DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, February 6, 2012

Narakashiwa Charcoal Facial Product

Dear lovely readers,

Entri kali ni bukan nak review product or whatsoever, ok? But, so far ok la ni. This product is OK for me. Entri kali ni sebab nak rungkai segala penipuan wanita-wanita yang menjual barangan Narakashiwa Charcoal Facial Product dengan harga yang berganda-ganda lebih mahal daripada harga sebenar di kedai.

Bila aku tengok sendiri YES barang ni memang dijual di DAISO outlets seluruh Malaysia. Korang tau jugakkan barangan di DAISO hanyalah RM5 setiap barang. So??? Kira la sendiri kerugian anda dan keuntungan wanita-wanita yang nak naik haji cepat tu... Korang tak pecaya ye?? Aku hambek gambar lagi bukti bagi korang tengok.

 Alat pencuci muka yang lembut macam sumi-sumi !! 
RM5 sahaja di DAISO.

 Tu pencuci muka Charcoal Foam. Jugak RM5 untuk satu tiub !!

Dekat atas tu ha.. Charcoal Mask and sebelah dia Charcoal Makeup Remover. RM5 tiap satu tiub.!

Haaa... macam? Percaya tak? Hihihihii.. Aku ni bukan apa. Malas nak biarkan orang lain yang tak tau google. Pecaya bulat-bulat dengan mulut manis para penjual yang sah-sah nak kaya cepat. Kot ye pun nak kaya cepat, agak-agak la beb... Hish hish hish....

Berikut gambar print skrin yang aku dapat hasil laman web para penjual yang nak kaya cepat tu.. Sila lah jamu selera sambil mengira kadar kerugian anda dan pada masa yang sama kadar keuntungan penjual-pejual yang siap terang-terang bagitau baru beli Samsung Tab yang paling latest sebab nak update dengan serta-merta pembelian manusia-manusia yang naif tu.. Berapa yerk harga Samsung Tab yang baru tuuuu... (Google laaaaaaaaaaa tu la malas nak google...!!)

GAMBAR PRINT SKRIN DI BUANG UNTUK MENGELAKKAN SEBARANG KONFLIK DI MASA AKAN DATANG. 
<bukan aku ada bagi link ke blog mika punnnnnnnnn.. buwekkkk !!!>

 Alat pembersih ni pun ada di DAISO ok! Ish ish ish... 
Dia jual RM20 termasuk pos.
Matematik sikit. RM20-RM5 = RM15.
* Aku ambek RM20 sebab pos ke Sabah untuk barang kecik gila tu RM10 !!!


 Ha ni laman web lain pulak. Aku malas la nak bagi link. 
Pandai-pandai korang lah nak cari sendiwik !.
RM14 - RM5 = RM9 (ni belum masuk pos tau !!!)


 Argggghhhhhh.. malas nak taip. Korang congak sendiri la ye...


Ni aku tejumpa entah bahasa apa. 
Tapi dia pun jual barang yang sama. Huhuhu.. 
Popularnya barang nih !!

O ya.. Ni tips untuk kaki pembeli online diluar sana. Bila tengok product yang korang suka, pastikan anda melihat jenama or apa nama sinonim yang suka disebut-sebut dalam laman web korang tengah terhegeh-hegeh stalk tu.. Then, taip di E-bay (Mesia) untuk tinjau harga sebenar pasaran. Senang ok.. Kalau harga ada beza banyak you better be careful dear..

Hmmm.. for review terbaik product muka ni boleh klik dekat sini.

So, sakit hati tak? Berenti la beli dengan penjual kecik cekik darah tu.. Kalau korang nak beli jugak sebab tempat korang tak da jual, beli dengan aku. Aku jual RM5 !!! Miahahahhaha..

"untuk memuaskan hati semua pihak, aku STOP dari tolong belikan korang barang ni ya..
malas aku nak berperang siber dengan orang lain..
bagi yang dah bagi emel setakat 00:00 12 Mar 2012 sahaja aku tolong belikan..

aku nak ingatkan sekali lagi, entri ni dibuat sekadar makluman sahaja tiada kaitan untuk menjatuhkan mana-mana pihak. aku tak untung pun.. jika entri ni mengundang masalah pada yang terasa, im trulyy sorry. i dont mean any harm.. im just telling the truth.."

Ok bai.

P/s:

Sebelum  aku buat entri ni, aku dah tanya pendapat orang lain tau, nak tau tak nak buat entri ni utk bagitau (kepada yang belum2 tau lagi) harga sebenar barangan yang mereka beli guna duit hasil titk peluh mereka yang sah2 boleh beli rm5 berbanding rm 20 untuk barangan yang sama.. Banyak yang bagitau aku.. yes, go on.. Kita nak sebarkan yang memang barang yang dibeli jauh lebih mahal tu boleh beli rm5 sahaja. SO, whats is ur problem? Im telling the truth.. Dan kalau ya pun 


"dalam al quran pun ada sebut tak salah jika lbih untung 100% yang penting kedua pihak setuju.dan untung tak semestinya di nyatakan kepada pembeli.kalau dia letak hrga 1000 pun.kalau pembeli setuju tak jadi haram." <komen yang aku tak publish>


tunjuk dengan semua pembeli dahulu yang memang ada state benda ni harga asal RM5 dalam mana-mana entri dalam blog mika.. and show us dimana mika dapat stok barangan tu... ok?.. please show us..  then, i'll shut up!!! plus.........


"berniaga mmang mcm tu,tk kan beli rm5 jual rm5.nak untung apa ? minyak,penat lelah lg..." <komen yang aku tak publish>


yang ruginya aku..yang penatnya aku..yang minyaknya aku.. so?? (tak paham betul aku nyahhhh...)


apa yang aku tulis ialah kebenaran sayang... aku tak pernah cakap aku anti peniaga melayu yang nak berusaha malah aku kalau boleh nak sokong lagi... But, berniaga is berniaga bukan menipu..why i said like this? <ya Allah klu beli on9 adew yg jual 17rggt 1 ! bila tnye blh beli bnde ni kat luar x? dyew ckp bnde niey xdew jual kat mne-2 ! see skunk dh terbukti !---- ni komen salah satu komentar di bawah. sila baca.>


ok bai...............aku menulis fakta bukan auta... salam and peace no war..

UPDATE : boleh beli dekat sini



140 comments:

  1. agreed!tu la psl...sy ade gak terjumpe blog n fb yg jual bende ni...kemain lg harga smpai berbelas2 dekat 20ringgit...mula2 ingatkan produk ape..skali bile dh tgk gmbar, hah!nampak tulisan 'produced for Daiso' kat tiub narakashiwa tu...kalo daiso sah2 la rm5 je...byk nye untung diorg dpt yek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit ati kan? rasa2nya bru sya sorang kot yg hantam minah2 nak cepat kaya tu... sakit ati weiiiiiiiii...
      siap beli samsung tab !! eeeeee.... sengal !!!
      tak pe saya halalkan duit sya.. siap la nanti d akhirat kan? hehehehe..

      Delete
    2. mmg menyampah...tp kan, bende mask tu, xkan wat bulu roma makin lebat ke?sbb bile tarik, ngn bulu roma skali tercabut..

      Delete
    3. seminggu 2 kali je pakai..tak le lebih.. :) sya ok je ni.. tp utk remaja yg masi sekolah tu baik tak yah pakai la mask ni..ni utk org yg da umo sikit..hihihihi...

      Delete
  2. betul ke boleh beli dgn u je charcoal mask ni?kalau ye nakkkkk.hehe.sbb tmpt i tadek kdai daiso.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy nk order kt awk bleh...?

      Delete
    2. boleee.. cepat tinggalkan emel.. sya dah stat ambil order tauu.. hujung minggu ni nak g daiso da..pencucui muka sya dah nak abessss...

      Delete
    3. nk kirim bli utk sy blh

      Delete
    4. Saya minta maaf.. dah tak amek order dah.. :)

      Delete
  3. azean...yup..whitehead gone 2 kali pakai jak. tp mo betul la cara dia. which is pas mandi mlm tu panas kan muka dengan towel panas. then baru apply tu mask.. sapu tebal2. tggu betul2 kering. peel off stat dr dagu.. then tgk la brapa byk whitehead tecabut. then, rasa kelicinan kulit muka. seyes betul ok...

    ReplyDelete
  4. nak2. tlg belikan boleh?? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole..tp kena tggu la sya g daiso dlu sbb baru ja pegi ari senin lalu..malu a pegi slalu.. nak brapa tiub? (haissshhh aku jd minah nak cepat kaya tu ke? miahahahhahaha)

      Delete
  5. haha.i betol2 nak ni.susah nak jumpe org jual rm5.ni nseb baek jumpe u boleh tlg blikan.hehe.u bg la email kalau ade.nanti nak mintak no acc sume nak bank in.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi22..mentang2 la rm5 je..hehehe..awk bg emel kang sya reply...postage tak tau brpa tau...

      Delete
    2. okay :) tp tggu2 la ya cik.. sbb skrg sya tersgtla bz...

      Delete
  6. I pon da terkena la mksd nye ni :-( bru je beli dr bdak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm counting nih..
      huhuuhuhu..brapa ramai lagi yg akan terkena ni?
      budak tu jaattttttttttt.............

      Delete
  7. Knpe awk xpost je entry awak ni kat page org2 tu? Bg sume customer lain bce? Stakat post kat sini xde sape nk bace kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sya post ke blog dorg kompom2 la tak d publish and tat would be sia2.. sapa cakap xde org baca? tu awk baca pun... tak pe..lambat laun org akan tau juga.. sabar je.. tgk smpai mana dia nak tipu org...

      apapun..tis is my territory a place i can freely say wat i want to say...

      doa je byk2 minta budak jaat tu cepat sedar... :)

      Delete
  8. oke2.nanti jgn lupe emel k.hehe

    ReplyDelete
  9. daiso mmg rm 5 je p xsuma negeri ada outlet 2...mybe sbb 2 masih ada y beli secara on9 produk nie like me..hehehe

    ReplyDelete
  10. tapi serius ke u jual only for rm5? lw btol i mmg serius nk beli...ary 2 beli mask je da rm20 per tube...kte nk beli ketiga2 2...boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup tak suma negeri ada outlet daiso. kot ye pun jgn la untung beganda2 utk brg yg cuma 5 hengget kan?

      yup sya tlg belikan utk yang nak sangat beli. 5 hengget je..postage ntah brapa.nti2la sya da free sya cek harga pos and belikan korang terus..

      yang nak beli tuh.. bagi je emel. nti da free sya emel koranggggg... skrg sya tak dpt kuar jln2 bz sgt..... :(

      Delete
    2. nk tinggalkn email kt mne? hehehe

      Delete
    3. komen sini cik eden...sya tak publish jugak :)

      Delete
  11. Betol..smlm g review blog owg..tgk dowg jual sal charcoal mask ni..ya Allah..smpai rm2o tu..yg kita ni dok sbh..cmpur pos rm10,jd.mksdnya rm30..nasib la bijak sikit..g taip bab nK tau sal prodak tu..alih2 kuar nasib daiso...n da li pg td...siap google cri ne daiso kat area kota kinabalu..huhu..xpos ag kat blog..t la..ni tgh pakai:)

    ReplyDelete
  12. Saya komen kat blog penjual..."charcoal mask kat daiso rm 5 je" hehe..hak pgguna d tgn kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih kih...
      terbaeeekkk..

      tp kompom la tu dia buang cepat2 komen awk tu...
      huhuhuhu...

      Delete
  13. salam perkenalan naza...info yg sgt2 berguna...hehehehe....btol ke u nk jual...nk jgk leh x...hehehehe....nk order byk2..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni bru 2 org nak order dgn sya..hehehe..
      kalau nak bole Q.. sbb bulan ni sya mmg tak jln2.. bz..
      early next month bru g daiso..

      tinggal kan emel je.. kat sini sya atak publish..

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. fb sya deactivate sebulan dua..bz...hehehe...

      Delete
    4. ooo...yeke..ok nnt da active add sy k

      Delete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  15. Replies
    1. bole..leave ur email here..wont publish.... :)

      Delete
    2. mira...da dpt da emel kamu...sya tak publish....

      Delete
  16. pic kat atas tu kedai daiso kt mana ye? sbb daiso kt bukit tinggi cuma ada mask aje...yg lain2 tu x de..kecewa betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni daiso dekat Center Point KK.. :)

      Delete
    2. kat guardian ada jual tak.... thanks info...sgt berguna...

      Delete
    3. ni barangan keluaran utk Daiso sahaja. so, takde jual dekat kedai2 lain... :)

      Delete
  17. Replies
    1. hmmm...bagi saya ok..sebab kulit muka saya kering dan minyak sikit...tp nak full review cek link dlm blog ni ok..? :)

      Delete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. ya Allah klu beli on9 adew yg jual 17rggt 1 ! bila tnye blh beli bnde ni kat luar x? dyew ckp bnde niey xdew jual kat mne-2 ! see skunk dh terbukti !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabarlah dek oi.. dah org jaat ni ada di mana2.. kena berpada2 ja lah ye.. :) dah kena jg ke ni? hehe...

      Delete
    2. yup-2 dh terkene ! bru jew beli jumaat td ! klu taw bndew niey adew jual kat luar xhigen nk beli ! 17+17 dh 34 tolak 10rggt ! dh 24 dyew untg ! alaaaaa xkaya laa klu tipu-2 niey ! bila tnya ckp xdew jual kat mnew2 dik ! dyew khas imp0rt dr jepun ! hadoi

      Delete
  20. nk order bole x?

    ReplyDelete
  21. wahh..mcm best je..rase berminat pulak..sy xpernah tahu psl bnde nieh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. best....pun penuh kontroversi jugak kalau beli online...hahahaha....

      Delete
  22. admin blog ni sah2 bengap,adake penjual nak bgtau kt mana dia dpt brang ? kalau admin menjual.admin nak maklumkan satu malaysia ke yg admin ambil barang dari sekian2 sekian ?admin blog ni kurang bijak dan tkt pada sndri sndri atau lbeh mudah admin dengki.kesian larh pada seller.mereka mencari rezeki yang halal..fatwa mana admin pakai yg mereka ni haram ? dan blh tntut di akhirat ??

    ReplyDelete
  23. anda jwb la kt akhirat nazazku.selagi entry kau ni jd bahan fitnah..lagi tu la saham dosa kau betingkat-tingkat.

    ReplyDelete
  24. Waduhh.... sama2 fikir la... tak baik tipu duit byk sgt... da org dpt tau kan ke malu.... pe pon... thanks for da info. will pray for u dunia akhirat.. u helped us a lot... ni bdk jual brg daiso mhal2 tgh marah... naza.. nak order 10 bleh? 10 set... nak donate bg family jiran pkai skali.. kan baik buat amal. 3 kali ganda ok.. maksud i... untung dr akak marah tu leh kin donate... byk sgt untung dorg ni dpt.. patut duit kna tipu tu leh bli byk lg.. i loike!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tats the point ! nak untung tu biar berpada..
      lu pikiq la sendiri..

      Delete
  25. x sgke murah rupe nye produk charcoal mask nih...
    dh lame tcari2..rmi kte x de stok...ade jual 17rm...ade jual 15rm x termasuk pos...
    kalu sy nk oder 2 tiub boleh x?..plis2....

    ReplyDelete
  26. ni peeling mask ker.. sy mmg banyk black head ni. waaa... tp dlu penah gak pakai peeling mask, saket gler.. mse tarik masker air mata mengalir tahan saket.. adoi.. ada yg utk tanggal kan black tp xmenyakit kan.. :)

    ReplyDelete
  27. ha a.. peeling mask ni..tp mmg byk org ckp skait bila peel. tp sya ok je.. :)

    ReplyDelete
  28. sis,tnks 4 ur info..hrap2 xde lg yg t'tipu lpas ni :)

    ReplyDelete
  29. tu la pasal. dok usha kat tenet tadi. tgk sampai rm 30 pun ade.. eeii makan duit tak berkat.. kaya sekejap je, nanti miskin seumor hidop. huuu~~~

    ReplyDelete
  30. nak buat entry pasal ni jugak bole?? heee. mcm ramai je y tertipu kan.. huu~

    ReplyDelete
  31. hye sis naza.am using this charcoal mask too. awak ambil order lagi tak?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tak ambil lagi.. bz.. :) best kan charcoal ni..hehehhe

      Delete
  32. thanks a lot dear .. nsb baik x ode lg kat diorg huhu

    ReplyDelete
  33. sy beli rm20 blum masuk kos pos..haku tertipuuu...tp mask tu best kan lepas guna bersih je muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. tipah tertipuu tipah tertipuuuuuuu... ;p
      tapi memang seyes best.. tapi ingat tak leh lebey 2 kali seminggu tau...kang nipis kulit muka..

      Delete
  34. hai der,,,tipah tertipu...br smlm beli...waaaaaaaaa

    ReplyDelete
  35. dear,br beli smlm....waaaa tipah tertipu.... sy beli charcoal mask rm12, alat pencuci wajah rm10...x termasuk pos lg tu...kpd seller mmg la korg nk untung kan....tp jgn la jual sampai berganda-ganda...dh la seller yg sy beli tu, sy g bank in duit guna cash dep,so ada balance...siap letak syarat g...kalu nk duit balance,kn bg account no...dia akan transfer.if x bg, balance akan burn...kalu berlainan bank dgn dia pulak ,kos akan tolak drpd duit balance kita tu...boley gitu?? cuba bygkan kalu sehari berpuluh-puluh org beli drpd dia & bank in guna cash depo ,confirm2 la ada duit balance kan,bley ke dia transfer semua duit2 balance customer dia.sy ada je beli online drpd seller yg besar2, & diorg bley je pos balance sekali ngan parcel...hish....xpela kpd seller xyah la amek untung berganda-ganda sgt,bukan semua org mampu & xyah la bg syarat2 yg ntah apa2 je.... & kepada seller yg sy dh beli smlm,xpela sy dh halalkan.... semoga terus success yer dlm perniagaan anda!!!! anyway dear, tq for the info...sgt2 berguna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mei guan xi.. bu ke qi.. :)
      sabo je la ye..

      Delete
  36. YESS...TQ YER..NASIB SY XBELI LAGI...HMPIR2 NAK BELI, TP RASE GTAL TGAN NK USHA KOT2 KEDAI ADE JUAL...LAST2 JUMPE POST NI...HIHIHIHI..KALAU X, TIPAH TERTIPU, TIPU TERTIPAH..JADI, BILE PKIR BALIK, CITE YG DIE MULA2 NK JUAL ON9, YG DIE ORDER ON9 JGK TU, TIPU JELA??BRAPE BYK DIE TIPU??..KATE MENIAGA IKHLAS..XPHAM..NEWAY, TQ YAR...

    ReplyDelete
    Replies
    1. my pleasure.........

      ngeeeeeeee.......

      Delete
  37. hi, saya nak u tolong belikan mask tu boleh tak?? i nak sgt2...tp kat kuantan xde daiso la...i boleh byrkan duit postge...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... saya dah tak amek order la.. saya tak nak penjual2 tu marah lg dekat saya.. sori.. :)

      Delete
  38. jgn sbb artikel ni jadi kes saman menyaman dah la. sbb mcm2 link kedai ada kt ruangan komen ni.. bahaya diri awk naza.awk nak tlg orang.nnt awk terkena

    ReplyDelete
  39. sory nak tanye , daiso dekat mane ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni daiso dekat Centre Point, Kota Kinabalu. dekat Kota Kinabalu ni ada dua. Satu lagi di 1Borneo.. :)

      Delete
  40. Love your entry on this! Mmg dah order but cancelled pasal one of the item out of stock. Selamat.....so nnt lepas maghrib nak terus gi Daiso yg cuma 5 min drive from my house ni. Thank you dear. :D

    ReplyDelete
  41. Thank you for your entry on this! Mmg hampir2 beli. That day ordered tapi cancelled pasal one of the item out of stock. Selamat.....nnt nak pegi daiso nak beli pat situ! Fuyoh....RM5 jer satu tube! Cekik darah betul! Thanks again Naza. You mmg berniat baik dan bukan nak kacau periuk nasi orang. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. yup tu mmg niat saya ;p tadi saya dari Daiso 1Borneo, KK. Pencuci muka charcoal banyak lagi.. Mask pulak abis.. Hehe.. Nasib saya dah stok mask dan pencuci muka tu.. hihihi.. cepat abis tau..

      Delete
  42. kalo i order kt you boley x...?..huhu..nyaris2 i nk beli brg2 tu kt blog someone..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbole.. sya dah tak ambil order..sori... :)

      Delete
  43. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . baru nak order . boleh laaa :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..sori byk2..tak mau la nanti d label minah jual tu rosakkan periuk belanga dia.. hehehe.. sori ok..?

      Delete
  44. nama i sofia..
    abg i ade rekeman pasal pencuci muka ni sbb b4 ni i ade jrawat yg sgt2 teruk..lepas tu bila i pegi kat fb seller ni .. i ckp mahal jugak pncuci muke ni.. i dgn berdesup terus guge.i jumpe byk harge 20,17,15,12 last skali i jumpa yg harge RM10..x termasuk postage.time tu i dah tahu harge sbnr RM5 tp ok wut sbb kat tmpat i kedai ni takdek.jadi dia offer i kalao beli 4 postage free.okey,i stuju.kiranya 2mask,2cleanser.bila brg da smpai i story kt abg i,dia terkezut cm mata nk terkeluar.hahah.. sbb abg i dah terbeli dgn si seller fb tuh..dlm RM60+- mask,cleaser,brush.total damage sbnr hanyalah RM15.kesian abg.bg i seller tuh mmg untung gegiler la.. result i pakai product ni mmg positif..jrawat da takder..i dapat balik kulit i yg dulu.i pakai jugak apricot yg seller ckpkn tu.. tp i mmg bijak time tu sbb tak beli ngn dia.. i gugel jugak..ahahhah.i beli yg besar sbb harge si seller jual gilernye mahal.i dapat kat akak website ni murah jer..tq akak walaupon akak tak baca post sy ni.all in all i mmg susah utk ditipu.. finance student takkan tertipu!!!seller,on ur face!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi...tu la kelebihan wak gugel tu..budak finance sama la.. ;p fyi, dekat daiso dua barang tu cepat abis. bila i tnya jurujual drg ckp kalau nak, kena bg number pon. sbb byk org beli jgk. bygkan lah laku nya benda ni.. hahahaha.. hari tu lalu kjap dkt daiso kk, ada banyakkk display. lusa lalu lagi, 1 pun tarak.. ;p beshh kan mask tu.. tp jgn pakai lebih 2 kali seminggu laa.. kang nipis kulit muka tu..

      Delete
  45. entry yang bagus.tapi ruangan komen penuh dengan umpatan.umpama makan daging saudara sendiri

    ReplyDelete
  46. Assalam..hai awak ade jual lgi charcoal mask ni.???.. kalo jual lgi, awak jual berape sekali gan harge postage yee.???

    ReplyDelete
  47. sy pon hampir terbeli jugak...tp sbb rasa x berbaloi sy zoom la kat gambar tuh...sekali nmpak tulisan daiso kecikkkkkk jekkkk...tp nmpak la...luckily x beli...wahaha..so sy terus pegi daiso pyramid (5min je dr rumah)....grab 3 tube terus..satisfied gile...sabah pon ada bah daiso...pasaraya nama borneo tuh.. those yg duk kl lg sng nk crik daiso rite...bukan nk ttup periuk nasi..tp amik untung rm3 ka bole terime..giler2

    ReplyDelete
    Replies
    1. d sabah ada dua outlet daiso. 1 di CP org pggl centre point. satu lagi d 1Borneo..

      Delete
  48. sis,u g agy x daiso??i nk kirim plez..

    ReplyDelete
  49. murahnyerrr.... 5 hinggit jooooo
    awak da x amek order ker?
    ingt nk order...hohohoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. rm5 jak. huhuhu. nak jugak amek order tp, bukan senang dapat beli dekat daiso tau. cepat abis. kena tggu berminggu kalau nak sangat. tu pun kena bagi number pon dgn pekerja daiso. hehe.

      Delete
    2. tu la sy pn ad tgk kt fb sorg minah ni..saa cm u ckp..siap bli tab lg..ntah2 org yg sama

      Delete
  50. sis bleh tlong blikan???tmpat saya suah nak dptkan...klo kat online rm 22-30..

    ReplyDelete
  51. sis takmau amk order ka?susah nk p cari kdai tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tak nak. tp brg bukan selalu ada. nti amek order org, brg tak da. huhu.

      Delete
    2. bla ada bru la sis bgtaw..bole?

      Delete
    3. kenapa tak nak order dgn penjual sedia ada? ada byk tu. :) skrg pun mmg ada 1 tiub extra..

      Delete
  52. sy pun xsetuju kalau ada peniaga yang mark up lebih2 utk jual product ni. sy sbg pengguna pun rs geram. sebab itulah sy jual product ni dengan harga yang saya rs sgt relevan. sy jual rm10 sahaja utk setiap tube. kenapa sy jual rm10?

    1) product ini selalu out of stock, jd sy kena selalu pegi tgk product ni dh ada ke belum.
    2) kos pengangkutan + kos parking + kos minyak + kos berebut dengan customer lain + kos beratur + kos masa

    jd sy harap penjelasan sy utk harga yg sy jual ini boleh diterima untuk semua pembaca nazaku. hot keyword ni kan? :)

    owh, lupa pulak.. tumpang iklan ye tuan blog. sesiapa yang nak beli any of these charcoal products boleh like page sy di http://www.facebook.com/saranghealthandbeauty

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni iklan berbayar tau.. hehe. tq. charcoal foam saya dah sampai. :) tq.

      Delete
    2. Sarang Health & Beauty House...
      terbaik!
      btoi~
      sgt relevan :)

      Delete
  53. Alhamdulillah . . .
    niat mau bLi on9 da td . . nasib baek tdetiK d aTie mAw goOgLe . . tUp2X jumpA pLa eNtry niE . . HHheheh . . BTW teNx yAa siS . . in4 yG sNgAt bguNA ^_^

    ReplyDelete
  54. Replies
    1. sori. kita tak amek order.. :) sila klik link yg d beri. meka ada jual tu.. harga pun berbaloi2...

      Delete
  55. Saya baru nak beli mask ni on9 , satu tiub RM20 !!
    Lepas tu terjumpa post kat blog awak ni . Just RM5 !
    Kenapa mahal sangat kalau beli on9 ?
    Erm , rasa mcm tak jadi plak beli on9 .. Huhu
    Sedihnyer .

    ReplyDelete
  56. salam...maaf ye, tumpang komen...:)
    sy peniaga on9, dan slalu beli on9 jgk....mybe ade sbb die ltak hrge cm2...cthnye..peniaga A beli direct dari kedai daiso, die dpt hrge rm5/tube dan charge minyak, masa n so on jd die leh ltak hrge lam rndah ckt cm rm10 exclude postage, peniaga B beli borong dari peniaga A n dpt hrge rm9/tube exclude postage..jd cmne peniaga B nk niaga...msti la die trpkse ltak hrge lg tgi dari peniaga B lau x xblk modal kt die, sbb die nk niaga kan msti nk untung walau sikit...mybe ade sbb dan musabab knp peniaga ltak hrge cm2...mybe peniaga B kt tmpat die xde outlet daiso...jd sbgai pembeli kte survey dlu sblu bli on9, sbb ade je peniaga yg ltak hrge murah....xpe la...kite sling membantu sesama muslim...:)

    ReplyDelete
  57. Hi... kamu tahu dimana ada jual produk "Meco Pearl Cream" produk dari Indonesia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah dengar. tapi mungkin ada di pasar sebab byk kan barang dari Indonesia jual di pasar. :)

      Delete
  58. ada kat satu blog ni ual rm45 per tiub! lagi pulak

    ReplyDelete
  59. awak ada nak pergi daiso lagi tak ? sini takde kedai daiso lah :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.facebook.com/saranghealthandbeauty

      beli dekat sini ya.. :)

      Delete

Nak komen? Sila layan diri..