DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, September 8, 2012

Update Syawal 2012


Salam dear,

Sori yooo sebab tak update belog nih. Bukan tak da masa. Masa tu ada. But the real problem is...don't have story to update. :( kamu percaya meh aku ni tiada cerita ? miahahahahaha..

Syawal 2012. Yup. Macam biasa balik Tawau la. 10 hari cuti tu. (Habis cuti tahunan aku huhuhuhu) Sepanjang-panjang cuti tu, aku dengan famili jak. Friends ? Nope. Nope at all. I think dah jadi kebiasaan yang harus aku terima kot. Beraya sorang-sorang. Sebab most of my friends di Tawau ni sudah berumahtangga. No more raya sama-sama. Even SMS say selamat hari raya pun tarak. It's ok la kawan. I know you all buzy sangat-sangat dah. Lain busy atur laki atur anak atur mentua. I maafkan you all. :) Maafkan aku sebab aku masih sendiri hehehe bukan mahu ku ok? Sabo jer lah kiah..

Sepanjang di Tawau, langsung tak da hati aku nak jalan-jalan ke bandar. Nope. Nope at all. Sebab ? Suka hati aku lah kan. Hahahaha. Cuma malam sebelum balik KK, aku ada kuar dengan sorang kawan (kononlah kawan) jauh dia datang dari Lahad Datu semata-mata nak jumpa aku. Romantik la tu konon. I like you but kau tu kumbang dalam taman. Malas nak main dengan kumbang spesis kau. Nanti marah segala bunga, pokok, daun dalam taman tu dekat aku yang menten cute ni. Aku bukan nak sangat main dengan kumbang tu dan spesis-spesis kumbang macam tu. Tapi, tu la kan orang dah jalan jauh pencilkan diri buang sayap dan bla bla bla bla... tetap jugak datang spesis tu dekat aku. Hish ! Dah nasib aku kot kawan dengan kumbang spesis macam tu :( not my fault ok ! dem i don't like. Kuar dengan dia tu, aku sempat melihat keseluruhan bandar Tawau dari bangunan yang paling tinggi di Tawau. Dalam hati, "lip lap jugak Tawau nih.."

Cerita lain lagi. This week la jugak ye. Contact yang aku dah lama buang satu demi satu contact aku balik. Yang satu tu aku dah delete number dah. Jadi, bila call in (dengan tak pernah mengingat number orang) aku selamba je la sambut. "Moshi-moshi, sapa ni?" Alamakkkk.. nyesal aku sambut. Rupanya kumbang dalam taman Brunei yang call. (ha, yang ni bukan kumbang LD, ok). Dah tersambut, cakap je la kan? Tak kan nak hang up pulok.. Tau apa dia cakap? "Hai you... sorry lama tak call. Selamat hari raya tau. Maaf zahir dan batin.." (dalam hati aku..maaf ??? nak ku lempang je muka kau..dasar penipu cakap kumbang luar taman rupanya kumbang dalam taman !!) Then, aku pun cakap je la "Selamat hari raya juga. Ok bye. Saya nak sambung keja !" Tut.. tut.. tut.. Ha, padan muka kau.. Hahahahaha.. Contact lain pulak.. msg di mukabuku. Jugak nak say selamat hari raya. Point dia nak mintak ampun salah silap dia. Hek ele. Macam dah aku maafkan lama dulu. Hahahaha. Ntah pape ntah. Aku pun ucap je la selamat hari raya jugak. Tapi dia ni best. Dia sempat puji gambar pic mukabuku aku yang cute tu. Miahahaha. Tq you. Dan banyak lagi la msg whatsaap bla bla bla datang..kalau aku nak cerita sini kang bosan korang baca.. hihihi..

I think tu je la ceritanya..doakan je la jodoh aku tak sangkut dengan kumbang orang. Malas aku nak dapat cop percuma perampas bahagia orang ! (aku tak da hati nak rampas lahhhhhh....)

Ok bye !

p/s: Selamat hari raya maaf zahir !! hihihihihi..

 Alya pun sempat menyebok di Tawau 2 hari..

 Budak ni dibotakkan bapak dia sejurus berakhir upacara cukur jambul

 Budak ni marah dekat aku sebab aku asyik main dengan Alya jak. 
(dia jeles dan marah sampai tetido)

 Budak ni nama Chef Aiman. Ada dua taik lalat dekat mulut. So, dia sangat lah murai. Kalau jalan jauh, baik bawa dia ni sebab ko lagi suka dengar dia celoteh dari dengar lagu dekat radio !!

Gambar ni kuku aku. Tak da kaitan dengan entri pun. 
Saja nak tayang kuku aku yang cute nih !

Ni lah sebahagian besar kuarga belah mak aku. Ada tiga kuarga tak termasuk. Dorang lambat datang beraya uma atuk aku. :( kalu tak, mesti lengkap nih............ hish !

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..