DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, July 22, 2012

Kedai Tukar Cermin Kereta di Kota Kinabalu

Hai all,

Salam ramadhan. Sedih sebenarnya puasa pertama dan kedua still in gering. Dah masuk hari ke tujuh im still peyed. Huhuhu.. Gila subur or ada sakit ? Palis222 ok..

Back to our story. Kan keta aku cermin depan tu ada retak sikit. So, kemarin i decided to redah Kota Kinabalu just to find that one liltle shop yang specialist tukar cermin keta. Syukur alhamdulillah I got a very good friend of mine yang tau kedai tu. Yang susahnya, kita main calling-calling jak. Dia di Putatan soo busy siapkan report kerja dia. So, me, my mum and my ipar went hunting by ourselves. Huhuhuhuhu.. So dem ayu ok.

Kalau you all nak beli sendiri cermin tu paling murah ada jual di Kedai Standard area Kolombong-Inanam. Harga RM185 boleh minta murah RM175 yang ni double layer. Dia jual sekali gam cermin tu.. Tapi, you kena cari kedai yang boleh pasang lah.. Hehehehe.. and in my opinion, takda kedai yang nak guna cermin luar dan tolong pasang kan.. :)

Ok. Kedai yang specialist jual dan pasang cermin keta ni ada di :

Kam Foong Auto Glass Sdn Bhd
Lot 9, Paramount Industrial Development,
Jalan Kolombong, 5 1/2 Mile, 88100 Kota Kinabalu, Sabah.
(area Giant Kolombong).

Seyesly, kedai ni memang specialist. 1 hari ntah berapa kereta yang kuar masuk. Dan servis pun cepat. Mine siap not more than 2 hours. I get warranty for 3 months also :) Oh ya. Kalau beli sendiri dan minta kedai ni pasang cas rm200. Kalau buat semua di kedai ni, rm350. Ha.. pilih la mana yang berkenan.

Below some pics i took :)




P/s: I love my ride.. :)


UPDATE 2016 : NUMBER PON NI KEDAI 088-420622. MINTA SAJA DISKAUN TIME MEMBELI, MMG DI BAGI PUNYA. BARU2 NI AKU MENCARI 1 KK CERMIN TINGKAP DMAX KU YG DI KASI PECAH PENCURI, ORG DI STANDARD KESTAU, CARILAH DI KAM FOONG MESTI DRG ADA PUNYAAAA... YA AMPUN. YA KAN BARU KU INGAT. THEN, P SANA LA CARI. ADA DONG. KESIMPULANNYA, KEDAI PASANG CERMIN KERETA MESTI ADA STOK BERBANDING KEDAI YG JUAL BARANG KERETA. HAHAHAHAHAHAHAHA...


22 comments:

  1. wa punya cermin kereta pun pecah tp d blakang punya.cr info d mana maw tukar cermin so tjumpa blog ni..yeah pi kelombong la wlpn wa dr papar.thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sharing is caring :)

      bha..bebaloi tu p sana.. hehe.. sa inda dpt pa kredit pun publish org punya kedai sini.. hihihihi..

      Delete
    2. Mgkin nda dpt krdt tp bguna gak utk org len mcm aku ni.dah bt di kedai tu dia cas rm130..cermin beli sendri di perodua tp maw tempah pulak bila maw pasang.tu pn semua dah penuh utk 2 ari ni.mklum la sibuk servis kereta time maw dekat raya ni.selamat ari raya bt ko..hehe

      Delete
    3. hehehe.. dapat pahala kan bantu org.. hihihi..
      bha.. selamat hari raya juga... :)

      Delete
  2. Wah dkt ja kadai nda tau berapa pula kalu keta naza cermin depan

    ReplyDelete
  3. Hi, last month cermin kereta i pun pecah, then i beli cermin d standard Inaman, kebetulan ada satu car wash yg selalu i pegi d Iramanis centre sana ada sevice pasang cermin jga. if ada cermin sendiri diorng kasi charge dalam Rm150 saja. blh recommend jga p tnya d sana. Nama kedai diorng Legend Auto spa, slepas tu city mall. murah sikit la i dapat d sana, service pun not bad blh lepak2 lagi d cafe diorng. hhehehe

    ReplyDelete
  4. salam, jadi sebelum ke kedai kena call mereka dulu ke atau boleh pergi terus? if kena call ada no. terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. kad ntah p mana dah. pegi terus la. ok jgk tu. :)

      Delete
  5. Saya pnya krta inova cermin depan retak so sya MAU tau blh buat ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. haloo.. hehehe. sya bukan keja sana bos. sya pelanggan jak. p jak tu kedai sya rasa ada tu...

      Delete
    2. haloo.. hehehe. sya bukan keja sana bos. sya pelanggan jak. p jak tu kedai sya rasa ada tu...

      Delete
  6. Replies
    1. Hi Fila.. Rm200 tu cas yg d letak oleh tu kedai kalau kau beli sendiri cermin then suru drg pasang. Rm350 pulak kalau kau beli minta drg suma buatkan mksdnya cermin + upah. tapi kan, ni post lama suda bah. nda tau la harga sekarang oooh..

      Delete
  7. Saya tidak mahu bikin cermin tapi mahu kasi fit kaki sebab bila jalan di jalan yg tidak rata cermin bising bunyi bunyi boleh buat ka di kedai ni and berapa upah utk 1 pintu? Tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi. maaf tau. sya tidak keja d kedai tu.

      Delete
  8. Kedai tu cpt.sy baru tukar cermin blkg myvi.rm276.20.termsuk upah pasang.

    ReplyDelete
  9. Nah berita baru. Baru2 ni sya p sana balik. Beli cermin kereta dmax sya. Punya murah rm80 sja. Pon dia 088-420622. Kam foong auto glass.

    ReplyDelete

Nak komen? Sila layan diri..