DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, December 30, 2013

Percutian di Ostrich Village Lodge (OVL), Kg. Rampayan Laut, Kota Belud.

Dear you alls,

Ecehhh. salam kepagian yooww..
Just a quick update on our activity on last weekend.
Kazen aku minta kami sekeluarga datang meramaikan majlis hantaran dia dengan cewek manis berbangsa Iranum dari Kota Belud. Alih-alih, bapak aku yang jadi tukang becakap sana yaaa.. siap berpantun lagi. Kau ada? hihihihi... Nama tempat tu Ostrich Village Lodge. Best jugak tempat tu sebabnya lengkap untuk apa-apa acara pun. Meka ada servis untuk meeting room, seminar, even dewan dia pun besar kauuu. Katering ada.. Kanopi ada.. Adehh.. I'm having a thought suda mau buat my wedding there. Ahaks. Bilik dia pun banyakkkk kauu.. Lengkap dengan katil, air-cond, tandas. Tapi, tiada TV. Lols.. Lagi satu, kalau kau guna line telepon DiGi memang baik kau bagi off jer la. Takda line. Kecuali kau keluar dari lodge tu. Hehehehe. Celcom line kuat sana. cantik view dia ooo.. Boleh nampak tu Gunung Kinabalu. Aku ada tanya staff cleaner sana. Aku cakap tempat selalu kenak booked ka? Dia bilang nda jugak sebab meka banyak terima tempahan makan-makan untuk pelancong Korea jer. Pelancong Korea akan datang dalam jam 4 petang. Meka tak tidur situ cuma makan jer and menjalankan aktiviti paling siok katanyaaa.. Which is watching fireflies.. mau pigi tempat tu kena naik sampan. Siuk bilang pekerja tu.

Kalau korang nak pigi sini better bawak kete yang besar sebab jalan masuk ke tempat ni ehem2 la best dia. Jauhh jugak nak masuk sini. Lepas tu kalau jalan terusssssss lagi akan jumpa perkampungan Iranum jugak and sebelah dia laut sesuai untuk memancing. Tapi, siang mesti pigi sebab no lampu jalan. So malam memang gelap gilaaaa.. And you can see ada banyak tanah perkuburan. Ngeeeeeeeeeeeee...

Ok. Ni antara gambar yang sempat aku snap khas untuk tatapan korang.

Oh ya, si abang pun ikottt.. Siok banar dia bilang. Hehehehehe..


Si Abang marukuk la sejaaa..





Cantik kan pemandangan laut dia? Paling di sukak tu pelancong Korea tinguk sun set.




Warung Pendekar Mustar daaaa...Ni warung sebelah saja sama tu lodge. jalan kaki jer dalam 300 meter. Eksesais pepagiii...



Mee guring dia punya laaa... Hehehehe..


Eksesais la sangat nyahh. Minum neskupi nai.. Aku minum 3in1 old town white coffee.


Ada munyit dipelihara. Nama dia Roro.




Ni pejabat dia. Santai abis tempat ni. No rules on check out yaaaaaaaaa tuan2 dan puan2. You can check out anytime you want..






Ada quad ride. Giteww.. Sewa ni.



Yang ni ektuali bilik pameran kaum Iranum. Cantik. Ada tempat kawen. ada macam2. Ada gift juga untuk dibeli.


Mini mart kedai ni sebelah lodge. Satu building.



Yang bangunan besar sikit tu Pusat Internet Kg. Rampayan Laut. Yang kecik sikit tu kedai runcit sebelah saja ni lodge.


Ni pamplet OVL.



Ada muka Pandikar Amin sanaaaa.. jagakkk...


Cantik kan siling dia? Huhay. Siling macam ni ada di pejabat saja. Kami suka santai sini sebab ekon dia sejuk. Ngeeeeeeeee..

That's all guys.. Sila jeles.

Ya ampunan. Sori lupa wish. Selamat Bertunang kazen ku. Alvin.

2 comments:

  1. Hahaha lucu juga cita ko ne bro tpi saya nak betulkan orang kampung 2 tu bukan bangsa iranum tapi iranun hehe.. ty sup

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa.. ya ka? sori2.. bha tq baca..

      Delete

Nak komen? Sila layan diri..