DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, February 1, 2012

Sedarlah Woiii

Hai sayang,

Memang bah kan sikap manusia. Bila fikir diri sendiri is above the level sudah ndak mo dah tengok-tengok nilai-nilai kelakuan, tindakan towards other people. Ya lah siapa ndak bangga diri disanjung-sanjung, dipuja-puja, ditunggu-tunggu oleh sekelian orang kan? Bestnya la bah tu. Ada jugak feeling-feeling macam hero Hindustan tapi jangan mimpilah ada rupa-rupa sayangku Ryan Gosling yang kurindui tu. Jauh ok.

Disinilah silapnya manusia. Mencipta barriers sesama manusia. Sebab dah anggap diri jauh lebih baik dari orang lain kan. Manalah mau tu disama bandingkan dengan orang kebanyakan. Takut jatuh reputasi, jatuh air muka diri dan keluarga.

Hahahaha.. tapi itu la bah. Betul jugaklah Tun Mahathir cakap dulu-dulu tu. Masih segar dalam ingatan aku. "Melayu mudah lupa". Baru dapat lebih sikit mula lah lupa asal tempat bepijak. Rata-rata Melayu begitu. Thats what i see. Well aku pun Melayu. Bila sebut jak perkataan 'Melayu' terus pandai macam-macam perkara yang ndak berapa bermotivasi muncul dalam fikiran. Malas nak hurai lebih teeeeeettt.. Standard cakap lah, bukan semua. Hmmm..

Sebenarnya aku ndak boleh tido bah ni. Semat jak kan aku ber "Sabah" kali ni. Nahhh.. makan kamurang. Paham ndak, hal. What do i care? Blog cikai ni.. sapalah baca kan?..

Hissshh.. balik ke cerita asalan. Haa...manusia yang cepat lupa ni. Apa ubat aa? Tiada ubat kali bah. Lau ada, lama dah bangsa Melayu yang mudah lupa ni setaraf bangsa Jepun, Korea yang bangga dengan nilai, budaya dan bahasa dorang sendiri. Kan? Kalau ada tu ubat aku bilang. Hahaha. Lau ada, aku pun mo dua. Satu tapau memang simpan dalam kompek hitam ya. Kin malu orang nampak. (Beli ubat anti lupa !!) hahahaha..

Merapu dan melalut lagi si bingung.

Bah..sebelum suma dalam otak aku tekeluar sini. Baik aku berenti menaip. Ko tau lah kalau aku mula menaip, ndak abis tu selagi ndak puas. Miahahhahahaha..

Lastly,

kawan, jangan bah terlalu memuja diri. Sama sak kita ni. Manusia. Hujung-hujung kain putih tiada jenama jugak yang kita pakai. Tiada tu diasing-asing ikut jenama ikut minat ikut tahap pemikiran. Yang jelas lagi kan kawan, pilihlah sepilih-pilihnya. Best bah tu memilih. Tapi ingat, jangan sak hujung-hujung temakan balik kau tu pilihan.

Ok bai.

4 comments:

  1. kak gee rasa yaya ade bakat dalam penulisan
    ( ape modus operandi karangan di atas ittew!ihih)

    ReplyDelete
  2. hai kak gee.. sorang ja? mo d teman? hahahaha.
    ndak da modes operandi nya nyah..
    and not to you too..
    sapa yg datang mai singgah baca and terasa utk dia la kot!
    miahahahaha..

    i miss andika eh.. alya !

    ReplyDelete
  3. andika esok nak mandi laut..nak tgk camne die berenang..ngeeeeeeeeeee..heppp..apsal unfriend dlam FB..sungguh kejam tahap Mcdonal!!!

    ReplyDelete
  4. wahhh..besh nye...jgn kan unfriend dlm fb..fb sya pun dah deactivate..study mode ! musim asimen lagik... buka fb asik2 men sim social...buang masa tul.. hehe.. wil b back after a month... kim slm dkt andika ye... ! hahaha..

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..