DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, April 15, 2011

Dating online tahap tertinggi


Mesti kamu semua pernah online kan? (Mestilah sbb tengah baca blog aku ni !!) Tapi, pernah kah anda mendengar atau mengetahui mengenai online dating tahap tertinggi? Buat permulaan mari aku terangkan asas dia dulu.

Asas kepada online dating ialah:

1) Internet
2) Laman sosial
3) Teman (gf / bf maya korang)

Haa...tu dia. Now kita cerita peringkat online dating ni pulak. Peringkat pertama ialah saling mengomen status masing2. Pada tahap ini, anda haruslah selalu online, update status dan rajin baca status org. Tau la masa sekolah dlu korang adalah antara murid dann pelajar yang malas membaca, haa..bila dah online begini baru korang rajin membaca kan? haaa..baca kau situ...

Peringkat kedua, ialah add si dia di akaun mesengger anda tak kira lah yahoo ka, msn ka, skype ka.. Yang penting both party ada akaun ok. Pada peringkat ni, masa akan menjadi pendek sikit untuk menunggu respon si dia. Maka, banyak lah benda yang akan diceritakan dan dikongsi bersama kan?? hehehehe..

Peringkat ketiga ha..korang tau tak? Kita masih berada pada teknologi peringkat kedua tau. Tapi, upgrade sikit lah dari chatting ke video chat. Taip-taip sambil tengok muka. Hmmmm... manis nya.. Hahahhahaha..

Peringat keempat dan aku kira adalah peringkat terakhir ni parah sikit sebab it's really look like korang betul-betul tengah berdating tapi secara maya la..where you all tengok muka dan dengar suara orangnya. Kita masih menggunakan teknologi peringkat kedua iaiatu menggunakan mesengger. This time upgrade lagi ke video call.. Haaa... ni korang bual lah puas-puas sambil dengar dan tengok sendiri muka bf / gf maya korang tu... Haaa.. layan sampai koma..

Tips pada peringkat ini, gunalah akaun skype..laju beb...jelas. Yang penting line internet ok la..memang dari kemalaman hinggar ke pagian la korang dating cerita, tertidur dan terbangun bersama-sama.

Moral of the story is, distance dalam cinta jarak yang jauh BUKAN SATU MASALAH LAGI    :)





















5 comments:

  1. Aku jumpa blog ko d page WSB hihi
    Aku sdh follow blog ko
    Ba pa lg…follow la blog aku hihi
    Klik link blog aku d bwh ni…
    Mgkn ko bleh buat link mcm aku ni…dpt duit wooo hihi
    Slmt bkenalan ya
    http://adf.ly/YINd

    ReplyDelete
  2. Long distance love?

    Not all lover's will survive ..:(
    Each must have a strong belief
    and a sincere love ..

    ReplyDelete
  3. yup true..not all..but im a surviver..keep on trying even though i have failed two times before...huhuhuh...life is tough tho..hihihi..

    ReplyDelete
  4. hehehe ... guna la imvu lagi syok chat dgn gf/bf maya ..boleh pegang tangan lagi ooo..

    ReplyDelete
  5. huntingwolf ~~~ wei..aku yg ajar ko tu kan chat maya imvu.. hahahahha.. lama da aku ndak on imvu.. malas layan org puteh ... hahahahaha..

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..