DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 1, 2010

Muzium Arkeologi Bukit Tengkorak, Tampi-Tampi Semporna, Sabah

Salam bloggers. Hi all. Lamanya tak post entri. Almaklumlah busy cuti kan. Hehehe.. Hemm, kali ni nak post pasal percutian la of coz. Actually, aku tak plan apa-apa pun untuk cuti ni. Tujuan utama cuma nak habiskan masa dengan adik0adik sepupu aku yang comel-comel tu.

Tapi, kira last day aku di Tawau, my beloved friend tiba-tiba ajak pigi Semporna. Since, aku memang tak buat apa-apa, aku pun join lah. Plan asal nak pigi Tampi-Tampi jak. But, sampai awal kami pun menuju Bukit Tengkorak (area Kg. Tampi-Tampi jugak).

Mulanya, aku tak ada idea langsung apa tempat yg akan ku jejak ni. Laaaa.. rupa-rupanya pendakian bukit. Jenuh kaki mendakinya. Hmm.. adalah hilang 1/2 kilo. Hehehe. Penat memang penat lah. Tapi bila dah sampai puncak, then tengok pemandangan belakang, memang berbaloi lah mendaki macam tu. Cantik sangat-sangat. Boleh nampak satu Semporna plus pulau-pulau dia.

Dengar cerita pekerja di situ tempat ni akan jadi resort jugak. Sekarang masih dalam penbinaan, akan dibuka sepenuhnya 2 bulan lagi = dikenakan bayaran masuk lah pas ni. Enjoy the view..







To be continued....

2 comments:

  1. okehh....next time mau naik la kesana....sebelum ni penah pegi bukit tengkorak tu...tp hurmm..x ingat suda...

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..