DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, August 10, 2011

Kebimbangan Di Bulan Puasa


Salam Blogger,


Cehhh..ayat permulaan tu..BLOGGER.. am i a blogger? wakwakwak..


Hari ni masuk hari kesepuluh puasa tahun ni. So far, alhamdulillah semuanya baik-baik aja neng..mas.. Ndak da jugak lapar macam mau mampus tak makan siang tak minum siang.. Betul-betul tak boleh guna lah persepsi orang bukan beragama Islam mengenai kononnya, kalau puasa boleh mati !! Like my boss kan, last year i still remember he said, "Wahhh..you only eat in the middle of the night? And will only eat late evening?? Have to wake up two times at night?? I can not ooo", he said.

Hahahahaha..poor him. Don't know the advantages of fasting. Well, terlanjur kata, sebenarnya banyak kelebihan berpuasa ni. Setau aku la kan, kelebihannya ialah membersihkan / merehatkan perut. Setahun makan macam B*%i..telan jak suma..ndak ingat2 lagi badan dah overweight. Ha, during this holy puasa month la kita ajar perut supaya kurangkan makan. Rehat2 sikit. :)


Akibat dari mengurangkan aktiviti makan ni op coz la berat badan pun akan turun and so as figure kita. Mana yang lemak-lemak comel tu insya Allah akan berkurangan. Dan figure yang slim2 pasti berhasil diperolehi during raya karang. Yahooo... :)


Berbalik kepada cerita kebimbangan di bulan puasa. Hmmm.. korang ada idea tak? Hehehehe.. ni bukan pasal takut pecah (7 hari).. itu normal la kan makhluk kesayangan Allah ni dibagi cuti special yang kompom2 la kena bayar balik. Hahahaha.. Ni cerita mengenai kebimbangan sedikit tentang kesihatan. Teeeetttttt.. jap2 aku cerita. Jangan nak jump into conclusion dlu. Memandai ja korang ya.


You all tau la kan during seharian puasa ni. Ndak da benda yang masuk dalam perut. Cuba teka apa benda ja yang bisa masuk perut? Hehehehe.. kompom2 la angin kan? Kenak lagi yang kuat menguap akibat mengantuk dan yang ketawa mengalahkan murai yang rambut mengurai. Pastilah angin ja yang masuk perut melalui bukaan mulut tadi. Hmmm..


So, angin yang masuk ni.. apa cer?? Huhuhu.. payah nak cerita la. Mesti korang pun menghadapi masalah ini kan? Nak mengeluarkan nya. hahahahhaha.. And for sure la, time solat bunyi2 perut tu. Hihihihihi.. :) Ha..ini lah sebenarnya kebimbangan di bulan puasa iaitu angin dalam perut yang memberontak nak keluar.. dan yang payahnya selalu nak keluar time solat. Alih2 kena amek wudhu beberapa kali. Haisshh.. :) betul ka pendapat aku ni? Hmmm.. Korang jawab lah.. :)



2 comments:

Nak komen? Sila layan diri..