DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, March 19, 2011

Model Rumah Kecik

aku suka sangat tengok model rumah-rumah yang kecik-kecik tu..banyak dekat shopping mall kan? ha..ni kali aku tengok from a scratch sampai la model tu siap..susah jugak tau rupanya nak buat benda comel ni..adalah dalam 3 minggu jugak bakal designer dekat uma aku ni membina nya..ada 5 buah model rumah yang dorang buat tau..jadi jangan cakap lah how mess my house is during that time..huhuuhu...but it's really nice tau bila dah siap..comel sangat-sangat... jom kita tegok hasilnya...

Rumah 1 : Actually my favourite one..but dont have the chance to take some pic inside..tuannya nama Boy..cute looking guy..hehe..this house is English look..macam rumah YB pun ada jugak yang atas bukit..hmm nyaman..i really like..macam nak buat uma cam ni lau ada rezeki karang..hehehe..Boy, i pet this one yah..ahahhahahaha...atas ada 4 bilik..master room besar...siap ada cabinet baju tau...sliding door lagi..sygnya tak sempat nak ambek gambar...huhuhuhu...dalaman uma ni sangat2 cantik..orgnya sangat detail buat barang...katil, meja,komputer, tv,meja, bangku..oooo bencinya tak sempat ambek gambar...huhuhuhuu...

Rumah 2: Kesenian Islam sikit..tuannya nama Nafi..botak2..tak makan lada..lau makan lada kepala dia gatal..ahahhaha..lawak kan?.. mak aku cakap rumah Nafi macam rumah org India..sebab luas dan semacam ada tempat untuk menari...teru s aku ingat lagu dlm filem mujse dosthi karoge?...hehehehe..ketawak budak ni bila aku nyanyikan dia lagu ni..hehehehehhe...
Rumah 3: ha..ni uma anak org kaya...model rumah pun rumah org kaya jak mampu buat ni sebab dari luar mmg dah guna marmar...hehehehe..byk tiang...dalam ada banyak ruang tamu..5 kalau aku tak silap...dalam dia tak siap pemalas sikit budak ni...org lain sibuk buat interior dia sibuk jalan-jalan you know la kk bukan macam tawau kecik..hehehehe..
Rumah 4: Hahahhahaha..rumah ni bilang adik aku macam rumah katun Smurf tu..ala katun warna biru-biru tu...hehehe..aku jarang nampak tuan punya rumah ni..nama dia Boy jugak tapi ada gendut belakang sebab dia ni gendut sikit dari Boy cute tu..rumah ni yang cantiknya tangga dia...tangga org kaya..ahahhahha...dia sempat buat bilik riadah tau..dalam bilik tu ada set karaoke...cantik sangat2...serambi atas uma ada tempat lepak duduk..siukkk betul la lau jadi uma betul..huhuhu..

Rumah 5: is rumah my brother..paling moden sekali...suma ada kat dalam...set tv cantik-cantik...ada garaj kereta...yg ni jak la aku sempat gambar dalam dia...korang tgk la how cute barang-barang kat dalam uma ni...
now kita tengok inside the house...........



comel kan????

4 comments:

  1. terus aku teringat masa zaman belajar dulu.hahaha~

    memang org gila...benda kecik2 tu,hilang 1 pun terus mengamuk.

    ok,model2 aku semua tinggal d rumah akak aku. ntah2 da kena makan tikus.

    ReplyDelete
  2. comel kan cat?..nasib masa drg buat tu aku busy ngan asgmnt..lau ndak mmg aku la yg penyibuk buat itu ini..hahhahaha..

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..