DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 13, 2012

Tempat makan makanan laut yang lebih baik dari Pasar Pilipin

Hai semua,

Semua orang sedia maklum kan Sabah ni heaven untuk makanan laut yang segar dan murah. Hehe. Syukurlah kan anugerah Allah. Masa aku masih bergelar student di Kota Kinabalu ni, tempat makan yang paling aramaitii sekali ialah di Pasar Pilipin. Sekarang bagi aku Pasar Pilipin tak bersih, mahal dan macam-macam lagi lah. Ada kawan aku tu sakit perut berak-berak lepas jak makan di situ. Hmmm...

Tempat makan makanan laut yang lebih bagus di Kota Kinabalu ni ialah dekat Pasar Malam bersebelahan Pasar Besar Kota Kinabalu di Jalan Tun Fuad Stephen. Area ni memang senang nak cari. Kawasan dia luas dan berbumbungkan kanopi putih. Banyak gerai ada dekat situ. Makanan laut dia pun masih fresh. Ada macam-macam jenis masakan yang sedap jugak lah. Bukan sekadar ikan bakar saja tau. Hehehe. Semua gerai menyediakan pelbagai jenis makanan laut macam ikan. udang harimau, udang biasa, ketam suri, sotong. Aduhh. Perut terus lapar. Eeeee..

Di bawah ni ada beberapa keping jak gambar untuk tatapan anda.

Tapun-tapun.
Itu mummy and daddy saya. Meka yang pilih lauk. Hehe.

 Ni sotong besaq punya. Anak udang di tepi tu yang rejek kot. Hehe.

 Ni ketam suri masak telur sambal. Nyum2 Kriuk2.

 Ikan ketambak masak tiga rasa.

Ni sotong masak goreng tepung. Sedapppp.. Dia letak daun kari sebagai perasa.

Tempat dia di kawasan bertanda *bintang*

Makan kali ni amek lauk sikit jak sebab kami tiga orang jak makan. Teka berapa kah harga makanan yang kami bayar. Ngengengengengenge..

Nanti aku nak makan sana lagi. Yeehaaa... Selamat tinggal dunia 45kg. (@_@)v


5 comments:

  1. ggggggggeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkk! selama datang ke club kami. Sila bayar yuran keahlian sebanyak 10 bungkus keropok pelang pelang..lalalal

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan-makan tu rm70 lebih jak.. murah kan? hihihi.. org dah setat joging laaa... target tak mauu masuk kelab yg byr yuran 10 bungkus keropok AMPLANGGGGGGG.... miahahahha..

      Delete
  2. Murah lah rm70.. Sedap x..? Nov nimnk g sana. N sayansdg survey tmpat makan. Apa nama kedai ni ye?

    ReplyDelete
  3. gerai ada byk.. pilih mana yg berkenan la. bagi saya suma pun bersih sedap dan selesa.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Ok.. Harus saya cari tempat ni nanti. Tq naza!

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..