DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, November 30, 2011

Makan Kek !

Hai dear,

Quick update.. I'm tired. Semalam kan aku kan menang besar !!! Hahahaha.. Main tembak-tembak kapal dengan kawan di skype. Punya siok ketawa terbahak-bahak sebab menang kan.. Best tau men game di skype ni. ada banyak game. Boleh main single game, main dua orang.. Best.. Antara yang paling siok di layan is Sea Battle, Fuel Pipe and All-Star Bowling.. Nak main mesti ada akaun skype and download gameXN application di SINI.. Sapa-sapa yang nak main game, tapi nda da kawan.. Boleh la add aku di skype "yaya.kechik" wahhh... seyes aku nak men game nihhh..

Alamak..terpanjang lagi tauu.. tadi konon nak quick update.. Bla..bla..blaaa...

Ektuali kan birthday Alya on 22 Nov bah.. baru ni kami ada masa beli kek dan celebrate kecik-kecik... Kek di sponsor oleh bos besar Abg Amat guwe... Sedap rupanya kek ni lau letak lama-lama di esbok.. Kira half dari kek ni,... aku yang telan sorang.. siap bawa bekal ke opis..hihihihihi... Alya, nanti besar-besar sikit Anty spend beli kek yaaa.. Hehehehe..


And lastly, hmmmm aku decorate my christmas tree di opis.. Hmmm.. this is my second time decorate christmas tree.. last year aku jugak yang buat... Huhuhu.. tapi bestttt... :) Biarlah jelek kan? Yang penting ada.. Hahahhhhahha.. Bos ku lokek.. Ndak mo beli yang baru... Huhuhu...


Happy Early Christmas Day y'all... :)

Monday, November 28, 2011

Old Lancer Never Die

ada...tiada...
wujud...tiada...
hadir....tiada...
kosong...penuh...
hambar....penuh....
kusut....seluruh....

cuba diisi namun tumpah jua..
cuba ditampal namun kopak jua...
cuba dijahit namun koyak jua...

cuba dan terus mencuba..
lihat ke mana halanya nanti..
akan kah sama halanya?
atau kah ke jalanan tujunya?

isilah...cubalah..
siapa mau larang?




Sunday, November 27, 2011

Movie Marathon Review

Hi dear,

so far i've been watching 4 movies and there are :




and


Hmmm... okay here goes. Antara suma empat movie ni, which do you think is my favourite?
10...........
9..............
8............
7.............
6.........
5..........
4...........
3.........
2........
1..........

tettttttt... vetol.. its Blue Valentine !!!

Seyesly tho.. i did not felt any deep emotion as blue valentine. The feeling of love of Dean to Cindy. And i said to a dear friend of mine right after watching it, i said "ada tak lelaki macam Dean? Sya nak dua tapau satu".. Cinta Dean sangatlah mendalam. Ini lah yang bagi saya cinta untuk kehidupan. He's living his life as for his family. His wife (Cindy) and his daughter (Frankie).. Even dia ada thousand of hidden talent, he choose not to explore all of it because he knew it will not gives him what he plan of not having at the first place which is his wife and daughter (she's NOT his daughter !!!!) Aku paling suka time they having dinner at the Future Love Room.. the conversation... God !!!! taken my mind... out of this world... let me check if i can find the script...

CINDY : Why don't you do something...
DEAN  : Like what?
CINDY : I don't know... isn't there anything you want to do?

Dean thinks about it. Shakes his head.
                       
DEAN : What am I supposed to want to do?
CINDY : I don't know... You have so many things you could do. You're good at everything. You could do anything you wanted.
DEAN : I just wanna be with you.

(ektuli..ni yang dalam script, yang dalam movie jauh lebih baik...)

for the full movie review, you can go check it HERE.

Nanti free2 lagi, aku nak tengok sekali lagi..Blue Valentine...

Hmmm.. movie yang lain, aku nangis jugak tapi tue laa tak sehebat Blue Valentine. For example, Elizabethtown. Dia cerita pasal kasut. Kasut yang pada sangkaan suma akan cipta sejarah hebat. But it turn out tak. Its a disaster. Cari2 jalan pulang.. Jalan2 jumpa gadis bertopi merah.. Dan mereka bersama bersayang.. Huh..

Remember Me..Cerita pasal mati. Dia tak boleh terima hakikat abang dia bunuh diri on his brother 22 birthday. Dan bergaduh betumbuk hingga jumpa gadis kecik molek yang konon faham apa yang dia lalui. Bla bla bla.. akhirnya dia berdiri di bangunan 9/11. Dan mati di tempat kejadian. Ohoho.. rupanya ni cerita 11/9.. Haku tertipu...

Black Swan. Makkkk kiiahhhhh.. aku tengok kul 12 lebih pagiii... Aku confuse tgk cerita ni sebab..bagi aku cerita ni macam cerita hantu.. Seram aku tengok.. Susah sangat kah nak jadi Black Swan.?? Sampai nak gila bagaaiii... Mungkin sebab didikan mak dia kot.. Kesian dia on that age still doing that ehem22 thing to feel alive.. (lalalalalalalalalala...)

Okay bai.. Hari ni nak gi Gaya Street.. Nak g Kay Kay... Macam di KK..sumanya macam di KK...lalalalalalalla....

Saturday, November 26, 2011

Mempersayangi Diri (produk Himalaya)

 Hai sayang............

Best nyaaa habih dah urusan asimen segala. And i think its time to pamper meself !!
Bila aku tenung muka di cermin make up aku ni, aku dok heran macam tak pecaya bahawa jeng jeng jeng

kulit muka aku dah kusam :( tak macam dolu22..
hmm maybe tis is akibat tido tak tentu, stress segala (macam aku yang punya asimen !!!)

So, dijadikan cerita.. aku cadang nak tukar set penjagaan kulit muka ke Himalaya. Macam best.. Sebab bila aku google pasal "produk muka Himalaya" vanyakk orang cakap scrub muka dia vesttt..

And, so as my beeeaaauutttiiiful hair.. Ni nak buat contest dgn ipar aku rambut sapa paling banyak taburan di lantai.. Hehehehe.. I'm seyesly getting bold and bold ogehhh.. Sit ! Ni pasal apa pulak?? Pasal gatal nak belaki ke?? Hahahhaha.. I know im stress over all the asimen and the master paper..

Pas google jugak, aku putuskan untuk mencuba Syampu Protien Himalaya dan Conditionernya sekali.. Manyak jugak orang cakap produk Himalaya ni memang banyak orang percaya biarla asal dia dari India !! Kot kot rambut aku bole jadik macam rambut Rani Mukherjee.. Jangan jewesss taw..

Sok, nak serbu Himalaya di 1B or di Karamunsing. Hopefully suma yang aku nak adaaaaaa...
Sempena tahun baru ni, aku nak ucapkan,

"Selamat tinggal rambut gugur dan wajah yang kusam..."

(dengan penuh keyakinan !!)



Tuesday, November 22, 2011

Mata oh Mata





Apa pun, tahniah buat pasukan Harimau Muda atas kejayaan pulun Emas dari GAruda dalam penalti terhebat di abad ini.. 


Sunday, November 20, 2011

Tiada erti

Apapun yang berlaku dalam hidup,
aku sentiasa ingatkan diri..

"Alhamdulillah.. Tuhan, dengan dugaan dan sakit yang Kau berikan akan ku hadapi dengan sabar dan tawakal. Semoga aku menjadi hamba Mu yang lebih bersabar.."

Ndak da benda nak update sebenarnya.. Just like to have a post on this amazing date..

20.11.2011

Tapi itu lah kan.. Apa yang aku tau, aku sudah cuba sedaya upaya untuk menjadi seseorang (i mean manusia apa adanya) tetapi, pada akhirannya bukan kudrat kita untuk tetapkan putusannya.. Itulah terma "tawakal" itu wujud.. Tawakal harus diwujudkan setelah usaha dan doa dilakukan dengan bersungguh. Serahkan pada Yang Mencipta.. Dan yang pasti Qada' dan Qadar itu suatu yang harus kita percayai..

Apa yang aku merepek ni? Heyyy.. aku tak merepek benda yang karut dan marut ok. Semua yang aku utarakan benar belaka.. Cuma mungkin aku pingin punya entri pada hari yang extraordinary ni.. Aku ingat lagi, setahun yang lalu.. Aku dan dia berharap agar tarikh istimewa ini akan menjadi saksi penyatuan hati kami.. Tapi, sebagai mana yang telah aku terangkan di atas, kita manusia hanya mampu merancang, Tuhan jua yang menentukan.. Di mana suda dia ya? Bahagia kiranya dengan pilihan hati yang lebih sesuai dengan dirinya.. Bahagia lah kamu hendaknya.. Itulah mahuku bagi semua kenalan dan bekas kenalan aku..

Di mana aku setahun akan datang? Skudai? Hahahaha.. Tuhan, sekali lagi aku mohon.. "K" yang terakhir ini.. biarlah aku jua memperolehinya... Namun, jika "K" yang terakhir hanya mendatangkan keburukan dan mudarat pada aku.. Sesungguhnya, Kau yang Maha Mengetahui... Aku berserah..

 menari aku pandai..



 sukaneka aku jugak harapan..

aku dok depan ok...

Hebatkah aku?
Kalau aku hebat, kenapa aku masih di sini..?
Begini?
Semua ketentuan Tuhan :)

Saturday, November 19, 2011

Sabtu yang ketam

Quick hapdet..

Rancangan awal nak all up kemas uma..
mak sya balik senin.. yeahhhhh...

baru sekerat kemasan, habang sya ajak g makan KETAM uma mentua dia..
haisssshhh...
mulanya tak nak pegi...
tapi...
tapiiiii..
tapiiiiiiii..

KETAM tu menggoda...

Jadi sya pegi jugak..
Tapi..ketam tak banyak dah..
(dorang dah makan awal kot...huhuhu..)

Inilah ketamnya..
Untuk pengetahuan semuaa..
Ini adalah ketam suri..sebelum masak, warna dia biru bintik-bintik.
pas masak jadik oren.. :)


Gambar ada sedikit kabur. sebab sya masih tak pandai guna kamera baru.. eh henpon baru.. :)

Sebagai tambahan, ada sedikit hiburan untuk anda. Ni video budak dekat uma mentua habang sya.
Dia tomei. Dia nyanyi lagu tajuk

"Assalamualaikum"


Video pun miring2.. sya baru tau cara rakam.. hahaha..kesiannya sya..!!

Astalavista.


Thursday, November 17, 2011

Love You Till The End (PS ILU)

Sampai ke akhirannya, aku akan mencintaimu...
Wahhh.. vetul ka translation aku tu..
Seyeslydoh..
This movie (PS I Love You) and this song (Love You Till The End),
was so dearly in my heart..
Can not erase not a rhythms, not a words..

Movie dah 3 kali tengok
sekarang baca novel dia pulak..

I wonder if there's really a couple out there
so much in love macam dalam movie ni..
Will be so (envy)..

Pada yang velom222 tengok movie tahun 2007 ni..
silalah tengok..
I guarantee you, all the feelings in this whole world..
plus crying till the end...

Aku sodih lagiiii...
hengat movie ni... huhuhuhuhu...
Hillary Swank and Gerald Butler awesome...............

"A young widow discovers that her late husband has left her 10 messages intended to help ease her pain and start a new life."



I just want to see you
When youre all alone
I just want to catch you if I can
I just want to be there
When the morning light explodes
On your face it radiates
I cant escape
I love you till the end


I just want to tell you nothing
You dont want to hear
All I want is for you to say
Why dont you just take me
Where Ive never been before
I know you want to hear me
Catch my breath
I love you till the end


I just want to be there
When were caught in the rain
I just want to see you laugh not cry
I just want to feel you
When the night puts on its cloak
Im lost for words dont tell me
All I can say
I love you till the end

Butuh

Sebenarnya butuh itu apa?
Kangen ya?
Nggak kan?
Sebenarnya aku butuh apa sih??

Iya..

Aku butuh rasa itu, damai itu..
Nyamannya bila berada di situ..
Aku bukan butuh kamu kok..

Aku cuma butuh "rasa" itu.. "damai" itu...
Aku senang banget sama "rasa" itu.. "damai" itu....
Aku kangen dong sama "rasa" itu.. "damai" itu....

Kapan sih aku bisa rasain balik semua itu?
Aku butuh untuk kamu butuh aku..
KAMU...
ya kamu..

Rasa kangen pd "rasa kangen" !!!

p/s: pada kangen yang meluap-luap..


Thursday, November 3, 2011

Post Buat Zahiril Adzim

Hari ini akhirnya aku berjaya miliki
sang penggerak hati
"Bogel Menuju Tuhan" nama diberi.

Pada teman seblogger aku mula kenali
Nekad dihati
untuk aku mahu punyai
senaskah untuk diri sendiri.

Seluruh Kota Kinabalu pelusuk segala ku cari
tetap ku tak temui
Seorang teman baru di ruang maya menasihati
cuba cari di internet ruang tiada infiniti.

Belum habis bait-bait buku diratapi
ku amati
airmata mengalir tanpa ku sedari
Jelas, anak muda tempatan ini
punya jiwa dan semangat kental dalam sanubari.

Airmataku mengalir saat meneliti
judul "Dia & Aku Kata"
Alangkah bahagianya jiwa andai dicintai
oleh lelaki seperti Zahiril Adzim
pesona taksubmu pada kasih Shera Aiyob
buatku kelu
mindaku cemburu.

Tahniah anak muda kerana berjaya
menapak
mengisi
mengharumi
menggerakkan
minda kosong ini !
dan juga segenap manusia yang kosong seperti tin kosong !

Semoga perkahwinan kamu dicucuri rahmat Dia Tuhan Yang Satu !
Selamat Pengantin Baru.

P/S : Ini bukti aku bagi duit solok buat kahwin kau.

P/S II : Buat Hafiz, aku sudah miliki !!!


Wednesday, November 2, 2011

Jom Mendaki

He's not the one..
hihihihihi.. Ali..Ali... Thanks for that simple advice but yet gives big impact to me this (mooning)..
hahahahaha..

Jom mendaki.. left useless thing behind..left all sadness behind..
move forward.. see the world.. let's "Run The World" !! (bukan aku cakap, ni Kak B yang cakap)..