DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 20, 2012

Lelaki yang cari bala

Hai semua,

Hari ni sebenarnya, angin ku turun naik. Pagi naik sebab jem di Sepanggar. Tengahari sejuk sebab hujan dan kerja pun lancar. Petang sejuk sebab jalan ok jak. Malam naik lagi sebab terima sms macam bangkai. Aku ni tak juga jahat sangat tak lah baik sangat. Bilang orang cukup-cukup saja. Sedang-sedang saja. Cakap pasal jem di Sepanggar tu, apasal lah makin teruk ya? Please lah do something to that annoying "LAMPU TRAFIK" yang tak ketentuan peri pentingnya tu. Jem sampai IP ooo. Huhuhu. Nanti ada masa, aku nak  cerita pasal jem yang makan dalam tu.

But why on earth orang keep underestimate me? Aku tak kacau hidup orang tau. Pasal la orang ni jahat sangat dekat aku? Tak pa lah. Aku anggap semuanya dugaan Allah. Sebab aku adalah manusia cekal hatinya. Biar dimacam-macamkan orang, but aku tetap keep on going. I know i can. I still have my beloved parents who love me more than anything in this world. I have my bro yang sayang aku. My ipar who always stick to me no matter what. Dan kawan-kawan maya yang ada-ada saja celoteh meka di Twitter. Aku tau ada insan di dunia ni yang masih sayang aku. Tu sebab aku masih kuat dan cekal.

Nah kan panjang sudah.

Ceritanya sebenarnya begini. Aku terima sms dari kawan jugak la nama dia ni. Kenal dari facebook la. Dia aku tengok jual baju sukan jersey segala. Aku memang minat jadi accept jak la kan. Lama-lama dia tegur chat la. Okay fine. Dah tua. Aku anggap kawan-kawan. And suddenly akhir tahun lalu kot "abang" ni cakap ada projek nak buat di KK minta aku tolong supply barang. Jadi, aku pun minat lah nak tolong sebab barang dia nak tu memang senang dapat di KK ni. Oh ya "abang" ni orang semenanjung. Cerita punya cerita, ndak jadi projek tu. Aku ok jak lah. Nak buat apa kan? Bukan rezeki aku. Jadi, aku pun dah tak berhubung lah dengan "abang" ni.

Tiba-tiba..........................


Tu lah sms yang aku dapat. Cilakak betul orang tua tak sedar diri tu. Cukup baik ni aku tak siar habis number kau pakcik. Aku cover sikit bala kau ni. Orang dekat Palestine tu berjuang nak keamanan negara dorang. Ni kita ni duk Malaysia yang aman damai ni nak cak bala terussss. Eh, sodar-sodar lah sikit diri tu pakcik. Ada anak pompuan jugak kan? Apa kata karma ni datang balik dekat anak kesayangan pakcik? Best tak?? Hangin betul aku yob. Ingat aku ni pelacur ka? Babs tul. Ni lah akibat terlalu aman. Tak menghargai nikmat rezeki yang Allah dah bagi. Kang di bagi cacat kau kang. Haaa baru tau langit tu tinggi ka rendah. Aku tau pakcik tu suka skodeng blog aku ni jugak. Kau jangan main-main sama aku pakcik. Aku ni blogger. Sukak hati mamak bapak aku nak publish apa yang aku rasa patut disiarkan supaya orang tahu masalah dunia ni sekarang. Hish..geram betul aku nih.

Oh ya pakcik. aku nak share nanti dekat Twitter aku. Buat hesteg #MalaysianProblem ke..#MasalahMoral ke.. #KKCity ke.. Baru kau tau aku siapa. Ni buat peringatan manusia-manusia hidung belang diluar sana jugak. Mentang-mentanglah aku belum kawen apa kau ingat aku desperate sangat ka mau laki orang?? Dem lelaki-lelaki jahanam ni.

Ok aku dah marah tahap gaban. Sekian cerita amaran dari aku ni. Sapa lagi mau cari publisiti murah. Sila sms atau buatlah apa-apa yang kasi panas aku. Makan kamu marah aku ni.....

Ok bai.

4 comments:

  1. Lelaki memang x boleh di layan.
    Layan sikit mula lah horny.
    Hahaha... lagi2 dah tua, di layan ppuan muda.
    Perasan la trus... pastu try laa pancing kununn...
    ingat kita ni trus trus mau n suka di pancing begitu. tolong lah yaa... bisnes la, apa laa,
    last-last ayatnya cam haramm... hilang respek trus jadinyaa... kan? hanya sbb seorang pakcik yang buat perangai x senonoh, trus la habis di cop semua lelaki lagi2 yang suda berusia ni di anggap campalat jugak! nah ambik kau!

    aku harap pakcik tu bertaubatlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. tu la pasal. lelaki berusia ni hmm. cian si bini yang bertahun menjaga zahir batin dia. hampeh tol.

      yup. harap bertaubatlah dia. cian si bini. cian anak-anak.

      Delete
  2. rasanye pakcik tu salah taip laa..die nak service kete je!!miahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la tuuuu.. bila masa org ada bengkel keta.. tumbuk kanggg.....

      Delete

Nak komen? Sila layan diri..