DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, June 8, 2009

Kini 1990 ??

Semalam sebelum aku tido, sempat ku nengok2 salah satu blog yg aku follow.. Syukur la aku follow blog tu.. Nti aku bgtau korang blog tu yerk..

Ni nak cerita pasal cerita time kechik2 dlu la.. Mak aku la yg story ni.. Aku dari kecik lg mmg suka menyanyi.. Lagu pertama aku lagu nyanyian Francissca Peter. Judul dia "Kau Lilin Cintaku".. Masa aku suka nyanyi lagu tu mak kata aku baru masuk 5 tahun.. Aku da pandai nyanyi2 nih.. Hehehe.. Aku ingat lagi gmbr lama 1 keping tu.. Mak kata, tu la baju dia beli khusus utk aku pakai kalu nak nyanyi lagu "Kau Lilin Cintaku".. Hehe.. Ntah gmbr tu di mana daa.. Aku jumpa nti aku post la d sini ya..

Ha, berbalik pada cerita asal.. Blog yg aku dok mentioned2 tu kan.. Sebelum aku follow blog tu kan, aku tgh cari lagu2 lama tau.. Aku ni peminat lagu Melayu lama especially dari tahun 1988 hingga awal tahun 2000.. Pas tu lagu2 Melayu aku da kurang dengar sangat.. Bukan tak sokong produk Malaysia, tp nak sokong apanya kalu lagu tak sehebat sengatan lagu2 dulu2 kan?? Dan tak sehebat lagu seberang dan juga antarabangsa..

Cari2 lagu, akhirnya aku jumpa jugakla lagu yg aku nak sgt dgr tu.. Lagu tu lagu lama gak.. Dinyanyikan oleh salah sorang my favourite singer di Malaysia ni.. Fauziah Latiff atau dulu dia lebih suka dipanggil Gee.. Judul lagu tu, "Bukan Kemahuan Fikiran"..

Ha.. Semalam pas aku siap buat blog aku ni yg tak la seberapa indah.. Hehehhe.. Aku sempat lagi nengok2 lagu latest yg ada kat blog tu.. N then, aku nmpk la satu album tuuuu.. Album lama dari Gee gak.. Album tu panggil Kini.. Tahun 1990 la.. Aku mmg minat abis la lagu2 dlm album tu.. Masih hafal tau.. hehehehehe.. Punya aku gembira tak terkata la. Hehhehe.. Korang nak jugak album tu ke? Ha click la kat sini ...



Ni cover album Kini tu..

Yg ni pulak antara album yg aku minat gilak jugak la...




Thnx a lot to blogger yg upload lagu2 lama ni.. Sbb kalu harap kaset kita dlu2 mmg hangkang daa.. Tak leh nak dengar langsung daa.. Thnx again to mp3crypt.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..