DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 12, 2015

My First Trimester

Alhamdulillah syukur atas rahmat dan keizinan-Mu Allah S.W.T.. memberiku peluang merasai pengalaman demi pengalaman wanita mengandung ni.
I'm coming to my 8 weeks this Thursday. Bagi kebanyakan pregnant lady, they experience morning sickness, right? But i'm not. I'm having evening sickness yang tempoh lagi panjang dari morning sickness. Perasaan mual mula selepas aku lunch hour which is around 2.30 pm. And it continues until midnight. Awesome you know.
Semalam aku rasa paling naya sekali. 11.30 malam aku vomit sampai hilang suara. Goshhh.. Sandi yang amat. Then, perut pun dah tak selesa sampai lah ke pagi. Bangun-bangun, aku malas dah nak keja. Lapar kot. Dengan tak semena-mena aku terfikir nak makan bubur ayam. Haishhh. Lepas si abang siram tanaman dia di belakang rumah, aku minta dia belikan aku ayam dan kiub pati ayam.
Lepas tu aku gugel la resepi. Cian kan? Huhuhu. Lone ranger ku rasakan. But, what to do. My mom jauh. :(
Pung pang pung pang. Siap lah bubur ayam aku ni. First time masak bubur ayam. Nasib baik kurang bahan, kalau tak, sejibik bubur ayam mcd tau. Ahahaha.
Nah belanja sejibik gambar.
Oh ya. I also kena penyakit batuk² yang as if never ending sudah ni. Ampun.. Sabar la kan. Begitu lah dugaan sebagai ibu mengandung ni.
Actually, post ni suppose to be out pagi tadi. Tapi, disebabkan line maxis sini macam sampah, sampai ke malam dia stay di draft folder. Ampunnnnn..
Ok babye...

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..