DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, November 20, 2011

Tiada erti

Apapun yang berlaku dalam hidup,
aku sentiasa ingatkan diri..

"Alhamdulillah.. Tuhan, dengan dugaan dan sakit yang Kau berikan akan ku hadapi dengan sabar dan tawakal. Semoga aku menjadi hamba Mu yang lebih bersabar.."

Ndak da benda nak update sebenarnya.. Just like to have a post on this amazing date..

20.11.2011

Tapi itu lah kan.. Apa yang aku tau, aku sudah cuba sedaya upaya untuk menjadi seseorang (i mean manusia apa adanya) tetapi, pada akhirannya bukan kudrat kita untuk tetapkan putusannya.. Itulah terma "tawakal" itu wujud.. Tawakal harus diwujudkan setelah usaha dan doa dilakukan dengan bersungguh. Serahkan pada Yang Mencipta.. Dan yang pasti Qada' dan Qadar itu suatu yang harus kita percayai..

Apa yang aku merepek ni? Heyyy.. aku tak merepek benda yang karut dan marut ok. Semua yang aku utarakan benar belaka.. Cuma mungkin aku pingin punya entri pada hari yang extraordinary ni.. Aku ingat lagi, setahun yang lalu.. Aku dan dia berharap agar tarikh istimewa ini akan menjadi saksi penyatuan hati kami.. Tapi, sebagai mana yang telah aku terangkan di atas, kita manusia hanya mampu merancang, Tuhan jua yang menentukan.. Di mana suda dia ya? Bahagia kiranya dengan pilihan hati yang lebih sesuai dengan dirinya.. Bahagia lah kamu hendaknya.. Itulah mahuku bagi semua kenalan dan bekas kenalan aku..

Di mana aku setahun akan datang? Skudai? Hahahaha.. Tuhan, sekali lagi aku mohon.. "K" yang terakhir ini.. biarlah aku jua memperolehinya... Namun, jika "K" yang terakhir hanya mendatangkan keburukan dan mudarat pada aku.. Sesungguhnya, Kau yang Maha Mengetahui... Aku berserah..

 menari aku pandai.. sukaneka aku jugak harapan..

aku dok depan ok...

Hebatkah aku?
Kalau aku hebat, kenapa aku masih di sini..?
Begini?
Semua ketentuan Tuhan :)

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..