DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, July 14, 2012

Projek Sarang Burung Walit Di Pasir Putih, Tawau

Hai sayang,

Macam dah trend di Tawau, Sabah orang berlumba buat rumah untuk Projek Sarang Burung Walit terutama sekali di Kg. Pasir Putih. Entri ni aku buat sebab rumah aku di Tawau pun tengah sibuk buat rumah burung sarang walit ni. Aku cuma tau bila baru-baru ni balik kampung. Seyesly, it's huge. Rasa-rasanya saiz rumah burung tu dalam 10 kaki lebar 16 kaki tinggi. Bayangkan lah dorang bina rumah burung tu di tingkat atas uma kawasan balkoni belakang uma. Gila tinggi oo.. Ada lagi ruang masuk burung macam 2 kaki tinggi. Hmmm..

Mudahan sukses la ya projek ni. Boleh aku tumpang sekaki salah-salah tumpang satu badan. Kah kah kah.. Di bawah ni antara gambar yang sempat aku snap untuk bahan blog aku yang haprak ni. Cekitdoutt...

 dari kejauhan.. punya la view dia kan? tau la kampung kasian.. hahahaha..

 ini dari tingkat satu rumah burung tu..

 ini tingkat atas rumah burung. takut aku jatuh.. punya men gayat !!

ini la pelan lengkap uma burung tu.. bestnya burung tu. ada uma.. hmmmm...

p/s : Sapa mau minta lukis pelan, jangan malu jangan segan emel aku. ada orang bank cakap, based on paperwork my bro, boleh senang-senang dapat loan 50K.. hmmm... 

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..