DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, September 25, 2011

Life is easy !

Kawan say,

Hidup itu mudah bah kawan. Jangan lah kau mau kes complicated. Aku heran bah kenapa ramai yang suka kes sulit akan sesuatu? Makin kau kes complicated, makin jugak aku kusut bingung. Senang-senang jalan lurus ke depan, mau jugak ikut jalan belakang. Bengkang-bengkok. Lain lagi semak-samun, belalang lagi lompat-lompat sana-sini dakat kaki kau dakat muka kau. Nehh... kotoh !! Baru kau tau.

Aku juga semudah itu bah kawan. Aku ndak suka menyulitkan sesuatu. Pandai bingung aku tu. Pandai jadi bodoh aku tu. Kawan ku punya mamak cakap , "jangan suka kasi sulit urusan nak..pening kau nanti di kasi sulit balik tu urusan." Kau paham? Lama jugak baru ku paham tu. Mo kenak batang hidung sendiri baru paham kali a.

Aku sedarlah aku ni siapa. Kau tu siapa. Hidup ku macam mesin printing 10' di DY sana. Lau ko mo cantik cetakannya, kau lah yang kes cantik design nya, kau lah yang kes bagus-bagus setting machine nya. Hasilnya pasti macam apa yang kau usahakan awalnya. Begitulah aku. Macamana kau mau hasilnya, kau yang tentukan. Tapi, kalau kau sendiri ndak tau apa mau design, apa macam mau setting machine tu print balik-balik pun jelek juga hasilnya. Buang masa dan tenaga mu jak. Bukan tu jak. Kau buang karan, buang ink, buang kanvas. Sia-sia jak.

Senang kan hidup ku? Apa yang perlu, mahirkan dirimu dengan design-design yang menarik dan indah. Mahirkan dirimu dengan kendalian machine tu. Jangan kan sekali, pasti setiap kali print kanvas, hasil yang kau dapat....SUPERB !!..

So, senangkan hidup ini? :)

ni la mesin 10 kaki tu...



Dari,
Kawan Say.

4 comments:

  1. senangnya hidup...kalau mahir semuanya..

    hihi..wasaber jenguk sini..
    feel free visit my blog k..
    http://saveq.blogspot.com/2011/09/ciri-ciri-lelaki-kasanova.html

    ReplyDelete
  2. Selalunya ada dua kemungkinan ja perangai orang yang suka kasi besar-besar hal ni.

    1. Orang tu perfectionist terlampau.
    2. Orang tu mimang suka buat macam tu untuk kasi sakit hati orang lain.

    Kan? ;)

    ReplyDelete
  3. Pertt ~~ guling jak ba ndak da melarang..ngehngehngeh..

    saveqmm ~~ mahir itu d cari.. hehehe.. bha kajap d tgk ciri2 kasanova tu..hihi...

    fadzmie ~~ 1. mmmm...bingung 2. thumbs up. hahahaha... ;)

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..