi pompuan tau.. It happen that dia memang minat abis dengan Celine Dion and kebetulan lagi CD konsert yg aku teruja ni ada di kereta dia.. Huhuhuhuhu.. abis ja beli CD di CP dia pasangkan aku CD Celine Dion tu siap dengan sound system yg perggghhh sedap laaa... Plus, 3 monitor ya.. Huhuhuhu.. I feel like was there in her concert lorrr... Caya la abe... Hehe..


Ada dua kali kami cakap ayat yang sama SERENTAK !!! Goshh... it's like dia ada dalam minda ku.. Huhuhuhu.. Whats that suppose to mean oo? Please tell me..:) 


Cakap pasal baiki hand phone dia.. Hmmm. memang KK ni susah nak cari tempat yang on the spot boleh baiki hand phone dia.. Lepas puas cari kedai baiki hand phone dia.. We decide to give my brother ja yang buat.. And sekarang ni dia tengah buat la tu.. Na tau la bole ka nda.. tapi, mcm ok ja.. Mudahan la.. cian abe nak balik da esok.. O ya.. PLEASE buy the original ya nda kisah la apa pun buy the original.. Nanti beli barang mahal-mahal, nda da waranty..syg ja.. Terutama Samsung Galaxy S ya... Hehehehe...


Tau la kan hari sabtu nak cari parking di CP sangat susah sebab kebiasaannya penuh ja.. So, ikut luck la jugak kan?.. Lepas dah tawaf dekat 5 kali la gitu di Floor 2, akhirnya ada keta yg mo kuar. Kami pun double park la siap psg signal nak masuk parking.. Tiba-tiba ada jugak keta di belakang yang juga nak parking tempat kami tunggu tu.. Dengan keringat mengalir di dahi, dia masih bole sabar dan cuma cakap cilakak ja.. Dan selamba pandu terus.. Eh.. ada keta kuar la di depan.. Yea2.. tu la berkat orang bersabar kan abe? hehehe.. For what just happen before kan, tau apa aku cakap? Aku nak calar ja keta yg amek parking kami tggu tu.. Hmmm.. beza-beza.. :) 


Apapun yang berlaku yesterday seolah-olah dirancang.. That's what i told him.. But, he said "nda da" dia sendiri pun hairan ni.. Me lagi la... Sampai siap tanya bah.. Dari saat kami kenal sampai la kemarin.. Seolah-olah everything dah ditentukan untuk kami.. Hmmmm.. Dia cakap. "semua ini dah ditentukan Allah".. ececece..


I'm in lurve. End.. Sama tapi tak serupa? That's awesome...


P/S : Drive ke mana pun..mesti org tengok2 kami ba.. Tengok aku ka yg comey ni atau tengok keta abe? Hmmm.... Minta izin share ya abe... ? Hehehehe..








Wednesday, May 11, 2011

Yang remeh dan yang temeh ~ ~ ~

Dear Bloggie,

Sedar tak sedar dah sampai bulan May untuk tahun 2011. Wow how fast time runs !! I wish my soulmate can run as fast as the time to me. Thinking that time wait for no one, i began to wonder am i moving to slow or am i the one who fail to grab all the opportunity that passing by?

Cakap pasal May, hmmm.. my dearest bestfriend at Tawau akan berkahwin on 28th. So, 26th mlm or 27th subuh aku balik Tawau la ni. I give my word. Kena balik jugak.

Then on July sorang lagi kawin jugak. Adoii.. camna ni? Dah set cuti nak cuti seminggu di Tawau for Hari Raya bah.. Kahwin yang ni belum confirm balik tau tak.. Mesti cinta ku ni marah ni lau aku tak balik.. Huhuhuhuhu..Dorang dua ni la yang aku cerita dalam "KAMI" on my dulu-dulu entri..

Majlis aku? Hmmm.. ndak pasti ya bila? Hahahahahaha.. Only Allah knows. I don't know, he don't know, no one knows.. Wait and see jak la.. Lau tiada, mungkin ada bidadara sedang menunggu aku di sana. Yay ~ ~ ~ Mungkin sebab jambatan aku lagi panjang dari jambatan mereka kan? :)

O ya..sebenarnya terlalu banyak yang berlaku dalam negara kita. Isu-isu ekonomi, pendidikan, penjawat awam, jenayah, perubahan cuaca, and many more.. Banyak sangat. Aku nak kupas satu-satu but, macam ndak cukup fakta untuk aku kupas isu-isu ni. Ada satu isu yang betul-betul mendatangkan amarah ku. It's more to budjet kerajaan untuk meningkatkan taraf pendidikan pelajar sekolah. I think Muhyiddin ni nak gila ka apa? Nak bawa masuk 300 orang guru Bahasa Inggeris dari luar untuk meningkatkan tahap penguasaan bahasa Inggeris pelajar? Bullshit !!! Nonsense !!!

Is it really that necessary for our student to mastering the language? Ambillah contoh negara membangun di sekitar Asia Korea dan Jepun contohnya, they proud of their own language bah. They even make orang asing to listen to them while talking. And using a translator to translate bah.. nah makan kau...You want to do business in their country? You learn their language.. Sadap... That's la what most Malay cakap, "MENDAULATKAN BAHASA"... O bahasa Melayu bila ko nak di daulat kan ni??? hmmmm..

Kenapa nak bawa masuk orang luar?? Apa kerajaan Malaysia yang kononnya menjadikan Agama Islam sebagai agama rasmi nak bawa masuk orang putih ke negara kita? Banyak-banyak bangsa di dunia, bangsa laknat ni la yang bersumpah mengalahkan syaitan nak hapuskan Islam di dunia. Bagus lagi syaitan nak sesatkan jak orang Islam. Ni ha..nak hapuskan agama Islam bah.. Cubakla bukak mata bukak telinga tu besar-besar.. Dunia arab kian huru-hara? Apa sebabnya sesama Islam berperang ni?? Kalau tak ada yang menghasut untuk membenci sesama agama? Orang baru perang saudara sikit dah kecoh hantar askar la hantar jet pejuang la bom sana bom sini.. Dan yang paling best kan bangsa laknatullah ni. Dia main-main bom di tempat ibadah dan tempat-tempat tumpuan orang ramai. Kesian budak kecil yang main guli, main tapuk-tapuk dengan kawan-kawan yang mak bapak dia berniaga di pasar. Mati tiba-tiba akibat bedilan bom si jahanam. Hmmm.. Bangsa ni yang kerajaan kita nak bawa masuk?? Memanglah bukan semua jahat. Bukan dalam seguni gula semuanya disemut. Tapi, ingatlah sikit asal usul bangsa dorang ni yang lebih bangsat dari syaitan.

Cehhhh.. marah betul aku ya.. Ini kali lah... actually kan, I've done ba with all my work di opis ni. Memandangkan tangan aku laju lak menaip hari ni. Aku pun melampiaskan lah kehebatan dan plus otak aku yang kian bengang dengan remeh-temeh duniawi..

Next, aku nak cakap pasal satu celebriti kita yang ayu dan sopan on her attitude to consult others to be like her. See you again... :)

Sunday, May 8, 2011

Our Celebration For Mother's Day 2011

Emmm.. i think most of all bloggers talks about this special day.. It's of couse mother's day.. Yeah.. i'm going to talk about our celebration too... This year it falls oon 8th May..


This year it's quit special because we celebrate it outside our house. I remember last year, we only bought a chocolate cake for our mom.. Huhuhuhu..


ini link ke cerita tahun lalu


Actually, adik aku yang sponsor makan di luar ni.. kami makan di Nelayan - Steambot.. Nak cakap sedap hmm ndak jugak berapa la.. sebabnya aku dah rasa makan steamboat yang lebih sedap dari ni of couse la di Tawau kan.. Hehehe.. Memang makan berabis la jugak semalam.. Ye la satu kepala RM35.. Kaya jugak adik aku ni dia sponsor kami semua plus 3 orang keluarga yang kebetulan ada di umah. Plus 3 orang kawan dia.. Hmm.. jadi along kalik adik aku ni.. Hmmm... Palis-palis...


Apa yang bikin ndak best makan steambot sini is foil yang dorang gunakan.. cepat terbakar ba.. ndak macam di Tawau tu.. ko bakar / goreng lah sampai kau koma ndak da jugak diganti-ganti foil dia.. Potong stim orang tengah memasak.. O ya.. actually, aku tak la banyak sangat makan sebab aku lebih banyak memasak berbanding makan plus perut aku ndak berapa sedap.. Macam mo ke tandas jak.. hmmm... Sampai uma jak terus aku g toilet.. Hihihihihihi...


Lagi satu.. is kejadian blackout yang ntah brapa kali berlaku.. menyebabkan banyak kumpulan yang balik awal.. Trip power supply dorang tau sebab guntur yang tersangatlah kuat.. Nasib baby tu steady jak.. aku?? lagi la steady.. masak jak.. hehehhe.. kan bagus masa mati karan tu ada plastik bole aku tapau udang-udang tu.. hahahahhahaha....


Gambar untuk acara malam penuh bermakna ni sikit ja sebab semua pun busy menghantam dan mendengar cerita pakcik aku yang baru balik dari Surabaya..ntah apa yang dorang bualkan aku tak peduli.. Tangan ada sikit sakit la sebab banyak kali kena percikan minyak.. Huhuhu..comot jugak la kiranya kami semalam.. dan menjadi antara kumpulan terakhir yang balik..


Aku ada terserempak "mummy" time balik tu.. "Mummy" is my dearest friend in UMS dulu.. dia ni la yang jaga kami geng-geng tawau.. Sediakan kami breakfast..kes bangun kami... Rupa-rupanya dia makan di Nelayan sebab nak prepare wedding dia yang akan di buat di Nelayan on June nanti.. hmm.. kaya nya "mummy"... 


Ok.. that's all for last nite activity.. Eh..sebelum terlupa.. I nak cakap jugak tau..


Love u mom.. She's my loyal best friend.. We have no secret.. I can share with her almost anything she will listen then give her voice out reasonably.. Hmm.. bila la nak bagi mak cucu ni?? Hahahahahaha.. Hopefully abg aku cepatlah bagi wife dia pregnant tahun ni.. Cian mak... 







Comel tak kami??? 
Like mother like daughter... 
"I Got it from my momma"
Ahaks... :)

Saturday, May 7, 2011

My Mom

Hai blogger..


Sempena hari ibu ni, aku nak cerita la sikit pasal mak aku. Mak aku dah umur 53 hmmm.... bila kamurang tengok gambar dia mesti dan kompom-kompom la kamu bilang eeeeee tidak lah.. makcik baru 40 lebih la... kamu ndak pecaya ka ini dialog kamu nanti ? bha kita wait and see pas kamu tengok gambar dia d bawah ni..


Ok cerita pasal mak aku lagi.. Kemarin, mak aku temankan bapak aku g hospital. Nak cek gigi baru dia. Hahahahaha... Bapak aku kehilangan gigi palsu dia time dia menyelam d Tanjung Aru hari tu. Tu la mak dah pesan suru letak Polident tapi bekeras, sekarang dah hilang gigi palsu dia. Hahahahahaaha....


Nak dijadikan cerita, bila bapak aku dah masuk bilik pemeriksaan di hospital, mak aku tunggu la kat luar sorang-sorang. Dengan tak semena-mena jururawat tu tanya mak.


"Bapak ka tu?" sambil mulut menunjuk bapak aku di bilik pemeriksaan..


Lepas dengar cerita ni dari mak, i said, "What???" dalam hati cakap "Waaahhhh...muda gilak mak aku ni !!!"


Hmmm... kesian bapak aku... Apa pun memang gembira kali mak aku ya...But, for your record kan, tis is not the first time orang cakap mak aku muda. Ada beberapa tahun dulu, mak kepada kawan adik aku cakap, "eh, Nuar, kaka kau pun pegi daftar sekolah jgk?" Behhh... budak sekolah tu...


Wei...enuf say la pasal mak aku ya.. Hmm.. pasal hari ibu ni pulak.. bagi aku, hari-hari pun hari yang bermakna sbb kita tak tau ajal maut kita.. BIla-bila boleh mati.. So, for me.. hari-hari pun hari ibu.. Tapi, malam ni adik aku ajak bawak mak g Nelayan..makan-makan...celebrate hari ibu with our beloved mum... O ya..kesian mak aku... dah 53 tahun, tapi belum ada cucu !!!!!! huhuhuhuhu...


:)




Friday, May 6, 2011

New background MUSIC in my Blog !!!

Dear bloggie,


Hari ini saya ingin merasmikan backgroud music in my blog from 

"You Lost Me - Christina Aguilera"
to
"Vulnerability  - Mariah Carey".


Mo kredit besar-besaran ni sama taiko ku Mr.Zul @ Boy
Actually, dia ni la yang menyempurnakan impian ku untuk mencipta sendiri embed code autoplay for this song. Petama dulu aku dapat embed code lagu ni di mp3skull. Tapi, dia ndak autoplay. Mula-mula dulu aku cuba buat sendiri code. Tapi, hampeh ndak dapat-dapat ni. Last-last, aku ingat taiko ku Mr.Zul ni.. dia ni memang boleh tahan bab embed code. Its his passion juak. Kepada yang suka cabaran dalam cipta embed code ni, klik la facebook nya taiko ku ni. Mana tau dia mo ajar kamurang. Hehehe.. Ok kan taiko? Hahahahahaha..


Tapi, itu la..lau Gratisan Musik tau aku tukar lagu guna embed code dorang..siap lah. !!! huhu.. diam-diam kamurang aa... Shhhhhhhhh...



Sunday, May 1, 2011

The Best Labour Day Ever !!!

Hmmmm... hai suma....Siok nya labour day ku tahun ni.... serius i cakap tau...i went 
eat my breakfast at Big Apple....nyum222.... 
Then, i watch movie.. Extraordinary movie ya..the latest.."Fast & Furius 5" 
hmmmm... then eat Kepci....

i know it sound biasa jak kan?? 

But it so speacial when i went out with someone special ~~~~~ 
ngengengengenge...
The real thing i wanna say is...im in lurve~~

Cakap pasal F&F5 kan...hmmmm..ada sequence lagi la...yup..akan ada F&F 6...
sebab muncul lg watak yg dah mati dlm F&F 4...!!!
Cerita ini hebat superb...aku tekejut hampir di setiap babak...kesian ikut tekejut jugak dia..hehehe..

Apa pun..selamat hari pekerja semua yang berstatus pekerja~~~
Esok cuti lagi yes22222.....