DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, August 30, 2011

Tak sangka

Salam bloggie,

Aku betul-betul tak sangka bahawa ke'single'an ku membawa banyak fikiran kepada ahli keluarga yang lain. Dan tak ku sangka aku peduli akan semua ni. Sebetulnya, i have set my mind to not to care not even an inch about this matter but i do care. Oleh sebab banyak keluarga yang sebok tanya dan willing to carikan aku one. And to be added things worst, adik sepupu aku yang 10 tahun lebih muda dari aku dah bawa BF ke uma atok aku beraya... Aku? Damnnn..................

Shit....

I feel unuseless..
I feel shit...

Dan semua ni, leads to a very bad day to me.
Sudahnya, hari ni aku sakit kepala terus. Dah makan panadol 2 bijik dah tido but still im in pain.

Allah, aku mohon lepaskan aku dari seksa ini.

<<<<<<< aku malu >>>>>>>>>>>>

Selamat Hari Raya Aidilfitri..........!!!!!!!!!!!



Saturday, August 27, 2011

Celebrating Raya 2011 @Tawau

Salam bloggie,

Tidak terjangka akalku. Cuti raya yang tersangatlah panjang. I take 6 days cuti that's equal to 2 weeks counting ooo.. 23 - 26, 29hb August, and 2hb September.. Gossshhh... Hahahahahahaha.. Tapi, macam busy juak ba.. Ndak da la masa aku melayan wayang-wayang ku yang belambak-lambak uda di lappy ni.. Hmmm... Baru layan  Kapten Jack Sparrow... Huhuhuhu.. Ingatkan bole la lepak-lepaking sambil melayan movie ku semua... Huhuhu.. I mean NONSTOP !!! Ndak pa la.. Layan jeee... Ni suma gara-gara Alya Damia Syaza ni... Sejak jaga baby kecik ni... Masa ndak ketentuan suda.. Suma kena ikut jadual dia... Ada kala aku terasa seperti dah ada anak sendiri.. Huhuhu.. Alya-alya.... (^_^)



Bawa budak ni dan mak bapak aku sekali nek flight... Sudah nya..susah la nak begerak bila di Tawau ni.. Keta tinggal di KK.. Huhuhu.. Jaga diri sayang... Miss you..

Hopefully la raya kali ni..berjalan dengan lancar... I menci la lau banyak problem.. Kadang rasa macam raya ni menyusahkan jak... Kan baik kita celebrate bekumpul-kumpul sekeluarga dalam masa 1 or 2 hari ja.. Pas tu abis la.. Ni... semua la kena baru... Huhuhuhu... Dah la tu bulan puasa macam lagi banyak pembaziran ooo... You all bayangkan lah.. Beli 1 jenis kuih di gerai satu plastik... Beli kuih lain di gerai lain plastik lagi.. Beli abc plastik lagi... Huhuhu... Sekali kuar ke bazar... Macam semua lah mo d beli... Gila2....

Apapun, memang bagi aku bulan puasa dan bulan raya lagi banyak pembaziran dari bulan-bulan biasa..

Haa.. ada cerita ni.. Kemarin malam bebuka bersama seisi keluarga besar di rumah, and suddenly........

My so called nenek kan cakap, "Ya, ada keluarga menanya-nanya pasal kau..." Toing toingggg..... OMGoshhhhhhhh... Tiba-tiba jak orang tua ni... Depan semua kuarga lagi tu... Macam mo pengsan.... Huhuhu... Plus, dia cakap orang tu polis... Behhh.... Mentang-mentang lah tinggal aku sorang jak cucu perempuan atuk yang lom kawin.. Sebok dia nak carikan aku jodoh !!!! Bengang !!! Buat malu je.. Apa diaorang nak kesah?? ada aku pakai duit diaorang? Ada aku penah pinjam apa2? Hah.. aku bagi duit adalah.. Bengang abissss aku malam tu... Malu siottt.... Last-last, aku cakap dengan mak. "Mak, sekali lagi orang tua tu cakap pasal carikan aku jodoh, tolong mak cakap dengan dia jangan nak sebok-sebok.. tak mati aku tak belaki.. aku ada keja.. aku ada harta sendiri... Lau aku nak kawin, biar jodoh tu sendiri yang datang cari aku.. Jangan nak memandai carikan aku.." Huh... bengang sungguh aku ni.... tak pe.. buat masa sekarang.. aku diam ja... (@_@)

Apa pun... moga raya ni semua akan okay. Malas nak pikir banyak.. Otak aku tak mampu........ The end.

Saturday, August 20, 2011

Things Happen

Salam blogger,

Well..ini cerita semalam actually. But, aku nak habaq jugak sebab apa yang bakal aku ceritakan ini lah penyebab kepada kesedihan ku berbuka dalam kereta semalam.

Bila hari jumaat jak mesti kamu sedia maklum kan.. Jammed dia teruk dari biasa. Plus mo raya lagi. Lagilah jammed. But, dari Tanjung Aru ke Yayasan Sabah ok jak. Sehinggalah sampai ke kawasan UA, Sepanggar. Jammed tidak bergerak-gerak. Hmmm.. i wonder la apa yang buat jammed gilak ni. Jam pun tunjuk dalam 10 minit buka dah posa. Huhuhuhuhu..

Setelah jalan macam siput b*&i, akhirnya sampai juga kami di trafic light Indah Permai. Jeng jeng jeng.. rupa-rupanya eksiden 3 kenderaan di depan. Dan kereta yang terlibat tu?? Ya ampun.. Krenn bha.. Huhuhu.. 1 myvi putih dan 1 honda ka ndak silap. Punya la cina tu pentingkan diri. Ndak la ba dialihkan cepat tu kereta. Gara-gara eksiden tu, dua lorong ba ndak bole digunakan. Dua lorong jadi 4 lorong dan hanya lorong tepi kiri jak yang bole limpas kereta. Bayangkan??? Huhuhuhu...

Nasib baiklah ada air botol dalam kereta bole dibuat bukak puasa. Keta yang lain aku tengok hanya mampu menjeling ke arah ku yang sedang meneguk air saat azan bergema. Ni lah kali pertama aku berbuka puasa dalam kereta. :(

Dipanjangkan cerita, sampai uma, blackout la pulak. Plus gas uma abis. Maksud, tiadalah makanan. Huhuhu.. Lori gas yang biasa dicall pulak kes mati handphone. Huhuhuuhuhu.. Dasyhat nya dugaan malam tu. Teguk nescafe panas jak la. Dan kuih yang mak sempat buat petang tu. Bapak pas solat pegi beli gas baru lah dapat masak dan makan.

Akibat dari semua kejadian ni, semalam aku sakit perut yang teruk. Dan sekarang hanya mampu berdoa aku boleh bertahan sampai berbuka. Huhuhuhu.. Seksanya. Dahlah malam sebelum tu aku jaga baby alya yang ndak mo tido.. Huhuhu.. Teruknya. Pas ni zohor ni aku nak Zzzzzzzzzzzzzzzz...

Salam semua. Di bawah adalah antara gambar keta yang eksiden yang sempat aku ambil. Tahniah nyonya. Gara-gara kau.. perut aku sakit sampai sekarang. :(





Friday, August 19, 2011

Please Forgive Me

Salam blogger,


Today is Friday the day that i'm pretty sure most of 5 days workers in Malaysia long waited for this day to come ! Cheers everyone.

Today, i revalue myself with last year achievement and the span time is (January 2010 to current)

1) Did you ever get an extraordinary experience? - NO -


2) Still single? - YES -


3) Getting rich? - YES, kaya hutang -


4) Working experience? - Getting better with same old work. damn ! -


5) Where will you be 5 years from now? - Tanah kot? lol -


Well, for this time being i think ingat mati is lot more better than ingat future. All i knew is that I did my best. I really did. But, Allah knows better kan? Isn't mengingat mati is lebih menginsafkan diri ka?

But, you know what? These idea cross my head just now. What if i suddenly die? What happen to all my accounts in internet? My FB, my twitter, my blog, my youtube? and all other accounts i have? How would my friends know that i'm not there anymore to update all those accounts? Huhuhu.. You all ada idea tak? But, so far, i did a .txt file in my laptop putting all my id and pw to all my accounts in internet. I tapuk2 this .txt file. Sapa jumpa happy la. Bole bukak my bank account too. Hahaha..

Cakap pasal mati kan, i baru ingat. I belum namakan pewaris lagi for my KWSP account oo.. adalah ribu-ribu-ribu-ribu-ribux3 sudah isi dia. Huhuhu.. You all suda belum? Buat cepat-cepat sebelum tidak sempat.. Tinggalkan sedikit untuk mereka yang hidup bagi urusan jenazah dan kenduri kita 7 hari 7 malam tu beb.. Suma perlu duit. Ko ingat mati ni senang ke? Dush dush ~~~~

Bekal untuk akhirat... Hmmm.. setakat ini aku suda berusaha menjaga solat 5 waktu.. jadi budak baik. Hmm..tak derhaka pun dengan mak bapak aku. Hmm.. agak-agak boleh masuk syurga ka? Mudahan la ya.. Apa pun dosa manusia dengan aku, aku dah lama maafkan. Antara insan yang betul-betul menduga iman aku sepanjang aku hidup ni are:

1) Noor Mohd Hafiz Mohd Nor - ex bf aku yg pertama. Buang masa 3 tahun lebih setia dengan dia tau.. Dia ni pun dah kawin. Bakal timang anak tak lama lagi kot. Tahniah Fiz. :) Hasil setia dengan dia ni, aku tolak mentah-mentah orang yang dah lama suka aku (Ruslan Rahim). Lastest aku tau pasal dia ni, dia dah kawin. Tahniah Lan. Maafkan aku ya Lan. Lau yang terbaik.

2) Tasaka Ambotang - ex kawan baik aku. Well, aku dah cuba nak bebaik dengan dia through fb tapi refusal jak aku terima. It's ok dear. Aku ingat yang baik-baik jak pasal kau. :) Semoga dapat timang anak kedua lagi yah. :)

3) Kamil Arif Noh Hassan. My recent ex kawan. Tak nak lah cakap ex bf. Sebab tak declare pun. Aku jak kali yang melebih-lebih. Ame, semoga awak sihat dan bahagia tau. Saya dah maafkan awak dan cuba hidup sendiri seperti dulu. :) eh, pasal aku mention pasal dia ni?? Kan dah janji tak nak cakap lagi pasal dia. :( sori2... hehehe..

Tu jak la tiga manusia yang betul-betul mengguris hati aku. Tapi, aku dah maafkan semua. Maafkan aku yah. Aku tau aku bukan baik sangat. Kalau aku baik sangat, pasti hidup aku lebih baik dari sekarang. Tapi, tak pa. Aku dah cuba jadi baik dengan semua orang. Mudahan hidup aku lebih baik di masa akan datang. Amin.

Oklah. Dah nak jam 1pm. Time to sleep.. Zzzzzz...


Wednesday, August 17, 2011

Antara penyebab kebencian pada MukaBuku

Salam blogger,

Straight to the point. Aku suka dengan laman sosial mukabuku tu. Sebab boleh tau perkembangan kawan-kawan tanpa sibuk bertanya itu dan ini. Semua pun nak cerita kan? Hahahaha.. Lagi satu boleh shopping online. Sangat-sangat jimat bagi aku lah.

But, bila tertengok profile yang mengarut-ngarut macam contoh di bawah ni, buat aku menyampah dengan mukabuku. Malu pun ada. Gersang sangat kah wanita-wanita di luar sana? Sampai tergamak letak nama samaran "......... Gersang Menunggu" ?? Pelik otak aku fikirkan. Ye lah. Aku pun dah usia macam ni lum kawin lum ada teman tapi taklah sampai tergamak mengganggu goyah iman tipis kebanyakan lelaki di luar sana dengan nama pelik dan gambar yang masya Allah. Dan lagi yang buat aku malu is terang-terang amoi seksi ni letak agama dia Islam. Huhuhuhuhu.. Orang tawau lagi tu. Hayyoo... Ndak ku kenal budak ni tau. Lau ku kenal lama sudah aku sound. Tapi aku dah report dah profile dia dengan sebab gambar tidak bersesuaian. Maafkan kan kakak ya dik. 

Kepada gadis-gadis dan wanita-wanita diluar sana. Janganlah mencemar nama agama Islam kita yang sedia tercemar ni (akibat pergolakan politik kotor dan banyak lagi sebab lain yang malas aku nak sebut sebab nanti makin panjang entri aku malam-malam macam ni) supaya tolong-tolonglah menjadi gadis dan wanita Islam yang seislamnya. Lau terdesak sangat nak berkenalan dengan lelaki-lelaki iman tipis diluar sana, janganlah letak agama Islam as your religious, ok? Tolong sikit jak jaga nama baik agama kita. 

Sekian dan terima kasih. 

~Maju umat, majulah agama.~


Tuesday, August 16, 2011

Pantun Orang Malas Solat


Untuk diriku dan kawan-kawanku yang tersayang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang-bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam siang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
takkan 10 minit, Setiap satu waktu aku tak boleh luang...

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Main bola aku sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang…?

Apasal la aku malas sembahyang,
Aku kena ingat umur kita bukannya panjang
Pagi kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang-sorang….

Apasal la aku malas sembahyang
siksa neraka cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!!

dipetik daripada blog tok wan


Masya Allah..aku ingin mengingatkan diriku dan kawan-kawan semua..bahawa sesugguhnya solat adalah tiang agama. Andai solat tidak kita jaga, jangan marah andai aku samakan mereka yang tidak solat sama seperti mereka yang bukan beragama Islam. Syukur lah aku lahir sebagai Islam dan insya Allah aku mati dalam Islam. Amin.

Monday, August 15, 2011

FB gagal !!!!!!

Salam blogger,

Napa FB gagal malam neh???
Ndak bole log in... Huhuhuhuhu...
Mo mesej Helfis.. Mo gtau dia tu buku "Bogel Menuju Tuhan" TIADA di Harris and di Times..
Bole diborrow la tu kan Fiz.. Hehehe...

Eh...napa FB ndak bole log in a? Puasa FB la malam neh.... Grrrrrrr....


Sunday, August 14, 2011

Testing 1 2 4 eh ~~~ 3

Hollaa...

Macam? Okay tak? Hikhikhikhik...
Kembali seperti dulu.. Walau bagaimanapun, ilustrasinya aku edit sendiri tau.. (^_^)v

Tapi, sebagaimana yang dapat dilihat, kotak komennya tidak tersedia di bawah post kan?
Aduh... g mana sih buk?

Emmm... guwe try lagi la    PINK DIVA    punya tutorial..
Harap kali ni boleh la ya.. Hehehe...


time to change !!!!!

Hari ini aku NEKAD yang teramat untuk mendapatkan semula box comment ku seperti biasa..
apa yang akan terjadi dengan blog ni jadi lah...
aku dah tak kesah.... sakit hati yang teramat.... Aku dah terjah dan meneliti HTML ku dari kemarin sampai awal pagi tadi (kul 2am baru ku tetido) sebab nak belajar lebih lanjut pasal embeded comment below post ni...
tapi hampeh... alih-alih, font ku membesar... Huhuhuhu...

Ni kali lah... (=.=)


Wednesday, August 10, 2011

Kebimbangan Di Bulan Puasa


Salam Blogger,


Cehhh..ayat permulaan tu..BLOGGER.. am i a blogger? wakwakwak..


Hari ni masuk hari kesepuluh puasa tahun ni. So far, alhamdulillah semuanya baik-baik aja neng..mas.. Ndak da jugak lapar macam mau mampus tak makan siang tak minum siang.. Betul-betul tak boleh guna lah persepsi orang bukan beragama Islam mengenai kononnya, kalau puasa boleh mati !! Like my boss kan, last year i still remember he said, "Wahhh..you only eat in the middle of the night? And will only eat late evening?? Have to wake up two times at night?? I can not ooo", he said.

Hahahahaha..poor him. Don't know the advantages of fasting. Well, terlanjur kata, sebenarnya banyak kelebihan berpuasa ni. Setau aku la kan, kelebihannya ialah membersihkan / merehatkan perut. Setahun makan macam B*%i..telan jak suma..ndak ingat2 lagi badan dah overweight. Ha, during this holy puasa month la kita ajar perut supaya kurangkan makan. Rehat2 sikit. :)


Akibat dari mengurangkan aktiviti makan ni op coz la berat badan pun akan turun and so as figure kita. Mana yang lemak-lemak comel tu insya Allah akan berkurangan. Dan figure yang slim2 pasti berhasil diperolehi during raya karang. Yahooo... :)


Berbalik kepada cerita kebimbangan di bulan puasa. Hmmm.. korang ada idea tak? Hehehehe.. ni bukan pasal takut pecah (7 hari).. itu normal la kan makhluk kesayangan Allah ni dibagi cuti special yang kompom2 la kena bayar balik. Hahahaha.. Ni cerita mengenai kebimbangan sedikit tentang kesihatan. Teeeetttttt.. jap2 aku cerita. Jangan nak jump into conclusion dlu. Memandai ja korang ya.


You all tau la kan during seharian puasa ni. Ndak da benda yang masuk dalam perut. Cuba teka apa benda ja yang bisa masuk perut? Hehehehe.. kompom2 la angin kan? Kenak lagi yang kuat menguap akibat mengantuk dan yang ketawa mengalahkan murai yang rambut mengurai. Pastilah angin ja yang masuk perut melalui bukaan mulut tadi. Hmmm..


So, angin yang masuk ni.. apa cer?? Huhuhu.. payah nak cerita la. Mesti korang pun menghadapi masalah ini kan? Nak mengeluarkan nya. hahahahhaha.. And for sure la, time solat bunyi2 perut tu. Hihihihihi.. :) Ha..ini lah sebenarnya kebimbangan di bulan puasa iaitu angin dalam perut yang memberontak nak keluar.. dan yang payahnya selalu nak keluar time solat. Alih2 kena amek wudhu beberapa kali. Haisshh.. :) betul ka pendapat aku ni? Hmmm.. Korang jawab lah.. :)



Thursday, August 4, 2011

Halal ke tak halal ?

Jam baru masuk kul 10.35am 4 Aug 2011. Aku dah bosan tahap gaban dok sorang-sorang di opis yang besar macam gedung kain Jakel ni dari kul 7.40..Huhuhu..pasal la opis ni besar sangat? Dah tu kalau ramai staf tak pa la jugak. Ni.... meja ja banyak tersusun rapi.




Dalam bulan posa ni, staf muslim kena masuk kul 8.15 dan balik kul 5.15. Tapi hari ni aku awal sikit sebab abang aku kena masuk awal sebab banyak lagi keja projek 5P Imegresen yang kena buat. Ha..cakap pasal 5P ni, ntah la ada bawa untung pada kerajaan ka bawa kerugian?? Bingung aku bila pikir masalah PATI di Sabah. Tapi aku ingat-ingat, betul jugak la cakap abang aku tu, kena ubah hak pemberian teeeeeetttttttttttt.. kena sensored eh.. karang aku kena tangkap pulak sebab mempersoalkan pertindihan kuasa kerajaan negeri dan pusat.. oppss..



Tapi kan, aku heran la..pasal kerajaan kita dok sebok atur PATI di negara kita ni? Apa negara kita ni kaya sangat ka bole labur duit yang banyak cenggitu? Kalau dah kaya sangat pasal masih banyak golongan berpendapatan rendah di negara kita ni? Hah..korang jangan tak tau.. di Brunei, golongan berpendapatan rendah punya rumah kos rendah is equal to rumah kos sederhana di Malaysia (RM300,000) tauuu... Kalau nak buat perbandingan Malaysia dan Brunei, sama-sama negara pengeluar minyak mentah. Hmmm... bingung aku.



Ayuwai...balik ke masalah kebosanan tahap gaban aku tu. Aku bukan tak de keja langsung tau.. Ada tu ada but dah almost 1 year and a half doing the same work eventhough ada sikit-sikit lain lah sebab lain shipment lain company lain supplier lain customer..kan2? Tapi, pokok pangkal cerita oleh kerana aku dah lali dengan keja-keja ni, aku dah boleh grade fisrt class honour ni tau..tutup mata boleh buat sekelip mata siap. Haisshh~~~ Bosan..



Kadang aku tepikir jugak, aku duduk-duduk menaip entri untuk blog aku ni kira berdosa ke? (^_^) <<>.. Yer la..macam dapat gaji pree-pree jak. Atau aku memang digaji untuk duduk diam-diam? Hahahaha.. bukan korang tak tau..opis aku ni opis Jipun.. Most of the staf is Sarawakian and sorry to say la is second class citizen (Chinese).. Hmm..



Aku nak jugak bukak mukabuku tu on chat.Tapi, menci tahap gaban dengan IT Depart.Macam tau-tau je aku slalu online.padahal aku dah cover abis tu.siap ubah setting IE. Bila aku tekan X = delete history, siap g folder C:\Documents and Settings\Nazlia\Recent tuk delete data. Masih jugak dia tau aku online. Kang aku bubuh julap minuman dia nanti ha siap kau... Ke ada mata-mata yang jeles dengan kesenang-lenangan aku ni? Sapa-sapa?? Nak ke aku bubuh julap minuman korang?? Hohoho..



Cerita pasal mukabuku tu kan. Memang seyes pandai abih la IT depart tu. Sebab kan d opis ni ja bila aku on mukabuku mesti jadi macam gambar di bawah. Kalau d uma ok jak.. Huhuhuhu.. sakit hati.. takpe takpe..macam la dia tak online langsung. mentang-mentang la duk dlm bilik sorang2. takde org nak tengok pc dia. Haa..hari tu kantoi.. dia pegi print game SODUKU ONLINE.. cisss... dasar cinss...(bukan suma tau..ada sebilangan ja yang act macam negara ni moyang dia yang punya !!!) cittt..porahhhh~~~








Monday, August 1, 2011

Ramadhan 2011

Salam Bloggie,

Ramadhan tahun ni..emmm..aku...emmm..
aku nak cakap apa yah..??
Kejap..bingung kejap...<<< malar bingung (^_^)v

Haa..aku nak say minta maaf lah dengan semua yang mungkin baca entri tak popular ni..
Orang cakap, kena minta maaf dengan semua orang plus kena maafkan semua orang barulah puasa ada berkat..

Untuk manusia yang sorang tu kan, tahniah la ya awak..ngam timing la awak tipu saya lagi..tak pe..apa pun salah dan dosa awak, saya maafkan.. Tapi, tu lah.. saya tak nak dah kawan awak.. sampai bila-bila.. Ni bukan nak memutuskan tali silaturrahim sesama manusia tau. Saya tau dosa memutuskan tali silaturrahim. Tapi, saya rasa ini yang terbaik untuk saya dan dia. Tak de guna nak kawan-kawan lagi. Sebab hati saya ni degil.. Hati saya ni jenis yang mengingat (emmm..emo terlebih la katakan..). So, untuk saya lupakan semua yang terjadi, saya kena putuskan apa jua bentuk perhubungan antara kami.. Kalau dia bagi salam dekat sms, saya jawab dalam hati dah cukup kan? Kan? Kan? :) itu pun kalau lah..hihihi...

Oh ye awak..andai awak baca entri saya ni, saya nak ucap salam ramadhan & salam aidil fitri terus lah.. semoga awak jadi orang yang lebih baik bukan untuk diri awak je, tapi untuk semua manusia termasuklah keluarga awak..kawan-kawan awak.. Plus, semoga awak menjadi seindah nama awak tu.. Kamil. Lepas ni, saya tak akan cakap dah pasal awak tau.. So, jaga diri baik-baik. Kim salam dengan mak awak bila balik raya nanti..

Ok lah..bloggie, rasanya aku dah luahkan apa yang terbuku dihati.. Semoga aku boleh hidup bahagia macam orang lain jugak. Aku tak jahat, malah baik sangat. So, hopefully lah orang tak jahat lagi dengan aku.

Niat aku, aku nak jadi orang yang 1,000 kali lebih baik dari diri saya sebulan yang lalu.. Good luck Naza..!!

Eh...salam ramadhan sekali lagi yer...