DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 30, 2012

Karma Or Kotoh !

Hai sayangku,

Pernah dengar tak pasal karma? Mestilah pernah kan? Sapa yang tengok AJL-26 semalam lagilah kan.. Best tak persembahan semalam? For me, 'hi keyi' except untuk dua lagu that is Awan Nano and Kisah Hati. Seyes besh macam beskal. I knew that this two song can win something that night. Hehehe.. Well, tahniah buat Hafiz yang in my opinion cukup bersahaja dan feeling abis dengan lirik dan melodi lagu tu. Arrangement? Jangan cakap lah superb compare to other song. Tapi, yang lain pun best jugak. And for Alya, wow girl you are beautiful. Betul macam patung music box okay?! Huhuhuhu.. I was a liltle nervous bila tiba-tiba Alya stop pusing-pusing and macam nak terjatuh. Rupanya that lil stage stop spinning. Hmmm.. nice.. Berdasarkan persembahan Alya tu, memang bagi aku sangat membantu pengawalan nafas Alya bagi permulaan lagu yang memang mendatar. Nampak sangat Alya ada amek kelas vokal which i also think that makes her improves a lot compare to persembahan dia masa separuh akhir.

Cehhhh.. macam hebat aku ngomel. Lastly, buat Manusia Putih yang cipta lirik lagu Kisah Hati... O my goodness.. I wish I can write like that.. You really loves that fellow right? Until you hopes that you can be with that fellow somewhere after leaving this world. Haissshhh.. That's is the power of love..

Okay, enough about AJL. Back to our real story. KARMA. I know you guys can dig more info about karma dengan Lebai G kan? So, cari sendiri okay. Here's what i think about what karma really is. Karma is when something that you did in the past comes back to you. It doesn't matter whether its a good or bad thing. Thats why you should be extra careful for whatever you do to others. It is same as "what goes around comes back around". Dan apa yang penting ialah benda yang kamu lakukan baik atau jahat itu jugak lah yang akan kamu dapat someday sooner or later. Its the same equal thing. Tidak lebih tidak kurang. And, sama ada kamu sedar atau tidak bahawa perbuatan kamu telah melukai hati orang lain atau tidak. Perbuatan tanpa kawalan ini juga boleh mendatangkan karma kepada kamu.

Ive been there done that. Heres the story. You know that i like to have friends kan? Like to chat like to know new things. As the time goes by, we accidently generates the connection between ours. And I, never have the intention of playing with their hearts. But, because of what i did (which i didnt meant to) i get the same rejection every where. And i keep thinking, how many people that i've hurt before? 5? 10? 25? And for this reason too, im again back to what i use to do.. silence. I am good in hiding in silence. I don't want to hurt another heart. Let it be. Come what may. I will always be here. In silence. Waiting. Hoping.

Love,
In a mute mode.

2 comments:

  1. ooohhh..piwit2! big applause! hihihi..aza sangka c alyah yg menang biarpun sora dia lari2..hihi..kan AJL slalu kjutan..

    ReplyDelete
  2. hihihi..nda telawan lagu nano nano ba..tapi besh...bole anggap song of the year lia...hihihihiihiiihi...kisah hati...aisehhh..

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..