DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 7, 2013

Hari Terakhirku 2012


Hai sayang.

Hari terakhir bagi tahun 2012 ialah 31 Disember merangkap hari bekerja iaitu hari Isnin. Macam biasa aku pergi kerja tapi kami orang balik awal sejam. Jam 5 gitu balik dah. Happy sangat sebab semalamnya tu tidur aku diganggu. Ha... cerita pasal gangguan tidur ni, aku pelik sangat. Selama ni, i mean beberapa bulan terdekat ni, aku kalau dah tidur mau bunyi bom kali baru boleh terbangun. Tapi, kalau hari kerja tu macam biasalah mata automatik bangun jam 6.30. Jadi, malam 31hb tu, tepat jam 2 pagi aku terbangun dari tidur akibat mimpi buruk pasal hantu yang aku langsung ndak ingat. Esok dia aku cerita dengan mak, mak cakap dia pun sama mimpi hantu mengigau dua kali bapak bagi bangun. Abang aku dekat uma pun tak nyenyak tidur. Ditambah pedas rasa cerita ni, pekerja "si abang" di rumah depan pun kena ganggu makhluk hitan yang tinggi lampai tu. Huh. Gila diserang kami malam tu (agaknyalah). Tapi, lepas kejadian malam tu, tiada lagi aku diganggu.

Sebenarnya dah lama draft perenggan di atas ni. Aku tiada masa nak update blog lagi. Sorry darling. Busy. Seyes busy. Ni pun aku curik-curik taip dekat opis. Guna NOTEPAD. Hihihi. Emel ke emel peribadi then malam lepas edit boleh publish. Gitew busy aku sekarang. Huhuhuhu.

Tau tak kenapa aku busy semacam ni? Hmmm. mesti korang tau kan? Hihihi. Tu lah pasal nyahh. Aku busy dengan "si abang". Sebagaimana entri sebelum ni, kan kami declare 12.12.12 giteww nak spesel date lah gamaknya. Yang sebenarnya dah lama kawan pun mungkin dalam awal Disember. Aku pun tak ingat sangat. Hehehe.

You all bayangkan lah. Declare 12.12.12. 5.1.13 dia datang rumah jumpa mak bapak aku pasal dia nak dapat restu berkawan dengan aku. Then, esoknya 6.1.13, mak, bapak dan abg amat aku terutama dah tanya aku bila kami nak kawen. Lagi cepat lagi bagus katanya. Mak aihhh. Mabuk aku masa meka serbu aku tu. Si abang pun lepas call aku, bagitau dia pun terkejut sawan angin sepoi-sepoi gitew. Dia lagi suka. Hehe. Gembira sangat dia. Dia pun nak kawen awal tapi tu lah, sekarang masih busy katanya banyak projek kena setel. Lepas PRU, mungkin? Makkkk... seram nyahhh..

Abg amat aku suggest. Lepas PRU. Kalau tak, Jun. Kalau tak, Ogos. Huh. Ingat kawen ni main-main ka? Geram juga aku dengan meka. Tapi, bak kata si abang aku, tak boleh nak salahkan meka. Meka eksited tu at last, aku cakap pasal kawen dengan meka. Hahaha. Kot ye pun, agak-agak la kan? Cepat sangat. Tapi, to be honest, aku dan si abang serasi. Aku suka dia suka bagi aku gelak sebab dia suka dengar aku mengekek. Kalau benda ni menjadi (si abang cakap, kompom jadi punya jangan risau hehehehe..) memang akan super gila busy lah aku karang. Even sekarang pun, kami dah prepare rumah kami. Mak aihh. "Rumah kami" tu.... Pelik gak pertama kali aku mendengarnya. Hehehe. Ala..rumah kecik-kecik jer buat permulaan. Kami nak konsentrate projek-projek lain dulu. Kumpul duit macam gunung baru buat rumah bapak banglo punya besar. Hihihi. Besarnya cerita kami kan? Hihihi.

Buat EX-EX aku yang tengah baca entri ni, cerita ni betul tau. I'm madly in love dengan dia, my si abang. Abang ada cakap, dia syukur sangat-sangat dipertemukan dengan aku yang ganas kalah jantan ni. Seyesly, he change me to be more gentle. Korang jumpa aku karang tak kenal dah. Hikhik. Doakan aku kawan-kawan. Seyes aku sayang mati dia.. Sabrin @ Sahrin Haji Mat Baraim.

P/S: Google la kalau korang dapat jumpa apa2 pasal dia di internet. Kahkahkah. Dia seperti yang selalu aku minta dalam doa2 ku, insan yang tak sentuh internet. Miahahahahahahaha... TQ Allah.

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..