DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, November 1, 2012

Cara Paling Cepat Dapatkan Kulit Muka Yang Halus

Assalamualaikum dan hai semua.

Hari ini aku nak kongsi satu rahsia pasal muka lagi la kan. Hehehe. Sejak publish entri-entri pasal kecantikan muka ni, trafik belog aku ni makin naik. Hehehe. Pasal produk Daiso "Narakashiwa Charcoal Mask" tu perghhh.. power betei. Tiap hari ada saja orang view. Satu hari boleh cecah 25 view paling kurang lah tu.

Okay2. Balik cite aku yang sensasi ni. Produk ni dari Daiso jugak. Aku jalan-jalan hari tu mencari Charcoal Cleanser hampeh takda. So, meng "scan" barangan di Daiso 1B. Aku jumpa benda ni tau. Pelik betul aku bentuk dia. Nama dia pun pelik.

Taraaaaaaaaaaaaaaa..

Cocoons (The peeling effect of natural silk)

Harga dia biasalah RM5. Suma barang Daiso memang RM5 kecik ka besar ka. Hehe. Cara pakai rendam sekejap dalam air panas yang suam-suam sikit (tujuan: bagi dia basah sikit). Lepas tu masukkan jari telunjuk dalam lubang dan tenyeh pelan-pelan dekat muka. Tak payah tenyeh berabis nyah. Tenyeh kawasan T-zone dan dagu. Lepas dah pusing abis cocoons tu (pakai semua bahagian, rugi tak bagi licin abis cocoon tu), cuci muka macam biasa. 

Hasil nya?? Seyesly. Kulit lebih halus.. Kalau tak percaya pegi cari sendiri, beli dan try. Jangan pakai selalu lah nanti nipis kulit muka tu. Aku dah lama beli ni, baru dua cocoon pakai. Baru dua kali pakai, ipar aku dah tegur, "licin kulit muka, apa rahsia?" hehe.

Ok. tu je la cite nya. Sekian. Selamat berjaya mendapatkan produk best lagi murah ni. Bye !

6 comments:

  1. selain daiso mana lagi ada ni weih??

    mau! mau!

    ReplyDelete
  2. "licin kulit muka, apa rahsia?"
    pakai kepompong ajeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahhahahahahaaa.. ngongggggggggggg...... hahahahhahaha...

      Delete
  3. Replies
    1. yup. mmg guna dekat kulit muka ni..sya pakai ok je..

      Delete

Nak komen? Sila layan diri..