DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 29, 2015

Second Trimester

Salam you all,

Tired. Sleepy. Bored. Not comfy.

Haa.. tu la perasaan yang paling malar aku hadapi sekarang. Apa tak nya. Ni gara-gara opis jugak. Too much thinking. Rasa bosan hari-hari macam ni.

My baby? She's ok. (Eceh.. yakin-yakin aku kan?) Ngeeeeee.. Well, it's the bonding. Itu apa yang aku rasa kan lah. Dah masuk 6 bulan nanti aku scan la. Mudahan tepat la jangkaan aku dan suami ni. Kalau tak tepat pun, kami terima juga. Hehehe..

Perut dah makin membesar. Muntah-muntah dah kurang. Muka dah hilang abis tu jerawat segala. Shining shimering gitu muka aku sekarang. Banyak orang tegur, berseri-seri sangat !. LOL. Alhamdullilah la kan.. Hehe..

Mengantuk ni pula sebab banyak tidur kali. Awal tidur. Awal bangun. Hmmm.. terbayangkan katil di rumah. Aisshh sedapnya ni kalau baring barang sejam. Huhuhuhu..

Oh ya. My mom semua di Tebobon dah moved ke area kami sekarang. Hari ni la meka masuk uma baru. Best sangat-sangat. Yeay. Dah ada environment baru. Bosan dengan environment lama tu. Sampai buat aku menyampah gi sana. Kihkihkih..

My husband? He is getting very the very sihat. Bak katanya, "tengok baja la." Hahahahaha. Kurengg betul. Ya tau la kita ni sedap masak. Sedap-sedap. Hahahahaha.

Tak sabar rasanya nak cuti bersalin. Nak tengok baby. Nak rehat di rumah. Biar segala keriuhan ni sepi. Malas nak dengar orang bertekak hari-hari. Malas.

Harap-harap baby sihat lah hendaknya. Tak dapat penyakit kuning tu. Aku makan kurma hari-hari tau. Orang cakap sangat ampuh untuk melawan penyakit kuning baby. Nanti masuk bulan ke tujuh, aku minum suus kambing la pulak. Pun untuk elak penyakit tu. Aku nak sangat baby rehat di rumah dan bukan di hospital. Huhuhu. Palis-palis.

Ok lah. Nak tertidur aku meniap ni ha.. By the way, ya i missed you bloggie.. Ada banyak kan gambar dekat bawah sekali tu? Tu gambar-gambar from my IG akaun tau. Hehehe.

Ok byeeeeeeee..


No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..