DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, June 19, 2010

New Millennium Health Workout

Hello Bloggers...wahhh minggu ni haku lambat nak update blog...Hehehehe..Sebabnya? Busy kemas rumah..Hihihihi.. But todays entry (or should i say this week entry?) Hahahahaha.. Of coz pasal tajuk di atas la..

You all tau tak? This is the latest trend in Korea? Bersenam bersama alam sekitar.. Hemmm.. Macammana yerk? Kalau you all penah tengok poco-poco (of coz penah kan? jangan nak tipu..) Lebih kurang la jugak..but this workout in my opinion jauh lebih baik.. Aku alert pasal ni pun sebab aku kan hantu Korea sekarang..Hehehehe... Siaran KBS World yang buat video ni terkenal tau.....




Sebab takda corak langsung macam poco-poco tu.. Yg gerakan kaki seolah-olah membentuk tanda salib.. Actually, aku amalkan senam poco-poco sejak zaman universitas lagi... Siokk.. Tapi, baru jugak la aku tau pasal tanda salib tu... So, CD Senam Poco-Poco 2007 tu aku simpan jak la.. Huhuhuhu...

Compare dengan workout Korea ni.. Semua anggota badan bergerak tau... Dari hujung kepala sampai hujung kaki... So, kepada mereka-mereka yang nak kembalikan kecergasan dan mungkin bentuk tubuh badan anda.. Tunggu apa lagi... try la workout ni.. Tak payah lari jogging-jogging tau... Peluh berabis....


Saturday, June 12, 2010

Hello Kitty in my house..??

Salam bloggie...Selamat berhari minggu...How's your weekend so far? Me..? Hmmm.. as usual..nothing special.. Ha..but this week busy nak cari part time job pulak...Nak cakap duit tak cukup memanglah tak akan pernah cukup sebab dah memang tebiat manusia tak akan pernah berpuas hati dengan apa yang dah ada.. Tapi, to be honest la kan.. Memang haku ade lah kekurangan budget sikit.. So, hopefully dapat lah keje part time..lagi pun, memang bosan gak stay di rumah terus..

Actually, cerita entri kali ni adalah pasal Hello Kitty... The famous cartoon icon in the world. Sampai Sampai Kimora Lee pun bukak kedai Hello Kitty sebab suka sangat dengan jenama yang kini menjadi kesukaan ramai. Ceh..macam susu cap junjung plak "Disukai ramai"..


Jangankan nak pakai barang Hello Kitty sebagai perhiasan, ada plak insan yang taksub Hello Kitty sampai lekat di kereta dan sekaligus menjadikan kereta cap Hello Kitty. hehehehe.. Gambar kat bawah aku jumpa di Mr.Google. Di KK ni pun da kancil yang buat cap Hello Kitty tau.. Comel sangat2....



Ha..pasal lah aku tiba-tiba cerita Hello Kitty ni? Ni tak lain tak bukan sebab kak ipar aku lah.. Sebenarnya aku jauh lebih berusia (malu nak cakap aku jauh lebih tua..hahahhahahhaha) dari dia. Dia ni memang minat gila dengan Hello Kitty. Sampai kan perabot di bilik dia contoh almari baju di lekat dengan pelekat Hello Kitty. Bayangkan? Dah kawin pun masih macam tu.. Hmmm.. Dan baru-baru ni, abang aku belikan Handphone Hello Kitty buat kak ipar aku sebab dia tau bini dia minat sangat dengan Hello Kitty ni. Hmmm.. untungnya kak ipar aku dapat laki yang memahami..

Gambar di bawah ni bukti kak ipar aku dapat handphone Sony ericson Hello Kitty. Nge nge nge...

Wednesday, June 9, 2010

Semakan Panggilan Menghadiri Temu Duga Program Pengajian Pendidikan 2010

Bagi anda yang telah menduduki peperiksaan baru-baru ni. 
Semaklah samada anda lulus atau gagal lagi dalam exam yang anda duduki.

Klik sini
tak pun, korang copy jer la url ni (aku test ok, tp bila try bukak,tak dapat pulak..)

https://online.mohe.gov.my/upu/tdugadidik/default.php

Hopefully anda menerima jawapan yang menggembirakan. 
Saya berdoa anda lulus. Sebab saya sekali lagi GAGAL... Terima kasih.



Sunday, June 6, 2010

Israel KEJAM !!!!!!!!!!!!!!!

Bangsa yang di laknat Allah...





We are the world..
Ini jak yang aku mampu lakukan sebagai blogger..
Harap rakan blogger yang lain turut menyertai...
Semoga keamanan akan kembali di bumi Palestin...

<<<<>>>>>

Masalah Keguguran Rambut????


 Salam readers, haku yakin bahawasanya masalah yang sama dialami oleh hampir semua wanita yang membaca entri kali ni. 

Aku sangat-sangat merindui rambut haku yang dulu..
Sangat lebat dan sangat hitam.
Macam mana nak kembalikan kecantikan rambut?
Sebab makin hari, rambut haku makin nipis.
It's really making me nuts...
To be added, aku tak pernah tukar-tukar syampu. Guna syampu dan conditioner lah jugak macam iklan dalam tv tu. And last aku rebonding is a year ago. Selepas gambo di bawah tu diambil lah. 
Tapi, kenapa makin gugur? Haku dah abis idea dah...
Tolonggggg.....



Aku buntu sebab mungkin dah lebih kurang setahun aku mengalami masalah ini. Dan hari ni baru ku sedarinya. Sebab aku sedar? Pas haku membelek-belek (?) album gambar dilappy haku. Baru lah sedar...Huhuhu..

JENIS-JENIS MASALAH KEGUGURAN RAMBUT

* Androgenetik alopesia

Ia merupakan masalah keguguran rambut yang paling kerap berlaku di kalangan lelaki dan wanita. Ia juga dikenali sebagai salah satu bentuk kebotakan pada lelaki (male pattern baldness).

Ia disebabkan oleh kombinasi tiga faktor iaitu:
  • testosteron - (hormon lelaki).
  • usia - selepas seseorang berusia lebih 20 tahun.
  • keturunan - biasanya berlaku lebih kerap dikalangan lelaki berbanding wanita.
* Alopesia areata
Masalah keguguran rambut setempat pada kepala ini tidak diketahui puncanya. Prognosisnya agak baik tanpa rawatan, bagaimanapun adakalanya ia akan pulih semula dalam tempoh enam hingga 12 bulan.

* Telogen effluvium
Masalah ini boleh berlaku antara dua hingga empat bulan selepas proses kelahiran, demam panas, penyakit-penyakit akut, tekanan fizikal atau emosi dan diet tidak seimbang (crash diet). Namun, rambut yang gugur ini akan tumbuh semula selepas beberapa bulan, tanpa memerlukan sebarang rawatan.

Sebelum

 

Selepas




Tuesday, June 1, 2010

Muzium Arkeologi Bukit Tengkorak, Tampi-Tampi Semporna, Sabah

Salam bloggers. Hi all. Lamanya tak post entri. Almaklumlah busy cuti kan. Hehehe.. Hemm, kali ni nak post pasal percutian la of coz. Actually, aku tak plan apa-apa pun untuk cuti ni. Tujuan utama cuma nak habiskan masa dengan adik0adik sepupu aku yang comel-comel tu.

Tapi, kira last day aku di Tawau, my beloved friend tiba-tiba ajak pigi Semporna. Since, aku memang tak buat apa-apa, aku pun join lah. Plan asal nak pigi Tampi-Tampi jak. But, sampai awal kami pun menuju Bukit Tengkorak (area Kg. Tampi-Tampi jugak).

Mulanya, aku tak ada idea langsung apa tempat yg akan ku jejak ni. Laaaa.. rupa-rupanya pendakian bukit. Jenuh kaki mendakinya. Hmm.. adalah hilang 1/2 kilo. Hehehe. Penat memang penat lah. Tapi bila dah sampai puncak, then tengok pemandangan belakang, memang berbaloi lah mendaki macam tu. Cantik sangat-sangat. Boleh nampak satu Semporna plus pulau-pulau dia.

Dengar cerita pekerja di situ tempat ni akan jadi resort jugak. Sekarang masih dalam penbinaan, akan dibuka sepenuhnya 2 bulan lagi = dikenakan bayaran masuk lah pas ni. Enjoy the view..







To be continued....