DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, December 7, 2015

The waiting (week 37)

Salam semua...
Alhamdulillah. Sekarang aku berada di minggu ke 37 tempoh mengandung. Baby aktif, berada dalam posisi yg betul dan normal berat. Syukur yg teramat.
Berada dalam tempoh ini suatu yg cukup menduga bagi siapapun wanita. Berat tiba² bertambah sekilo dlm tempoh seminggu. Sungguh mencabar. Baru kini ku tau mngapa kebanyakan wanita sarat mengandung gerak jalannya sangat membingungkan. Rupanya kerana kaki cukup beban membawa muatan. Selain tu, celah paha or should i say area atas kemaluan sangat mencengkam. Si baby suda berada hampir di celah pintu rahim.
Subhanaulah. Sungguh ajaib kan? Siapa sangka seorang wanita yg umum anggap enteng, rapuh,  cenggeng, penakut mampu utk membawa bayi dalam kandungannya. Huhuhu.
Menurut nurse di klinik, aku dah perlu sedia utk peringkat seterusnya iaitu beranak. Baby dah matang. Tapi aku belum lagi ambil cuti. Ingatkan beranak baru ambil cuti. Huhuhu. Macam tak terdaya dah nak keja ni. Tengokla mcmana minggu ni. Kalau baby belom nak keluar, i have to use other way utk cuti.
Baby kesayangan mama, bila baby mau keluar sayang? Boleh mama rehat nak. Huhuhu...
Harap blogger dan pembaca yg membaca entri ni, maafkan segala salah dan silap saya. Kiranya pernah mengguris hati kamu², sungguh ku minta maaf dr hujung rambut ke hujung kaki. Halalkan segalanya.
I guess im ready to deliver to be a mom. Huhuhu.
Doakan saya ya? ✌

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..