DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, April 25, 2015

happy birthday mama !

alhamdulillah tua lagi setahun. syukur diberi kesempatan hidup di dunia Mu ya Allah.

sebenarnya dari awal minggu ni aku rasa tak sihat badan. terutama sebab kena ruam yang melampau² sakitnya sampai menyukarkan pergerakan aku. kemarin jumaat pun aku tak dapat keja. khamis petang aku balik awal sbb tak larat perasaan tu.

jadi, kiranya dari mala khamis ku terlantar baring saja di rumah. kesian si abang yang buat semuanya. huhu. sorry.

sempena birthday ku si abang rancang mau jalan² ke poring mungkin. tapi aku tak sihat. jadi semua pun dibatalkan.

keja aku baring dan merengek kesakitan. huhuhu. lama tu beb.

sabtu pagi si abang dah tak tahan tengok aku makin pucat, dia kata lepas dia abis keja, kami ke klinik. aku iyakan.

jadi menuju la kami ke kk sebab si abang mau jugak aku jumpa doktor perempuan. kk ni susah mau jumpa doktor perempuan oo. ada pernah ku jumpa tapi di papar. that doctor is a no good one. banyak mulut. sampai aku taubat tak mau jumpa lagi.

so, ke Klinik Dr Suzanne la kami. nasib klinik belum tutup sbb sabtu klinik tutup pukul 4. masa tu Dr Suzanne takda yang ada doktor ganti tapi nasib pompuan gak. so im glad.

doktor tanya bila last period? aku cakap bulan 3 tanggal 19. terus doktor suruh misi ambil kencing aku utk test pregnant. masa tu, doktor tengah bincang nak bagi ubat apa. dia kata nak bagi antibiotik, to kena tunggu result urine test.

berapa minit kemudian, misi datang dengan muka terkejut dia berkata "nah, doktor, mengandung".

.
.
.
.
.
.
.
.

sunyi kami semua sekejap. macam ada malaikat lalu. erkkk.

then, kami semua ketawa. doktor cakap nah hadiah birthday kau. wahahahaha. aku punya ketawa dan senang hati sampai lupa diri masih sakit.

so funny. doktor tak jadi bagi ubat antibiotik sebaliknya dia bagi aku vitamin asid folic utk baby katanya. erkk. aku tediam. aku cakap dgn doktor aku masih bingung. hahahaha. abis aku diketawakan doktor dan misi. malu. haha.

walaupun tahun ni tak makan kek macam selalu, tapi berita ni sudah cukup sebagai pengganti malah lebih lagi. hmmm..

misi kira, katanya kandungan dah masuk 5 minggu 3 hari. ngeee..

doakan aku dan baby ya semua. bye2.

ps: i miss u bloggie.. muahh.

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..