DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

Monday, June 11, 2012

Cara nak putihkan badan

UPDATE 11 Aug 2012.
Sapa yang seyes nak cream ni, ada jual dekat McDonald 1Borneo. Dorang buka 1 booth dekat McD tu. Ok? Beli sendiri. Saya tak ambil order. Sekian. Terima kasih. :)

Hi darl,

Sebenarnya banyak cara kan yang kita semua tahu cara nak putihkan badan ni. Tapi, kerana faktor malas dan tiada masa yang buat kita berat sikit nak spare masa putihkan badan. Bukan untuk siapa-siapa juga kan? Untuk kepuasan diri sendiri dan pasangan (bagi yang dah berkahwin). Produk ni kecil sahaja dan murah juga. Adik saya yang perkenalkan. Senang sangat cara dia tau. Gosok-gosok ja di area badan yang nak diputihkan. Contoh, dalam opis time bosan-bosan menghadap komputer, rileks la kejap amek krim tu dan sapu. Kesan dia best. Kulit jadi licin dan sedikit putih (sebab dia bagi hilang daki-daki kot) ;p Tapi, dalam instruction cakap for best result, lepas mandi baru gosok. Aku ni men hantam jak.. Hihihihi..

Penat you all baca kan? Hahahahaha.. Ok la nama produk tu...................

Ryana Beauty Vanishing Cream Skin Care Beauty.

Nama macam untuk muka kan? Tak berani aku letak dekat muka. Sebab kesan serta-merta. Kulit muka kan sensitif so, jangan nak tenyeh di muka ok? Beli di Karamunsing Mall, KK. Harga RM15 sebotol kecik ni. Beli 3 botol RM35. Hihihi.. Cuba la yerk..

Mutu gambar kurang memuaskan. Maaf :(

43 comments:

  1. okla letak kat muka...jerawat pun kecut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ya ka ? hmm.. will try kalau ada jerawat tumbuh d muka.. hehehe... tp, mmg seyes la produk cuci muka narakashiwa chacoal tu.. kulit muka saya jadi licin jerawat pun malu2 dah nak kuar. hehehe..

      Delete
  2. cmne kalo nk bli..sye duk johor..xde wt post ke..

    ReplyDelete
  3. sye nk bli...tpi duduk johor..lah x kalo pos..

    ReplyDelete
  4. cmne kalo nk bli..sye duk johor..xde wt post ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sue.. saya ada tlg sorang amoi dari kuching. dia pun nak beli gak. last week sya takda masa turun kk dan cari cream ni. insya Allah this weekend. if u really interested, leave ur email or add me in fb. ok ? thnx.

      Delete
  5. Sis, dekat KK je ke ada jual?
    Nak ebli tapi sy dok KL..=(

    ReplyDelete
    Replies
    1. manufacturing in selangor juga. tak tau la jual mana lagi sebab last i tengok di 1Borneo dah tak da kedai tu. sori.

      Delete
    2. salam.nyampuk kejap ;p
      xsilap time bli cream ni kt 1Borneo ari, promoter tu ckp kt Times Square kl pn ade :) ..bole g carik kot.sekian ^,^

      Delete
  6. salam.kat times square pn ade jugak la..promoter ari tu ckp :) ..bole try carik kt sane kowt.

    ReplyDelete
  7. hai semua.. baru2 ni ryana beauty ni ada kt giant tawau.. bila tengok perkataan 'vanishing' biasanya agak bahaya sbb ada merkuri or bhn kimia tp promoter tu kata xada n telah berdftar di bwh KKM.. last2 sy pun 'terbeli' 5 botol sbb promoterny mmg hebat berckp.. tp smpai umah sy agak ragu2 nk pakai so sy surf web bpfk KKM utk cek Notification no. smaada produk ni betul2 terdaftar.. malangny 'no result' dlm searching yg saya buat.. mybe saya salah, so cuba semak sendiri dalam web bpfk KKM.. produk ni cam kena promote kt sabah je.. musykil jgak.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for your comment. :)
      saya tak banyak pakai cream ni. cuma berabis hari tu letak d siku. siku saya dah bersih.

      Delete
    2. saya pun beli kt giant tawau yaa smpai 5 botol skali , then check kt bpfk tu . yup , no result . how can ?

      Delete
  8. saya da check d BPFK KKM.. produk ni berdaftar. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  9. BPFK Kementerian Kesihatan Malaysia

    Masuk je Information on Product Searches. Pilih Quest 3 ( klik Cosmetic Product Only..

    ReplyDelete
  10. Sis, reply my message on facebook pls :)

    ReplyDelete
  11. ada lg tak produk ni?nk pesan..sy stay kat johor..ssah nk dpat meh..plis sis :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduyai. Sori daling. Saya tak jual cream ni tau. Dekat KK ni pun dah susah sgt nak jumpa kedai yg jual. Huhuhuhu. Sori.

      Delete
  12. saya pun ada juga terbeli krim ni kat giant tawau.....da coba mcm ok gak.....kata penjual tu, klu d habis botol jng d buang...dorg akan bg botol yg baru pula....

    ReplyDelete
  13. Ok jew.. Dah guna.... Beli dekat giant twau... 6 botol RM50... Muka jd licin dan bersih...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh. pakai di muka? hmmm.. tq for your update. :)

      Delete
  14. errr , nk tnya lau bdak skolah , ble guna cream nyh tak ?? n brapa lma masa untk cream nyh brkesan ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk. budak sekolah baik tak yah pakai. kulit masih muda. :)

      Delete
  15. hye...bole sa dptkan no hp ryana beauty nie? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye again..kalo sa oder ma awak bole ka?

      Delete
    2. minta maaf. saya tak jual cream ni tau. dan tak tau di mana nak beli. dapat ni pun dah lama sbb adik saya belikan.

      Delete
  16. kat klang ade x stokis dye? nak jugak.. hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. 017-221 2084 / 017-565 8305 / 019-466 6062 / 017-255 7204
      ni number yg ada dekat botol tu. kilang dekat puchong, selangor.

      Delete
  17. yer...ade jual kat giant tawau. saya buat masker kat muka...dalam 15-20 minit...then basuh. boleh jugak kalau nk bawak tidur 1mlm. Parut2 hitam kat muke hilang.kulit bersih cerah. then kadang2 saya gosok krim ni kat bekas2 luka kat badan. Saya suke bersukan. So mmg byklah bekas2 luka sbb jatuh mase main kat padang. Gosok2 je dgn krim ni...hilang dan bersih. Tp krim ni mmg susah cket nk dapat. Jualan on9 takda. Tp kalau ade sesiapa yg berminat nak krim ni...sy boleh tlg belikan n pos. just add or pm me di facebook Iyla Zoella.

    ReplyDelete
  18. sape nak krim ni..boleh pm or add me di facebook Iyla Zoella . mungkin sy boleh dapatkan di giant tawau.

    ReplyDelete
  19. hakak pun ada guna..memang best..jeragat kat muka dah pudar. best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak beli kt mana? Sy pon teringin nak try.:'(

      Delete
    2. Sya pun tak tau beli dkt mna suda. Sya share cerita je. Taj jual pun. Sori.

      Delete

Nak komen? Sila layan diri..

I'M A SULUKIAN !!