DIIKLANKAN OLEH

KAWAN-KAWAN

I'M A NUFFNANGER !

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY NAZRIN

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, April 10, 2010

Aku pun pandai masak la mak...

Salam readers. Actually, lama da aku nak cerita pasal memasak ni tau. Tapi ntah apa sebab aku delay kan hingga lah ke saat ini.  


Sepanjang 26 tahun hidup aku, aku tak penah masak tau. Aku hingat satu kali la aku masak. Tu pun time bambong pas degree dulu. Sebab dah tak tau nak buat pa, aku p masak terung tumis masak sambal. Masa tu umur da berapa? 23 tahun? Hihihihi.. 


Aku bukan tak nak masak ni. Tapi, disebabkan faktor-faktor sampingan lah yang buat aku malas nak masak. Hehehe..Mak aku rajin masak, bila dia masak, aku malas nak kacau kang marah plak dia. Pas tu, aku dulu hidup dikelilingi makcik-makcik yang juga sangat rajin masak.So, buat apa aku nak menyibuk di dapur? Baik aku buat keja lain.  


Tapi, dah hidup jauh dari mak ni buat aku berubah. Kena masak lorr... Balik keja jak mesti buat semua keja rumah and memasak. Jeng-jeng... Nak dijadikan cerita, aku ni tau jugak la asas-asas dalam memasak. Kena ada bawang merah, bawang putih, garam, ajinomoto, cukup rasa, belacan atau udang kering sebagai penambah rasa. Hehehe.. Hasil nya..... Wa tak cakap besar lah, tapi tiap kali masak kompom abis punyeee... Hehehe... (Aku ada bakat semulajadi kot??)   



No comments:

Post a Comment

Nak komen? Sila layan diri..