DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, May 25, 2015

44 penyakit ibu mengandung tanggung

I'm coming to my end first trimester. Hopefully after this, I will become much better.

Susah tau mengandung ni. Seyes. Banyak sangat penyakit yang melanda. Dalam entri ni aku list all penyakit yang melanda diri aku ya. Sebagai memori dan juga panduan ibu mengandung lain yang membaca blog aku ni. (if any)..

1) batuk
2) mual
3) muntah
4) jerawat
5) kencing²
6) tak lena tidur malam
7) peluh berlebihan
8) badas
9) pening tak bersebab
10) hormon tak stabil
11) demam selesma
12) mengidam
13) sakit pinggang

Tu jer setakat ni. Nanti ada lagi, aku update. ngeeee.. Masuk minggu ke 10 ni, batuk aku kejap hilang kejap datang. Ni yang paling aku stress sekali. Sampai org opis muka ketat dengar aku asik batuk. Oiii ni bukan penyakit la.. Ni pembawaan budak pahe dok?!

Hari ni aku tak kejo lagik. Suma sebab bersin yg gila tak putus semalam. Sadis sungguh. Yang tambah sedih, sakit apa pun tak bule makan ubat. Ngeeee.. Sandi2...

Setakat ni ubat utk batuk ni, aku minum air limau kasturi, kicap dan garam. Ada kurang sikit dlm tempoh beberapa jam. Lepas tu balik juak. Huhayy.. Sabo jer la ya... Agak² baby pompuan ke ni? Hehehe..

2 comments:

  1. happy for you darl~
    jaga diri k... jaga makan juga. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk. happy.. ok la happy. hihihi.. thnx darl..

      Delete

Nak komen? Sila layan diri..