DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, March 2, 2009

Bakal2 Chekgu

Awal tahun ni banyak lak peluang2 utk bukan chekgu yg kepingin jadik chegu (salah seorang dari ribuan pemohon tu aku la hihihiihi) di buka.

Antaranya :

1) Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT)
- Ni paling senyap sekali la... Mksudnya ndak da la p BSN beli nombor pin... Aku tau pun dari teman sefutsal ku... Trima kasih daun keladai kawan..
- Seperti biasa kelayakan nya 5 kepujian dlm SPM termasuk BM la.. n Ijazah mesti 2.75 CGPA ke atas..
- Lau mau apply, amik borang di Pejabat Pelajaran Tawau.

2) Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI)
- Caranya? P BSN bawa duit RM20.60 bagi ic n nama penuh..
- Dapat no.pin dalam bank in slip tu p laman web http://jpt.mohe.gov.my/
- Pandai2 la cari yerk...

3) Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI)
- Ni sama gak dgn DPLI bezanya duitnya kok RM6.00 sahaja..
- Dapat no pin p la laman web http://www.moe.gov.my
- Ni sonang cari nya beb...

Ha kpd bakal2 chekgu.. ceh (utk aku jugak la kot...heheh Amin Amin...
Mudahan kita dapat membentuk generasi yang lebih baik dari kita utk masa depan yang lebih cemerlang, gemilang dan terbilang.. hohoho...

Padahal, ndak silap ku la aku ada temuduga da utk GSTT ni bila yerk? hemmmm...12hb kot.. jam 8.30am... nak apply cuti la awal2..hihi..

Kawan..doakan kejayaan ku ok.. aku berjaya kamu jgk yg sonang jow... nti ku blanja kamu yah.. dain na asi ka? aku terus belanja kamu??... separuh gajiku khusus utk makan..makan..makan...tu la aku makin gundut...hihihi nasib bek ada futsal hihihihi.. tapi apa la sangat la dibuang lau pas men futsal p singgah selalau melantak roti canai, nasi lalap, mee goreng udang... kenak kau milo tarik lagik huiiissss.. sadap jow... penat2 main p melantak bgtu..hahahhaha..

bah sekian dlu cerita ku pasal chekgu2 ha... hai la chekgu..jgnla ko jaat ma aku bah... paling bagus d tawau ba aku ni.. hihihihi... ariossssssssssssssssss..........

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..