DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, August 4, 2011

Halal ke tak halal ?

Jam baru masuk kul 10.35am 4 Aug 2011. Aku dah bosan tahap gaban dok sorang-sorang di opis yang besar macam gedung kain Jakel ni dari kul 7.40..Huhuhu..pasal la opis ni besar sangat? Dah tu kalau ramai staf tak pa la jugak. Ni.... meja ja banyak tersusun rapi.




Dalam bulan posa ni, staf muslim kena masuk kul 8.15 dan balik kul 5.15. Tapi hari ni aku awal sikit sebab abang aku kena masuk awal sebab banyak lagi keja projek 5P Imegresen yang kena buat. Ha..cakap pasal 5P ni, ntah la ada bawa untung pada kerajaan ka bawa kerugian?? Bingung aku bila pikir masalah PATI di Sabah. Tapi aku ingat-ingat, betul jugak la cakap abang aku tu, kena ubah hak pemberian teeeeeetttttttttttt.. kena sensored eh.. karang aku kena tangkap pulak sebab mempersoalkan pertindihan kuasa kerajaan negeri dan pusat.. oppss..



Tapi kan, aku heran la..pasal kerajaan kita dok sebok atur PATI di negara kita ni? Apa negara kita ni kaya sangat ka bole labur duit yang banyak cenggitu? Kalau dah kaya sangat pasal masih banyak golongan berpendapatan rendah di negara kita ni? Hah..korang jangan tak tau.. di Brunei, golongan berpendapatan rendah punya rumah kos rendah is equal to rumah kos sederhana di Malaysia (RM300,000) tauuu... Kalau nak buat perbandingan Malaysia dan Brunei, sama-sama negara pengeluar minyak mentah. Hmmm... bingung aku.



Ayuwai...balik ke masalah kebosanan tahap gaban aku tu. Aku bukan tak de keja langsung tau.. Ada tu ada but dah almost 1 year and a half doing the same work eventhough ada sikit-sikit lain lah sebab lain shipment lain company lain supplier lain customer..kan2? Tapi, pokok pangkal cerita oleh kerana aku dah lali dengan keja-keja ni, aku dah boleh grade fisrt class honour ni tau..tutup mata boleh buat sekelip mata siap. Haisshh~~~ Bosan..



Kadang aku tepikir jugak, aku duduk-duduk menaip entri untuk blog aku ni kira berdosa ke? (^_^) <<>.. Yer la..macam dapat gaji pree-pree jak. Atau aku memang digaji untuk duduk diam-diam? Hahahaha.. bukan korang tak tau..opis aku ni opis Jipun.. Most of the staf is Sarawakian and sorry to say la is second class citizen (Chinese).. Hmm..



Aku nak jugak bukak mukabuku tu on chat.Tapi, menci tahap gaban dengan IT Depart.Macam tau-tau je aku slalu online.padahal aku dah cover abis tu.siap ubah setting IE. Bila aku tekan X = delete history, siap g folder C:\Documents and Settings\Nazlia\Recent tuk delete data. Masih jugak dia tau aku online. Kang aku bubuh julap minuman dia nanti ha siap kau... Ke ada mata-mata yang jeles dengan kesenang-lenangan aku ni? Sapa-sapa?? Nak ke aku bubuh julap minuman korang?? Hohoho..



Cerita pasal mukabuku tu kan. Memang seyes pandai abih la IT depart tu. Sebab kan d opis ni ja bila aku on mukabuku mesti jadi macam gambar di bawah. Kalau d uma ok jak.. Huhuhuhu.. sakit hati.. takpe takpe..macam la dia tak online langsung. mentang-mentang la duk dlm bilik sorang2. takde org nak tengok pc dia. Haa..hari tu kantoi.. dia pegi print game SODUKU ONLINE.. cisss... dasar cinss...(bukan suma tau..ada sebilangan ja yang act macam negara ni moyang dia yang punya !!!) cittt..porahhhh~~~








3 comments:

  1. hye..nice blog... dah folo awk. jom folo blog sy. like la sekali entry terbaru sy jika sudi.www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..