DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, September 27, 2014

Aktiviti yang Sihat di Kampung Kelanahan, Papar

Hai semua. Assalamualaikum..

Dalam sebok-sebok ai ber asimen nih, ai nak jugak release sedikit tension dengan memblogingkan diri. Ok, Minta maaf lah sebab guna bahasa yang rojak. Ini adalah tulisan bukan formal ya kawan-kawan. Kalau eden berformal eden guna bahasa formal walaupun dalam penulisan. Hihihi. I love Bahasa Melayu tau.. :)

Ok. Sekadar sharing jak. Before ai start ber asimen, ai dengan hubby buat banyak aktiviti di sekitar Kampung Kelanahan ni. Best tau.. Rupa-rupanya di kampung ni ada pantai yang tersangatlah besar dan tersangatlah bersih. Pantai ada dua bahagian. Bahagian satu di Pantai Telinting dan 1 lagi di Pantai Manis. Pantai Manis ni memang banyak org tau. Pantai Telinting tu belum lagi banyak yang tau sebab jalan masuk dia belum ber tar. Huhuhu. Jauh pulok nak masuk ke kawasan pantai tu. Sebab tu la kali kurang sangat orang tau pasal kewujudan pantai tu. Hehehe. Syukurlah kan? Sebab kalau banyak orang tau, kotor lah pantai tu gamaknye.. Huhuhu..

Aktiviti kami laki bini yang menghitamkan kulit ai :( ialah aktiviti berbasikal. Haaa. Ko pikir? Kami berbasikal ke kawasan bakau dan jauh ke pelusuk hujung kampung hingga sampai ke landasan keretapi lagi. Hehehe. Kata si abang, dulu-dulu orang Cina yang dari Mainland China yang buat jalan keretapi tu sebab masa tu kita orang Sabah tak pandai nak buat jalan keretapi tu. Batu dia pun pelik. Tak pernah jumpa. Hmmmm.. So, ni gambar yang sempat ai ambil untuk tatapan you all..

Dua buah beskal...

Lain kan batu dia? Hehe..

Banyak rangit !!!

Tempat karbau mandi manda !

Tengok si abang tu. Memetik lemiding.. Yummy....

Pantai Telinting
Bergaya sopan di Pantai Telinting !

Pantai Manis. Kami memancing nih.. Hihi..

Tengok gayak Adam dan Alya dengan mummy nya.. Pertama Adam nda mau langsung pijak pasir kegelian dia. Sekali auntynya ni bawa main uma pasir, nehh nda mau naik lagi ya.. :)

Sioknya.. 

Tengok mamak dan bapak. Gembira sangat meka. Mamak mau dipaksa ya pigi mandi. Kata Alya, "Macam kau artis !" Hehehe..


Jadi? Semat kan pantai nya? I love it. Tapi, buat masa ni, Nda bole dah pi pantai. Ai busy !!!! Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...




No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..